Posted 13/11/2015 by Killian in Comics
 
 

Brainfreeze Coffee & Comics opent zijn deuren op 28 November!

12195866_1607938466134782_5148843891778444512_n

Op 28 november is het zo ver, dan opent Brainfreeze Coffee & Comics zijn deuren. Vanaf 10u00 kan je in de Nieuwstraat 13 terecht in dé koffiebar en stripspeciaalzaak van Sint-Niklaas. De opening van Brainfreeze Coffee & Comics is een droom die werkelijkheid wordt voor Steven “Malkavian” Claes, de oprichter van Brainfreeze – sinds geruime tijd de grootste comics- en geeky pop culture website van de Benelux.

“Toen ik de site oprichtte wou ik zoveel mogelijk mensen bereiken en hen laten kennismaken met het medium comics en andere stromingen in de popcultuur. Dit werkt goed, maar ik merkte dat het nog steeds heel moeilijk was om aan comics te geraken. Antwerpen, Gent, Mechelen, Brussel… hebben hun shops maar er was een leegte in het Waasland, de streek van waar ik kom. Die leegte probeer ik nu in te vullen met Brainfreeze Coffee & Comics,” aldus Malkavian. “Hoewel het de dag van vandaag niet gemakkelijk is om een zaak te starten, concurrentie aan te gaan met online shops en te overleven van de verkoop van strips. Ik wou zeker ook niet de strijd aangaan met de online shop maar een synergie creëren. Door de jarenlange samenwerking tussen Brainfreeze.be en Archonia.com was het een logische keuze. Die synergie ga je o.a. merken doordat Brainfreeze Coffee & Comics ook een afhaalpunt is voor Archonia.com bestellingen.”

12080392_1602845026644126_7522136041821805182_o

“De Brainfreeze-community wou ik ook verder zetten in de shop. Daarom dat ik het comicshop-aspect combineer met een andere passie, namelijk koffie in al zijn geuren, kleuren en bereidingswijzing. De grootsteden hebben een overvloed aan koffiebars maar Sint-Niklaas, als derde grootste Oost-Vlaamse stad, bleef wat een dorre koffievlakte. Koffie brengt ook mensen dichterbij, het creëert een gezellige sfeer. Mensen gaan graag naar een Starbucks/koffiebar om samen te babbelen of om er alleen te genieten van een boek bij een kop goede koffie. Combineer de gezelligheid van de koffiebar met het groepsgevoel rond popcultuurstromingen en je hebt Brainfreeze Coffee & Comics! “.

Brainfreeze Coffee & Comics zal zich in de eerste maanden focussen op take-away koffie, maar na verloop van tijd wordt het gamma uitgebreid met verschillende koffiezetmethoden, ontbijt en lunch. Uiteraard is de focus op comics en popcultuur van bij de start aanwezig en zullen hier rond ook evenementen worden georganiseerd. In Brainfreeze Coffee & Comics kan je je ontspannen met een kopje koffie, comics lezen/kopen en natuurlijk bijpraten over comics en popcultuur met gelijkgestemden. Wie weet spot je weleens een Brainfreeze-redacteur die een ongetwijfeld baanbrekende column aan het schrijven is…11885263_1591518167776812_2373063003355501293_n

Zin in een kopje koffie met de Brainfreeze-crew? Afspraak op 28 november vanaf 10u00 in de Nieuwstraat 13 te Sint-Niklaas. Tot dan!

Brainfreeze Coffee & Comics is elke dag, behalve zondag, geopend.
Ma – Do: 7u-18u
Vr: 7u-20u
Zat: 10u-18u

Voor meer info kan je ook de Brainfreeze Coffee & Comics-Facebookpagina bezoeken.

BrainfreezeCoffeeComics

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.