Random Article


Review: Secret Wars #7

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Knallend eerste deel van de climax. Veel actie. Leuke Black Panther en Namor.

Op zijn slechtst


Gaat net iets te snel vooruit en de referenties naar Tolkien liggen er vingerdik op.


Terwijl Secret Wars begon als Marvel’s versie van Game of Thrones, gaat men in dit zevende deel volledig de The Lord of the Rings-toer op en barst de strijd om het lot van Battleworld los…

Posted 11/11/2015 by

 
Full Article
 
 

I am betrayed, again

Zowel het Marvel-universum als het Ultimate Marvel-universum zijn tot hun einde gekomen in de nieuwe Secret Wars, de achtdelige eventreeks door Jonathan Hickman (Avengers, Fantastic Four) en Esad Ribic (Thor: God of Thunder) dewelke het grootste Marvel-evenement ooit belooft te worden. In Secret Wars #2 werden we voorgesteld tot de nieuwe Battleworld, een planeet onder een goddelijke Doctor Doom waar tal van verschillende versies van Marvel-personages in aparte domeinen leven. Secret Wars #3  focuste zich meer op de overlevenden van de vorige Marvel-universa, in Secret Wars #4 barstte de actie volledig los, Secret Wars #5 spendeerden we heel wat tijd met God Doom en de zijnen en Secret Wars #6 bood de set-up voor een spetterende climax.

In deze Secret Wars #7 barst de strijd volledig los. Aangemoedigd door “de profeet” Maximus, komt Battleworld in opstand tegen God Doom. Terwijl de legers van o.a. Baronnen Apocalypse, Sinister, Maestro en de Goblin Queen elkaar bevechten en zelfs het leger Thors het heeft gehad met Doom, zetten Reed Richards, Black Panther en co hun plannen in gang. The Battle of Infinite Armies om het lot van het multiversum, dus. Deze Secret Wars is werkelijk Marvel’s versie van DC’s Crisis on Infinite Earths en de cover van dit zevende deel wrijft dat er nog maar eens in.

secretwars7

Er gebeurt enorm veel in deze Secret Wars #7 en alles knalt aan een sneltreinvaart vooruit. We grapten eerder al dat Secret Wars en de opzet van Battleworld doet terugdenken aan Game of Thrones, maar hier gaan Jonathan Hickman en Esad Ribic volledig de Tolkien-toer op. Het gevecht tussen de verschillende domeinen doet denken aan The Hobbit: The Battle of the Five Armies, waarin per pagina een nieuw leger zich in de strijd werpt, terwijl Black Panther volledig een “Aragorntje” uit The Return of the King doet en een leger doden achter zich tracht te krijgen. T’Challa en Namor zorgen hoe dan ook weer voor de betere karaktermomenten in de comic.

 

Secret Wars #7 is al een goed eerste deel van de climax van het event, maar gaat net iets te snel vooruit waardoor niet elk personage een even goede send-off kan krijgen. Hoe dan ook belooft het event nog wel een zeer leuk einde te krijgen, ondanks het mindere middenstuk.

Secret Wars #7 bij Archonia.com

Secret Wars (2015-) 002-046

Krijg je niet genoeg van Marvel’s Secret Wars?

Check dan ook ons Secret Wars Battleworld Report, waarin we alle miniseries en nieuwe reeksen rond het Marvel-event bespreken.

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 1

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 2

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 3

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 4

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 5

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 6

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 7

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 8

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 9

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 10

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 11

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 12

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 13

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 14

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.