Random Article


Justice League: The Darkseid War Special – Batman, Superman & The Flash

 

Posted 04/11/2015 by

De grote Darkseid War is van start gegaan in DC‘s maandelijkse Justice League-reeks en heeft DC’s grootste superheldenteam niet onberoerd gelaten. Justice League #45 – het vijfde deel van de verhaallijn – heeft ‘s werelds grootste superheldenteam niet onberoerd gelaten. Enkele Leaguers zijn omgetoverd tot ware goden van Apokolips, de helse planeet waar Darkseid vandaan komt.

Terwijl Darkseid War verder loopt in de gewone Justice League-reeks, brengt DC Comics tussen het vijfde en zesde deel ook zes one-shots uit die dieper ingaan op de getransformeerde Justice Leaguers. In deze mini-reviewspecial bespreken we de eerste drie.

 

darkseidwarbatmanJUSTICE LEAGUE: THE DARKSEID WAR – BATMAN #1

  • Schrijver: Peter J. Tomasi
  • Artiest: Fernando Pasarin
  • Prijs: $3.99

An absolute Batman dealing absolute justice

 

Batman heeft Metron’s plaats op de Mobius stoel overgenomen en is de nieuwe god der kennis. Dankzij de stoel verkrijgt ie toegang tot alle kennis in de wereld. Toch blijft de Dark Knight doen waar hij goed in is: de misdaad in Gotham City bestrijden. Hoewel Gordon en Alfred het helemaal niet eens zijn met zijn methodes, is Batman nu Minority Report-gewijs misdaden aan het oplossen vooraleer ze gebeuren. Ook brengt hij een bezoekje aan Joe Chill, de man die Bruce Wayne’s ouders vermoordde en aldus de Batman creëerde…

Wanneer superhelden proactief beginnen worden en preventief misdaden voorkomen, loopt het zelden goed af. We zien de bui dus al hangen voor Batman. Peter Tomasi en Fernando Pasarin leveren een zeer degelijke one-shot af die wat dieper ingaat op Batman’s relatie tot de Mobius stoel. Verplichte kost voor de Batman-fans, zelfs al gedraagt Bruce Wayne zich niet zoals het hoort. Een must-read om de Darkseid War beter te begrijpen is het echter niet, daarvoor is Batman’s rol in de gewone Justice League-reeks al groot genoeg. 3/5 Darkseids.

darkseidfunkodarkseidfunkodarkseidfunko

 

darkseidwarflashJUSTICE LEAGUE: THE DARKSEID WAR – THE FLASH #1

  • Schrijver: Rob Williams
  • Artiest: Jesus Merino
  • Prijs: $3.99

I run for my life

 

The Flash heeft de Black Racer vervangen als nieuwe god van de dood. In deze one-shot speelt er zich een, hoe kan het ook anders, race af tussen Barry Allen en de Black Racer-entiteit, waarin we o.a. een mooi moment tussen Barry en Iris West krijgen. Het doet allemaal wat denken aan die keer dat Barry de Black Flash werd (een gelijkaardig concept aan de Black Racer, maar dan voor gebruikers van de Speed Force), dus zeer origineel is het niet.

Rob Williams en Jesus Merino leveren een leuke karakterstudie af van Barry, dewelke nog maar eens toont waarom hij een ware held is. Desalniettemin draagt de one-shot weinig toe tot de grotere Darkseid War-verhaallijn, vermits het hele gebeuren zich afspeelt tussen Barry’s panelen in Justice League #45. 2/5 Darkseids.

darkseidfunkodarkseidfunko

 

darkseidwarsupermanJUSTICE LEAGUE: THE DARKSEID WAR – SUPERMAN #1

  • Schrijver: Francis Manapul
  • Artiest: Bong Dazo
  • Prijs: $3.99

I said give me my pie!

 

Superman werd door de duistere zonne-energie in de vuurputten van Apokolips omgetoverd tot de nieuwe god der macht. In deze one-shot keert hij terug naar Metropolis om een alien te bevechten en… een stukje appeltaart?

Een bezeten Superman is niets nieuws. Opnieuw merken we dat de echte man van staal ergens in deze donkerdere versie schuilt en zou Jimmy Olsen weleens de sleutel kunnen zijn tot zijn bevrijding. Manapul en Dazo leveren – ondanks de grimmigheid van de Darkseid War –  in feite een vrij luchtige comic af, dewelke wat doet terugdenken aan de Superdickery uit de jaren 50-60 of zelfs de beïnvloede man van staal uit Superman III. Leuk voor de fans, maar alweer geen must-read om het grotere Darkseid War-gebeuren te kunnen volgen. 2/5 Darkseids.

darkseidfunkodarkseidfunko

 

Justice League #45 bij Archonia.com

Volgende keer zijn we er weer met de Darkseid War one-shots rond Lex Luthor, Green Lantern en Shazam!

 

Lees hier de reviews van de hoofddelen in “Darkseid War“:

JUSTICE LEAGUE #41 – PART 1

JUSTICE LEAGUE #42 – PART 2

JUSTICE LEAGUE #43 – PART 3

JUSTICE LEAGUE #44 – PART 4

JUSTICE LEAGUE #45 – PART 5

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.