Posted 27/10/2015 by Killian in Comics
 
 

Brainfreeze Hot Singles Club: Aanraders voor December 2015


Maandelijks maken twee schrijvers voor Brainfreeze een selectie van de boeiendste single issue comics van deze maand. Het orderformulier (pdf) van oktober 2015 voor aankopen in december 2015 vind je hier: Previews december 2015. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

ANINHUM2015001_cov ALL-NEW INHUMANS #1

(Marvel, Charles Soule & Steve McNiven)

Baard: Er zijn diverse skyspears op Aarde neergestort. Er drijven ook wolken over de Aarde met de befaamde Terrigen Mist die mensen opzadelen met superkrachten. Deze verschijnselen zorgen voor maatschappelijke onrust. Er onstaat in feite een nieuwe mensensoort. Het doet wat denken aan de X-Men. En laten we eerlijk zijn. Dat is ook wel een titel die een reset verdient. Dat mutanten nu Inhumans heten nemen we maar voor lief. Deze issue is een ideaal instappunt om deze ontwikkeling op de voet te volgen.

nout: Geen fan van Marvel’s Inhumans of de redenering achter de switcheroo van mutanten naar Inhumans. Maar mijn liefde voor de X-Men dateert ook van een aantal jaar geleden, die nieuwe verhalen doen me ook al niks. Geef het een kans, als het moet.

 

DD2015001_cov

DAREDEVIL #1

(Marvel, Charles Soule & Ron Garney)

Baard: Mark Waid en Chris Samnee beëindigden eerder dit jaar hun run. Ze wisten, met succes, Daredevil om te vormen tot een lichtere comic. Niet meer al het duister en de kommer en kwel waar de titel sinds de runs van Miller, Bendis en Brubaker in rondhangt, maar vrolijkheid en jolijt. Deze nieuwe nummer 1 wordt geschreven door Charles Soule (advocaat van beroep, net zoals Matt Murdock) en getekend door Ron Garney. Zouden zij in staat zijn om hun voorgangers te doen vergeten?

 

HQ_Little_Black_Book_1

HARLEY’S LITTLE BLACK BOOK #1

(DC Comics, Jimmy Palmiotti & Amanda Conner)

Baard: Met DC’s Harley Quinn hadden Jimmy Palmiotti en Amanda Conner een onverwachte hit in handen. Dan kun je een spin-off verwachten. Eerlijk is eerlijk, zelf zag ik het hit-potentieel niet zo. Maar het is duidelijk dat ik me ernstig heb vergist. Daarom zal ik met de billen bloot moeten en hier weer aan moeten snuffelen.

nout: Dat was een compleet overbodig mentaal beeld. Zeker die billen in combinatie met Harley en dan begint hij te snuffelen… Ik denk dat nu niemand nog zomaar die Little Black Book kan aanschaffen zonder een traumatische flashback. Baard: ruining it for everyone.

Baard: Mijn billen zijn the stuff of legend!

 

spawn 259

SPAWN #259

(Image, Todd McFarlane & Erik Larsen)

Baard: Er gebeuren boeiende zaken met Spawn. Sinds de eerste issue lag deze confrontatie natuurlijk op de loer: Spawn vs Satan! Sinds NYCC weten we nu zeker dat Todd McFarlane dit event samen met Erik Larsen op het papier zal slingeren. Eerlijk? Mijn Marvel-hart gaat daar harder van kloppen.

nout: Spawn = geeuw. Larsen = joy. Of de combinatie voor spanning kan zorgen valt nog te bezien. Color me sceptical.

Baard: Doorgaans zorgt McFarlane’s autoritaire kant ervoor dat dit soort samenwerkingen mislukken. Maar hij heeft zich in de media altijd respectvol uitgelaten over Larsen en diens onvoorwaardelijke liefde voor de comic. Ergens zou het wel bijzonder lollig zijn als McFarlane om dezelfde redenen zijn samenwerking met Larsen weer opblaast. Dat zou fantastisch vuurwerk opleveren in de media.

 

236050_s0

SNOW BLIND #1

(BOOM! Studios, Ollie Masters & Tyler Jenkins)

nout: De creators zeggen me niks, maar het ziet er alvast prachtig uit. In elevator pitches gooien ze maar wat graag met Criminal, 100 Bullets en andere noirklassiekers. Een nieuwe poging geven we toch graag een kans, zeker omdat het idee (een tiener in afgelegen Alaska ontdekt dat zijn vader in getuigenbescherming zit) voor een boeiend verhaal kan zorgen. En 4 issues, niet echt een overdreven commitment.

 

StorytellerDragons_001_Bayliss

JIM HENSON’S STORYTELLER: DRAGON #1

(Archaia, Fabian Rangel Jr. & Daniel Bayliss)

nout: Jim Henson. Dragons. Native American legends. dynamisch cartoonwerk. Zwijg en geef het geld.

Baard: Heb ik minder. Laat het lijk van Jim Henson rusten.

 

235135_s0

MYSTERY GIRL #1

(Dark Horse, Paul Tobin & Alberto Albuquerque)

Baard: Trine Hampstead is een vrouw die alles weet. Behalve wat er in de voorbije tien jaar van haar leven is gebeurd. Ik vond het een intrigerend concept voor een nieuwe serie. De makers zeggen me niet zoveel, maar dat hoeft geen nadeel te zijn.

nout: Paul Tobin maakt langzaam naam. Banana Sundays en Bandette. Colder en Conan. Niet alles is even knap in uitwerking als in concept, maar dat hij groeit is onmiskenbaar.

 

judge dredd ongoing

JUDGE DREDD #1

(IDW Publishing, Ulises Farinas/Erick Freitas & Dan McDaid)

Baard: Het is toch een Engels icoon. Het verbaast me dat er nu weer een Amerikaanse ongoing reeks van komt. Waarom niet gewoon het materiaal van 2000AD/Rebellion herdrukken? Maar de echte fans zullen hier vast van genieten.

nout: Voorbije pogingen spreken dat wat tegen. DC wou dat ook eens doen, met bijzonder matig succes. Dit voelt voor mij (en ik ben een fan) wat te veel als de zoveelste US remake van een UK succesverhaal: overbodig, onnodig en verwarrend. Het is overigens de relaunch van de vorige IDW Judge Dredd ongoing.

Baard: Overbodig is inderdaad het juiste woord. Al is het nog wel de moeite waard om de oude DC-serie op te snorren. Een van de eerste reeksen waar J.H. Williams III aan werkte.

 

dreaming eagles

DREAMING EAGLES #1

(AfterShock, Garth Ennis & Simon Coleby)

Baard: WOII is een van de meest uitgekauwde periodes in de popcultuur. Maar soms zie je dan toch verhalen die niet of nauwelijks aan bod zijn gekomen. Een van deze verhalen is dat van de Tuskegee Airmen. Het bataljon Afro-Amerikaanse piloten dat uitgroeide tot een van de horzels in de pels van het Derde Rijk. Garth Ennis tekent voor het script en Simon Coleby voor het tekenwerk. Ik ben er bij.

nout: Blijkbaar krijgt Ennis wel eens tegenwind omdat hij blijkbaar alleen maar nog oorlogscomics wil schrijven. Ten eerste: het is Ennis, so shut up & ingest the superior storytelling. Ten tweede: 80.000 superhelden, vaak MEDIOCRE, 2 war comics (met War Stories bij Avatar) allebei door een van de beste auteurs van deze generatie. Dat is reden genoeg om je te verheugen, niet voor kritiek.

 

superzero prev okt

SUPERZERO #1

(AfterShock, Jimmy Palmiotti/Amanda Conner & Rafael de Latorre)

Baard: Een negentienjarig meisje doet er alles aan om een superheld te worden. Ze probeert elk oorsprongsverhaal van haar favoriete superhelden uit om te zien wat voor haar werkt. Voor deze comic geldt hetzelfde als voor Harley’s Little Black Book. Het duo Conner en Palmiotti tekenen er hier ook voor. Kunnen zij ook scoren zonder het vangnet van DC Comics? Dat is interessant om te volgen.

 

 

 

 

 

ninjak 10

NINJAK #10

(Valiant, Matt Kindt & Doug Braithwaite & Jose Juan Ryp)

nout: Je dacht toch niet dat ik GEEN Valiant zou aanprijzen?! Een nieuwe arc voor Ninjak, die in Deadside afdaalt, wat een herintroductie van Shadowman betekent. Prachtige prentjes van Braithwaite EN glow-in-the-dark covers. Fan. Boy. Squee.

Baard: Ik heb natuurlijk recent de eerste bundel besproken. Het is alleraardigst vermaak, maar voor mij geldt het niet als een verplichte aankoop. Als er budget over is dan neem ik hem ongetwijfeld mee.

 

kindt unity 25UNITY #25

(Valiant, Matt Kindt, James Asmus, Elliott Kalan, Michael Kupperman, Tom Scharpling, Ty Templeton & veel meer)

nout: Valiant houdt er momenteel bij al hun titels, op X-O Manowar na, blijkbaar mee op bij #25. Enkele van de voorgaande, zoals Bloodshot of Archer & Armstrong waren een eerder off-beat verzameling van kortverhaaltjes door onverwachte maar high-end creators. Voor deze one-shot (ook al staat er 25 op) gaan ze voor komedie, lijkt het. Dat kan zeker vonken geven.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.