Random Article


Warner Bros. kondigt officieel epische monsterfilmfranchise, met onder andere “Godzilla vs. Kong”, aan

 

Posted 15/10/2015 by

In de trend van recentere team-up- en versusfilms, remakes en reboots worden ook de King Kong/ Godzilla-franchises weer nieuw leven ingeblazen. Vorig jaar nog verscheen een succesvolle, Amerikaanse filmreboot van Japans bekende Gojira met onder andere Aaron Taylor-Johnson en Elizabeth Olsen. De meest recente blockbusterprent over King Kong dateert dan weer van 2005 en was eveneens een succes. Dat beide filmmonsters nu nogmaals bij elkaar worden gebracht, is dan ook geen onlogische zet. Bovendien werd toegegeven dat men een ruimer filmuniversum met onder andere klassieke monsters als Rodan, Mothra, en King Ghidorah inplant. In navolging van de eerdere geruchten gaf filmstudio Warner Bros. vervolgens haar filmschema voor de monsterfranchises vrij:

  • Kong: Skull Island – 10 maart 2017
  • Godzilla 2 – 8 juni 2018
  • Godzilla vs. Kong – 2020

In King Kong vs. Godzilla (1962) namen, zoals de titel wellicht doet vermoeden, beide titanen het al eens tegen elkaar op. De strijd draaide toen uit in het voordeel van Kong, maar dat zou nu wel eens helemaal anders kunnen lopen. Enkele maanden geleden raakte al bekend dat een reboot-prequel op Peter Jacksons King Kong (2005) onder de naam Kong: Skull Island, met onder andere Tom Hiddleston, Brie Larson en Corey Hawkins, in de maak was bij Universal Studios en volgende week in productie zal gaan. Over de tweede Godzilla-film is vooralsnog maar weinig bekend. Dat wij nu een Engelstalige equivalent krijgen van de Japanse monsterfranchises, kunnen we hier alleen maar toejuichen!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.