Random Article


Review: Dragon Ball Super – Battle of Gods Saga

 
 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: Veertien afleveringen van telkens 23 minuten
 
Taal: Japans
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Goed


Energetische begingeneriek. Nostalgische uitbreiding van het Dragon Ball Z-verhaal. De reeks opent en eindigt sterk.

Minder


Haast geen origineel materiaal. Zwakke kopie van de gelijknamige film. Een wel erg beperkte rol voor sommige fan-favorite personages.


Het had een glorieuze terugkeer naar het kleine scherm moeten worden voor Akira Toriyama’s Dragon Ball-saga, maar werd het dat ook? Menig fan werd laaiend enthousiast bij het horen van de begingeneriek van Dragon Ball Super, de derde canonanime rond Goku, Vegeta en vrienden, maar daar stopte het maar al te vaak ook…

Posted 12/10/2015 by

 
Full Article
 
 

From here on it will begin – The real battle between two Gods!

Het had een glorieuze terugkeer naar het kleine scherm moeten worden voor Akira Toriyama’s Dragon Ball-saga, maar werd het dat ook? In Dragon Ball Super, de derde canonanime rond Goku, Vegeta en vrienden, wordt het verhaal van Dragon Ball Z na het einde van de Majin Buu-saga verdergezet. Menig fan werd laaiend enthousiast bij het horen van de begingeneriek, maar daar stopte het maar al te vaak ook…

Dragon Ball Super 1

Qua verhaal biedt Dragon Ball Super voorlopig maar bitter weinig aan nieuw materiaal. De meest recente Dragon Ball Z-films, Battle of Gods en Resurrection ‘F’, worden immers opnieuw verteld en opgedeeld in telkens een tiental episodes. Gelukkig begon de serie erg sterk met twee originele afleveringen die focusten op zowel Goku’s als Vegeta’s familieleven, met hier en daar wat knipogen en referenties naar eerdere beloftes uit Dragon Ball Z. Voor fans was dit waar Super om zou draaien: een evenwaardig vervolg op Toriyama’s gecreëerde wereld –en dus geen tonale breuk zoals bij het eerdere, nu non-canonieke Dragon Ball GT-.

Na deze openingsepisodes gingen Toriyama en co in op de eerste verhaallijn, of saga, van Dragon Ball Super. Voorlopig leverde dit een trage, ondermaatse kopie op van de gelijknamige Battle of Gods-film, waarin Goku het moet opnemen tegen Beerus, de God van destructie en vernietiging. Om überhaupt een kans te hebben tegen deze haast omnipotente, woeste tegenstander moet ieders favoriete, goedhartige Saiyan een nieuwe vorm bereiken: de Super Saiyan God-vorm. Hierna breekt voor Goku het gevecht van zijn leven aan…

Dragon Ball Super 3

Aangezien het verhaal reeds gekend is, zou men logischerwijs nu meer aandacht besteden aan die kleine fan- en karaktermomenten, toch? Niet helemaal. Zoals in de afgelopen films ook al het geval was, blijven bepaalde personages zoals Gohan en Vegeta ondergebruikt. Vooral de langverwachte, zevende en teleurstellende, achtste aflevering waar de trotse Saiyan Prins na een lange opbouw eindelijk all-out zou gaan tegen Beerus, doen menig Dragon Ball-fan even ongemakkelijk voelen. Hierdoor moet men zich de vraag stellen of het wel nodig was om de meer dan degelijke Battle of Gods-film opnieuw te vertellen in een lange televisiesaga en of het eigenlijk wel beter had gekund.

Gelukkig keren de stemacteurs terug om hun respectievelijke lijst aan personages in te spreken en ligt ook de aangename muziek in de lijn der verwachtingen. Vooral de energetische begingeneriek van Dragon Ball Super blijkt een oorwurm te zijn die je maar moeilijk kan vergeten of negeren. De algemene toon en het ruimere idee van de reeks zit dus zonder twijfel goed, maar de opbouw, start en uitwerking tonen dat jammer genoeg niet altijd genoeg. Het grootschalige eindgevecht was dan een welkome afwisseling in deze saga. Hopelijk kan de nieuwe, geïntroduceerde Champa, de tegenhanger van Beerus uit een naburig universum, het verhaal weer op gang trekken.

Dragon Ball Super 2

Nog één puntje van kritiek: de afwisselende kwaliteit van de animatiestijl. Door de Japanse praktijk om het animeren per aflevering uit te besteden aan goedkopere, derde partijen valt er zeker en vast een kwaliteits- en stijlverschil te bemerken. Bij sommige episodes halverwege de saga wordt het zelfs ronduit beschamend voor moederreeks Dragon Ball Z… Gelukkig werd na een kleine internetrel rekening gehouden met een zekere, kwalitatieve standaard die gehandhaafd moest worden.

 

Voor de hardcore-fans brengt Dragon Ball Super een leuke uitbreiding op de hoofdreeks, maar jammer genoeg nog te weinig originaliteit. Voorlopig is Super sinds onze eerder optimistische review van de pilootaflevering gedaald in onze achting. Even doorbijten geblazen dus totdat de reeks originele episodes vertoont en aan de nieuwe, nog niet vertelde Universe 6-Saga begint.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.