Random Article


All-New All-Different Marvel (Week 1) – Avengers, Invincible Iron Man, Amazing Spider-Man, Doctor Strange en meer!

 

Posted 07/10/2015 by

De Secret Wars zijn nog niet deftig afgelopen, of Marvel komt al met een nieuw initiatief op de proppen. All-New All-Different Marvel zal, gelijkaardig aan de vorige Marvel NOW!, All-New Marvel NOW! en Avengers NOW!-initiatieven, een instappunt bieden voor nieuwe lezers. Elke Marvel-reeks krijgt in de komende maanden een nieuwe nummer #1 en een verse start. En dat in een nieuw, veranderd post-Secret Wars Marvel-universum waar diversiteit vooropstaat. De reeksen pikken acht maanden na het einde van Secret Wars in…

Uiteraard zal Brainfreeze wederom jouw gids vormen tot het nieuwe Marvel-universum en bespreken we semi-wekelijks alle nieuwe nummers #1. Welke reeksen zijn de moeite en vooral… welke niet? Week één gaat alvast van start met enkele grote namen, maar hoe zit het met de kwaliteit van de titels?

 

allnewmarvelpointoneALL-NEW ALL-DIFFERENT MARVEL POINT ONE #1

 • Schrijvers: Al Ewing, Charles Soule, Gerry Conway, e.a.
 • Artiesten: Paco Medina, Ron Garney, Filipe Andrade, e.a.
 • Prijs: $5.99

You can’t make an omniverse without breaking a few cosmic eggs

All-New All-Different Marvel Point One is een typische one-shot door verschillende artiesten waarin we korte prequels krijgen van de series die in de komende maanden zullen verschijnen. De omkadering is de nieuwe Contest of Champions – gebaseerd op de gelijknamige fighting game – tussen de Collector en de Maestro-versie van de Hulk. In hun zoektocht naar vechters om tegen elkaar uit te spelen in hun kosmisch schaakspelletje kijken ze naar o.a. Carnage, Daredevil’s toekomstige nieuwe sidekick, Phil Coulson en zijn Agents of S.H.I.E.L.D. en de geboorte van een nieuwe Inhuman met een grote rol voor Crystal.

Terwijl de wisseling tussen de verschillende tekenstijlen niet bepaald stoort (elk stukje krijgt simpelweg een andere tekenaar), voelt de comic enorm gefabriceerd aan. Vandaar dat we ook voornamelijk personages te zien krijgen die momenteel op tv, Netflix of in films te zien zijn. Toch heeft Marvel in de afgelopen jaren hun comicbookuniversum zodanig verkloot (in de naam der “diversiteit”), zodat je merkt dat men moeite heeft met duidelijk te blijven voor zowel oude als nieuwe lezers. Er zit niets in en de omkadering is enorm klungelig. In feite is dit gewoon het comicbookequivalent van een reclamespot. Alleen nodigen deze simpele kortverhaaltjes helemaal niet uit tot verder lezen. Vermijden als de pest. 1/5 Shellheads.

shellhead

 

AVENGERS #0allnewavengers0

 • Schrijvers: Mark Waid, Gerry Duggan, James Robinson, e.a.
 • Artiesten: Kenneth Rocafort, Leonard Kirk, Ryan Stegman, e.a.
 • Prijs: $5.99

I think I sided with the wrong group

Gelijkaardig aan de Point One, biedt deze one-shot een prequel tot de verschillende Avengers-reeksen van All-New All-Different Marvel. De omkadering wordt deze keer verzorgd door het nieuwe Squadron Supreme, Marvel’s hommage aan DC’s Justice League dewelke nu zal bestaan uit karakters die de laatste overlevenden zijn van hun thuisdimensie. Nighthawk, de plaatselijke Batman, staat in contact met de rest van het team en bestudeert de verschillende Avengers-teams van All-New Marvel.

In de gewone Avengers-reeks krijgen we een reünie tussen Vision en Scarlet Witch, waarbij die eerste wederom zijn emoties liet wissen. In New Avengers wordt de confrontatie tussen Sunspot’s nieuwe AIM (Avengers Idea Mechanics) en de Ultimate-versie van Reed Richards, alias de Maker, geteased. In het A-Force-stukje duikt Singularity weer op en bij de Ultimates wordt America Chavez toegelaten tot het team. Ten slotte is Deadpool de nieuwste Marvel-held die de Uncanny Avengers onder ex-Captain America Steve Rogers vervoegt. Lichtjes betere verhaaltjes en karakterisaties dan in de Point One, maar nog steeds louter een overbodige, dure reclamespot. Wacht liever tot de eigenlijke reeksen beginnen. 2/5 Shellheads.

shellheadshellhead

 

marvelspiderman1THE AMAZING SPIDER-MAN #1

 • Schrijvers: Dan Slott, e.a.
 • Artiesten: Giuseppe Camuncoli, e.a.
 • Prijs: $5.99

Poor man’s Tony Stark

Peter Parker, alias ieders favoriete muurkruiper, ondergaat één van de grootste veranderingen in All-New Marvel. Hij heeft zijn bedrijf, Parker Industries, uitgebouwd tot een technologiegigant met holdings over de hele wereld. Spider-Man wordt gezien als zijn bodyguard (en de rol wordt af en toe gespeeld door Hobie Brown, de voormalige Prowler, om geen argwaan te wekken) en hij is de trotse stichter van de Uncle Ben Foundation. En ja, hij rijdt opnieuw met de gevreesde Spider-Mobile.

Spider-Man als een Batman/Iron Man-achtige superheld, dus. Toch wordt Peter niet bepaald een arrogante “playboy billionaire” en blijft hij zeer herkenbaar, getuige enkele leuke klungelige momenten en quips in deze comic. Dan Slott en Giuseppe Camuncoli geven ons een rondleiding doorheen de nieuwe wereld van Peter Parker. De actie komt dan weer met enkele conflicten met de Zodiac, waarin men Spider-Man’s nieuwe pak uitgebreid tentoonstelt.

Een leuke issue, al zal je bij de cliffhanger meteen beseffen dat Slott één bepaalde Spidey-villain maar niet los kan laten en in feite al lang geleden zijn schrijfpen mocht doorgeven. Deze nieuwe richting lijkt ons wederom geen lang leven beschoren, maar desalniettemin lijkt het een prettig nieuw hoofdstuk in het leven van Spider-Man te worden. Voor de back-upverhaaltjes daarentegen, die de verdere reeksen in het Spider-Man-universum aankondigen = zie de bovenstaande twee reviews. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

CONTEST OF CHAMPIONS #1marvelcontest1

 • Schrijver: Al Ewing
 • Artiesten: Paco Medina, Thomas Labourot
 • Prijs: $4.99

How come I’m a main contestant?

Hoe Secret Wars eindigt, weten we nog niet, maar het is duidelijk dat er een deel van Battleworld zal overblijven. Hier houden de Maestro-versie van de Hulk en de Collector (uiteraard vanaf nu meer getekend naar Benicio del Toro in de Guardians of the Galaxy-film) een nieuwe Contest of Champions. Deze reeks was in 1982 de eerste Marvel crossover/minireeks, kreeg eind jaren 90 een sequel en is nu een fighting game door Kabam. Op deze game wordt de All-New Marvel-serie gebaseerd.

Het concept is simpel. De Maestro en de Collector kiezen elk een team, bestaande uit Marvel-helden en -schurken uit eender welk tijdperk of dimensie, en laten ze tegen elkaar vechten. Onder andere Gamora, Iron Man, Venom en de Britse Punisher komen in de vrij Hunger Games-achtige arena terecht en moeten zien te overleven. Origineel is het al lang niet meer en of er blijvende gevolgen zijn voor de helden, blijft nog maar zeer de vraag. De introductie van Jeannine Sauvage, de nieuwe heldin Guillotine, wordt voorgesteld als een big deal, maar is ronduit saai. Voor comics gebaseerd op superheldenfightinggames, blijf je duidelijk beter bij Injustice: Gods Among Us. 2/5 Shellheads.

shellheadshellhead

 

marveldocstrange1DOCTOR STRANGE #1

 • Schrijver: Jason Aaron
 • Artiest: Chris Bachalo
 • Prijs: $4.99

Each day weirder than the last

Het is een hele poos geleden dat Marvel’s Sorcerer Supreme een eigen serie droeg, maar met de langspeelfilm volgend jaar, is het nu de moment om het nog eens te proberen. In de nieuwe Doctor Strange #1 brengen Jason Aaron en Chris Bachalo de Doctor terug naar de voorgrond. Gelijkaardig aan wat er eerder gebeurde met de nieuwe start voor Ant-Man, krijgen we hier een introductie tot de meestermagiër zonder al teveel continuïteitsbagage. Hierdoor kan de casual filmfan – Marvel’s nieuwste doelpubliek – makkelijk inpikken.

Toch blijft het allemaal wat platjes. Een fantastische introductie tot het personage kunnen we dit nog niet noemen. Opnieuw trekt Strange eropuit om onze dimensie te vrijwaren van bovennatuurlijke dreigingen, deze keer met wat extra wapens. Dat is nu eenmaal wat hij doet en meer valt er vooralsnog niet over te zeggen. Waar de comic wel schittert, is in het opbouwen van Strange’s wereld, dewelke er traditioneel heel anders uitziet dan de rest van het Marvel-universum. Ook enkele andere magiegebruikers worden eventjes uit de doeken gedaan.

Normaal gesproken zouden we de tekenstijl van Chris Bachalo onevenwichtig, chaotisch en bij momenten zelfs onvolgbaar noemen, maar hier past het wel. De werelden waarin Strange vertoeft stralen nu eenmaal zo’n weirdness uit dat Bachalo hier weliswaar de beste man voor de job blijkt te zijn. We geven de serie dus nog het voordeel van de twijfel. Een ideaal instappunt om de avonturen van de meestermagiër te volgen en mee te zijn met de komende film is het alvast wel. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelironman1INVINCIBLE IRON MAN #1

 • Schrijver: Brian Michael Bendis
 • Artiest: David Marquez
 • Prijs: $3.99

Nice sonic boom, sir

De nieuwste Invincible Iron Man-reeks moet de topper van All-New Marvel worden. Met dit eerste deel weten Brian Michael Bendis en David Marquez alvast de beste Marvel-comic van de week te brengen. Dit inmiddels zevende volume van Iron Man biedt alles wat een eerste issue moet bieden. We maken kennis met de nieuwe wereld van Tony Stark en alle nodige elementen zijn aanwezig. Een nieuw harnas (dat deze keer alle voorgaande harnassen kan nabootsen), een nieuwe babe, een nieuwe A.I. (Friday) en een nieuwe dreiging van een oude vijand. Deze keer is het alweer Madame Masque die snode plannen heeft. Ook de cliffhanger is intrigerend, of je nu Secret Wars hebt gelezen of niet.

Bendis weet het karakter van Tony te vatten en levert enkele grappige stukken en de tekeningen van Marquez zorgen voor een zeer vlotte leeservaring. Het beste begin voor een Iron Man-reeks sinds de vorige Invincible Iron Man uit 2008. Ideaal instappunt. 4/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellheadshellhead

 

Volgende week zijn we er weer met o.a. Guardians of the Galaxy, Captain America Sam Wilson, Spider-Gwen, Spider-Man 2099 en New Avengers!

All-New Marvel bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.