Posted 06/10/2015 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor December 2015


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van oktober 2015 voor aankopen in december 2015 vind je hier: Previews oktober 2015.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

XMNAOAOMNIHC_cover X-MEN: AGE OF APOCALYPSE OMNIBUS

20 jaar geleden deed Marvel iets geks. Alle series rondom de X-Men en aanverwanten werden stopgezet en vervangen door alternatieve titels. En dat alles in het kader van The Age of Apocalypse. Een tijdperk waar Professor X niet kon werken aan zijn droom en Apocalypse kans zag om de wereld onder de voet te lopen. Voor sommigen DE cross-over van de jaren negentig. Marvel herdrukt eindelijk de omnibus waar het hele event werd in verwerkt.

 

TBOLTCLA_V1_cover

THUNDERBOLTS CLASSIC VOL. 1

De Fantastic Four en de Avengers zijn verdwenen na Onslaught. Een team met nieuwe helden neemt hun plaats in, maar deze helden dragen een geheim met zich mee. We verraden niets… Ken je deze titel niet? Googel het niet en koop het blind. De titel werd gemaakt door Kurt Busiek en Mark Bagley en je zal niet teleurgesteld zijn.

 

EMPEROR_JOKER

SUPERMAN: EMPEROR JOKER

Stel je voor dat de realiteit overhoop wordt gehaald en dat niemand minder dan The Joker de keizer van het universum zou zijn. Dan heb je nu een beeld van de formidabele tegenstand die de man van staal krijgt voorgeschoteld in deze herdruk van materiaal dat stamt uit de vroege jaren ’00. Best vermakelijk spul.

 

BM_Brubaker_1

BATMAN BY ED BRUBAKER VOL. 1

De naam Ed Brubaker associeren mensen toch vooral met Marvel en dan met name Captain America. Maar voordat hij doorbrak bij het House of Ideas werkte hij voor DC aan Batman. Zijn run wordt nu herdrukt en is de moeite van het lezen waard. Brubakers sterke kracht is de misdaadcomic en dat is Batman in wezen ook…

 

KYB_VIMANARAMA

KILL YOUR BOYFRIEND/VIMANARAMA DELUXE EDITION

Twee ‘vergeten’ verhalen van Grant Morrison en Philip Bond worden gebundeld in een hardcover. Kill your Boyfriend is een soort homage aan Natural Born Killers, waarin een verveeld schoolmeisje en een rebelse tiener samen optrekken om de middenklasse van Engeland af te breken. Vimanarama is Morrisons poging om een Bollywood-achtige comic te maken. Stiekem steelt Philip Bond vooral de show in deze bundel. Ik waarschuw alvast even…

 

THE PRIVATE EYE: THE CLOUDBURST EDITION

Brian K. Vaughan en Marcos Martin werkten samen aan deze digitale comic. Dat er alsnog een dikke hardcover van  verschijnt hebben we vooral te danken aan de vasthoudendheid van Robert Kirkman. Sommige van jullie lezen geen  digitale comics en hebben nu dus de ideale gelegenheid om kennis te maken met dit fascinerende verhaal dat ook nog eens waanzinnig mooi is getekend. Lees ook de review van de eerste issue.

ThePrivateEye_Horiz b

 

WhereIsJakeEllisTPB_CvrWHERE IS JAKE ELLIS?

Het duurde even voordat de serie compleet was. Maar eerlijk is eerlijk, Jake Ellis is een favoriet en eindelijk kunnen we het tweede verhaal lezen. Lees hier de review van de eerste trade en lees ook de reviews van de eerste drie issues van deze arc.  Als dat je niet overtuigd, dan weet ik het ook niet meer.

 

STARVE_Vol01_cover

STARVE VOL.1

Neem een gevallen chef-kok die zijn rijkdom inleverde voor een rustig leven in Zuidoost Azië en vermeng dat met de The Hunger Games. Er is geen betere beschrijving denkbaar voor deze fascinerende comic. Met de traditioneel lage prijs voor de eerste Image-trades is het oppikken een no-brainer. Zie ook deze review.

 

WARP_Cover_200dpi_1024x1024
WARP 30TH ANNIVERSARY

In de vroege jaren zeventig gooide de theaterproductie Warp hoge ogen in Chicago en New York. De makers van dit stuk maakte er geen geheim van dat ze waren geïnspireerd door Marvel Comics. Dit kwam niet alleen tot uiting in het verhaal, maar ook in de vormgeving van van het decor en de accessoires waarvoor niemand minder dan Neal Adams tekende. In de jaren tachtig verscheen een bewerking van dit stuk in stripvorm plus een aantal verhalen die erop inhaakten. Vergeten namen als Frank Brunner en Mike Gustovich werkten eraan mee. Maar ook Marc Silvestri en Bill Willingham (Fables) laten hun kopjes zien. Echt voor de avontuurlijke lezer.

 

236483_s0

ART OF PLOOG

Mike Ploog krijgt eindelijk het artbook dat hij verdient. De man heeft een rijke carrière achter de rug bij Marvel, tekende ook de nodige storyboards en schilderde bijvoorbeeld ook kaarten voor Magic: The Gathering. Er kan worden gekozen uit een normale hardcover en een extra dure editie van ruim 150 euro. Deze is dan wel gesigneerd en in een gelimiteerde oplage gedrukt.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.