Posted 25/09/2015 by Killian in Columns
 
 

Geeks United #15 – Belgian Shinobi

Geeks United 15 Belgian Shinobi

Sociale media en popcultuur zijn altijd sterk met elkaar verbonden geweest. Ook op Facebook hebben fans zich verenigd om samen te discussiëren, te overleggen of te dromen over hun favoriete films, series, games of comics. De Facebookfangroepen: wie zijn ze? Wat doen ze? Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, maar kan je door het bos de bomen nog zien? In GEEKS UNITED zal Brainfreeze jullie daarop een gevat antwoord bieden met een reeks korte interviews.

Vandaag geven we het woord aan het admin-team van de BELGIAN SHINOBI, dé Belgische groep voor Naruto-fans!

 

Belgian Shinobi

Wie zijn jullie en hoe zijn jullie in contact gekomen met de manga- en animereeks Naruto?

Wij zijn de Belgian Shinobi. We volgen de avonturen van Naruto en zijn al een lange tijd “nakama”. De shinobi-wereld heeft dan ook geen geheimen meer voor ons. De reeks hebben we leren kennen via vrienden en zijn zo naar manga- en anime beginnen kijken.

Heeft het leiden van een groep eigenlijk impact op jouw dagelijks leven?

Er zijn drie admins voor de Belgian Shinobi. We proberen elk regelmatig een post te maken waarin we één aspect van de serie belichten. Daarnaast zetten we ons ook in om meetings te houden, zoals de Shinobi Meet @ Antwerp afgelopen februari, elkaar te helpen bij het maken van Naruto-gerelateerde cosplays, props en artwork, en om op conventies zoals FACTS een groepsfoto te maken. We zijn bijgevolg vrij actief op Facebook en de groepspagina en proberen zo onze leden het beste te bieden.

Naruto

Vertel eens wat meer over Naruto en diens vele reeksen? Vanwaar komt de naam “Shinobi”?

Naruto is een manga- en animereeks gemaakt door de tekenaar Masashi Kishimoto. Het verhaal gaat over een tienerjongen genaamd Naruto, uit het fictieve dorp “The Hidden Leaf Village”. De dorpelingen mijden Naruto, doordat in zijn lichaam de “Nine-tailed Demon Fox” – een kwaadaardig monster dat het dorp aanviel – is opgesloten. Om toch erkend te worden door iedereen is het zijn doel om de ninjaleider van zijn dorp te worden, de zogenaamde Hokage. Zijn probleem is echter dat hij geen enkel talent heeft en geen van zijn leerkrachten of klasgenoten gelooft dat hij dit doel ooit zal behalen. Maar in de jaren die volgen maakt hij veel nieuwe vrienden, verslaat hij vijanden en verliest hij zijn doel nooit uit het oog. We kozen voor de naam “Belgian Shinobi” omdat dit de Japanse term is voor “ninja”.

Hoe lang bestaan de Belgian Shinobi al en hoe verliep de toestroom van leden?

De groep werd opgericht in oktober van 2014 en momenteel tellen we 163 leden. De eerste weken groeide het aantal snel. Nu komen er voornamelijk na de Belgische conventies verschillende nieuwe leden bij.

Naruto 2

Hoe zit het met de groepssfeer? Is deze zeer positief of zijn er soms ook negatieve situaties zoals discussies die uitgroeien tot ruzies?

Doordat de Belgian Shinobi een relatief kleine groep is, is er weinig tussenkomst van de admins nodig. Tot nu toe hebben we enkel moeten ingrijpen wanneer een van de leden een “spoiler” postte, maar ruzies of internetdrama zijn nog niet voorgevallen in de groep. De leden zijn zeer enthousiast en respectvol tegenover elkaar, met een aangename groepssfeer tot gevolg. Misschien komt dit wel door het kernthema van Naruto: het maken van vrienden.

Hoe zien jullie de toekomst van de groep?

De mangareeks is op zijn einde en ook de anime zal binnenkort afgerond worden. Met de leden houden we echter het verhaal in leven, discussiëren we over bepaalde aspecten van de serie en kijken we samen uit naar de nieuwe wekelijkse aflevering. Het zou fijn zijn om als groep nog te groeien en voor ons éénjarig bestaan de kaap van 200 leden te halen.

Come be our nakama, dattebayo!

Ontdek de Belgian Shinobi op Facebook

 

 Wil jij jouw Facebookfangroep in een van Brainfreeze’s Geeks United-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Check zeker ook onze vorige afleveringen:

GEEKS UNITED #1 – BELGIAN JUSTICE SOCIETY

GEEKS UNITED #2 – BELGIAN POTTERHEADS

GEEKS UNITED #3 – LOKI’S BELGIAN ARMY

GEEKS UNITED #4 – BELGIAN BROWNCOATS

GEEKS UNITED #5 – TEEKAY-421

GEEKS UNITED #6 – COSPLAYCLOUD

GEEKS UNITED #7 – BELGIAN DC COSPLAYERS

GEEKS UNITED #8 – TRANSFORMERS VERZAMELAARS BENELUX

GEEKS UNITED #9 – BELGIAN WHOVIANS UNITED

GEEKS UNITED #10 – FUNKO COLLECTORS BENELUX

GEEKS UNITED #11 – COSPLAY4CHARITY

GEEKS UNITED #12 – THE WALKING DEAD BELGIUM

GEEKS UNITED #13 – BATMAN FANS BENELUX

GEEKS UNITED #14 – POKEPLAY

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.