Posted 21/09/2015 by Killian in Comic Cons
 
 

Het Grote FACTS Interview (Deel 2): Nieuwe Eigenaars Artexis aan het Woord

artexis-easyfairst

Op 26-27 september vindt in Flanders Expo te Gent opnieuw FACTS plaats. Het wordt de eerste keer dat het grootste science-fiction, fantasy, anime & comics-evenement van de Benelux georganiseerd wordt door Artexis Easyfairs, een grote speler op de conventionmarkt die inmiddels ook Antwerp Convention en Dutch Comic Con (de kleinere broertjes van FACTS) heeft overgenomen.

Brainfreeze voelde eerder FACTS mede-oprichter Emmanuel Van Melkebeke aan de tand in deel één van ons grote FACTS-interview. Vandaag laten we Anthony Audenaerd, de nieuwe communicatie-coördinator van FACTS voor Easyfairs Benelux aan het woord. Wat betekent de overname precies voor de toekomst van het grootste sci-fi, anime-, fantasy- en comic-evenement van de Benelux?

 

Hoi Anthony, we zullen meteen met de deur in huis vallen. Waarom heeft Artexis FACTS overgenomen?

Dat is eenvoudig: omdat FACTS een fantastische happening is. En omdat we heel veel ideeën hebben om ze nog straffer te maken.

FACTS is een uniek evenement. Kijk eens om je heen: waar krijg je als volwassene nog de gelegenheid om helemaal onder te duiken in een andere wereld? Om even helemaal anders te zijn? Stiekem willen we dat allemaal een beetje. En de bezoekersaantallen en het enthousiasme van de mensen hier laten zien dat FACTS op het juiste spoor zit.

Aan ons om er de volgende jaren nog veel meer een totaalbeleving van te maken. FACTS moet hét platform worden voor onze community. Maar als ik kijk naar de ideeën in het hoofd van onze CEO Eric Everard, ben ik daar niet bang voor. Er staat héél wat klaar.

factsnewlogo

Dat klinkt inderdaad mooi en groots, maar dat heeft natuurlijk ook een invloed op de prijs van toegangsticket. En dat is iets waar FACTS-bezoekers van het eerste uur zich toch zorgen over zullen maken…

Klopt. Het allerbelangrijkste wat iedereen moet weten over de toegangsprijs van FACTS, is dat we die nooit zomaar zullen verhogen. Er zal altijd iets voor in ruil komen. Maar tegelijk willen we ook écht luisteren naar wat onze bezoekers vragen: meer absolute wereldsterren, een perfecte organisatie, … dat kost gewoon meer geld. En dat heeft dus tot de lichte prijsstijging van de vorige jaren geleid. Maar op die manier kregen we natuurlijk ook wat meer armslag om FACTS verder uit te bouwen.

Is er iets dat je wil veranderen aan de huidige FACTS-formule?

FACTS heeft een erg knowledgeable en kritisch publiek. Dat vinden we goed, natuurlijk. Want het houdt ons scherp en het verplicht ons om nu al uit te kijken naar wat onze bezoekers binnen drie jaar zullen willen. Die trends proberen we dan zo snel mogelijk naar FACTS te brengen.

We denken bijvoorbeeld aan Tomorrowland-achtige polsbandjes die beginnen te trillen als je in de buurt komt van stands die over jouw favoriete thema’s gaan. Maar we zijn ook erg bezig met de aankleding van het evenement. We willen de megahallen van Flanders Expo tijdens het FACTS-weekend echt omtoveren tot de prachtige werelden van sciencefiction, anime, comics en fantasy. Op dat vlak zullen we de komende jaren heel wat investeren.

facts-header-noarrow1

Veel fans bezoeken FACTS voor de grote opkomst van tekenaars, blijven jullie hier sterk op inzetten?

Absoluut. Stefaan levert elk jaar weer prachtig werk en brengt steeds het neusje van de zalm naar Gent. De wereldtop van tekenaars … tekent altijd weer present. We zetten trouwens ook verder in op filmsterren. En al zijn die vaak duur en weten ze op voorhand niet goed waar België ligt, als we hen tonen hoe FACTS eruitziet en hen vertellen dat daar 50.000 fans rondlopen, zijn ze vaak wél geïnteresseerd. We zijn nog geen San Diego Comic-Con, maar onze ambitie is wél groot.

Naast signeersessies, fotomomenten en Q&A’s die nu al op FACTS zijn, hebben die Comic-Cons ook panels waar nieuwe projecten worden voorgesteld of exclusief beeldmateriaal wordt getoond…

Klopt. Fans zijn vragende partij om die Q&A’s en panels uit te breiden, en dus werken we daar keihard aan. Hetzelfde geldt voor campings waar bezoekers in FACTS-stijl kunnen overnachten en hun droomwereld twee dagen en nachten lang aan één stuk kunnen beleven. Wat dat betreft leren we natuurlijk ook veel van de grote buitenlandse beurzen.

Je vermeldde eerder al Tomorrowland, maar de prijs van zo’n ticket…

… zal altijd véél hoger liggen dan die van een FACTS-bandje. Soms moet de prijs omhoog, daar is niets aan te doen. Maar bezoekers zullen er ook altijd iets extra voor in de plaats krijgen. Het laatste dat we willen is dat de fans-van-het-eerste-uur afhaken. Zij hebben FACTS groot gemaakt, dat zullen we nooit vergeten.

Dat klinkt inderdaad al een pak geruststellender.

Zijn er nog vragen?

Jazeker! Wie komt er nog?

(glimlacht)

 

De 25ste editie van FACTS vindt plaats op 26-27 september in Flanders Expo, Gent.

Alle info en tickets vind je op de officiële website.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.