Posted 20/09/2015 by Killian in Comics
 
 

Brainfreeze Hot Singles Club: Aanraders voor November 2015


Maandelijks maken twee schrijvers voor Brainfreeze een selectie van de boeiendste single issue comics van deze maand. Het orderformulier (pdf) van september 2015 voor aankopen in november 2015 vind je hier: Previews september 2015. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

CONANTA_20

Conan the Avenger #20

Door Fred Van Lente , Brian Ching , Michael Atiyeh en Paul Renaud (Cover)

nout: Mijn voorliefde voor Conan is bekend, maar bij deze jumping-on wil ik nog even bevestigen: Van Lente geeft Conan een goeie, frisse draai.

 

Empowered Special: PEW! PEW! PEW!

Door Adam Warren 


nout:
 Ondertussen al nummer 6 of 7 in de reeks stand-alone specials uit het overheerlijke Empowered universe. Dit is echt het favoriete kindje van de uiterst getalenteerde (en vaak over het hoofd geziene) Adam Warren. Een rom/com in een superheldenverse aar elke held net dat tikkeltje tongue-in-cheek is, de bondage en sexy-time sfeer (die elke superheldencomic EMPOWPEWtoch al sublimeerde) er heel zelfbewust wordt bij betrokken en de hoodrollen Emp en Ninjette zo ontzettend herkenbaar en totes adorbs zijn. Ik kan (en zal!) uren doorgaan over hoe uitmuntend deze titel is. Een special helemaal door Warren is een heerlijk tussendoortje tot het uitstekende volgende volume (#10 ondertussen al!) eraan komt!

Baard: Hoewel Empowered prachtig getekend is zou ik gewoon bij het begin beginnen. Anders is zelfs hier geen touw aan vast te knopen.

nout: Dat is waar je dwaalt, goedgemutste Baard. In elke Empowered special en volume helpt de über-sympathieke Emp je aan het begin van elk verhaal op weg. Trouwens, het is superhelden pastiche, geen hersenchirurgie.

 

Kingsway West #1 (of 4)

Door Greg Pak , Mirko Colak en Wil Quintana

nout: Greg Pak. Western. Fantasy. One please.

KingswayWest

 

ALL-STAR-SECT8-Cv6-f1d83

ALL-STAR SECTION EIGHT #6

 Door GARTH ENNIS en JOHN McCREA

nout: Waarom zou je nu het laatste deel van een miniserie aanraden? Waarom niet. Garth Ennis die terugkeert naar zijn compleet foute superhero rejects team. OK, zijn opinies zijn ondertussen welbekend, zijn haat voor het genre idem, maar zijn grappen landen even goed en ook al is de plot flinterdun en zondigt hij zelf aan wat hij die superhero comics verwijt (telkens hetzelfde verhaal vertellen) blijft dit een verademing temidden fronsende heldenfiguren.

 

The Dark Knight III: The Master Race #1

Door Brian Azzarello, Frank Miller, Klaus Janson, Andy Kubert 

Baard: Ok, het zal niet in de buurt komen van The Dark Knight Returns. Maar wanneer Frank Miller wordt betrokken bij een Batman comic dan is dat vrijwel altijd een reden voor een feestje. Dat deze titel een must-have is lijkt me een gegeven.

nout: Ik was niet te vinden voor DKII. Miller is er hier naar mijn idee alleen om op de cover te prijken terwijl Azzarello en Kubert al het werk doen. Of dit ook een goeie zaak is, valt af te wachten. Van de andere kant zijn mijn persoonlijke smaken redelijk ver weggegroeid van het enthousiasme voor een threequel.

dkiii

 

JamesBond01-Cov-A-Reardon1-600x923

JAMES BOND #1

Door Warren Ellis en Jason Masters

nout: James Bond zoals in de boeken, niet de films geschreven door Warren Ellis! Het is realiteit! Het bestaat! Ook jij kan het ervaren! Vanaf het prille begin! Please don’t suck.

Baard: Ellis is voor mij de enige reden om dit te proberen. Ik ben verder geen groot James Bond fan. Het is echt een relikwie uit de vorige eeuw wat mijns inziens bijgezet mag worden in hetzelfde kabinet als The Shadow of Conan the Barbarian.

 

8HOUSE #6: MIRROR, PART 1 (of 4)

Door Emma Rios

nout: 8House is iets bijzonder intrigerend. Onder die titel vallen de meest uiteenlopende verhalen door bijzonder creators, geselecteerd door über artist Brendan Graham. Fantasy, Sci Fi doet er allemaal de revue. Hier schrijft Emma Rios (zie verder Pretty Deadly) voor het eerst (voor zover ik weet). Dat kan best interessant worden.

8house-mirror8house-mirror-018house-mirror-02

 

THE GODDAMNED #1

Door JASON AARON, R.M. GUÉRA & GIULIA BRUSCO

nout: Aaron, één van de beste mainstream schrijvers van het moment, met zijn tekenteam dat Scalped naar ongeziene hoogten trok, op een Image reeks over stoute goden? Just hook it to my veins!

goddamned

 

Lazarus21_Cvr

LAZARUS #21

Door Greg Rucka en Michael Lark

nout: Ik heb er al eens at length over gesproken op de podcast, maar het mag soms eens herhaald worden: deze titel is van een niveau, een kwaliteit en een intellectuele investering (van de creators) die je zelden in eender welk medium tegenkomt. De wereld komt zo authentiek en geleefd over, het is een lust om erin te vertoeven (ook al is de extreme toekomstvisie die erin beschreven wordt niet bepaald aanlokkelijk).

Baard: Je merkt dat Greg Rucka inderdaad het nodige werk heeft gestopt in de research. Maar je merkt ook dat hij moeite moet doen om het te begrijpen en dat zie je terug in de stijfheid van het schrijfwerk. Maar los daarvan sluit ik me bij nout aan. Het is een prima titel die hoognodig weer eens gereviewed dient te worden.

 

Autumnlands7_Cvr

Autumnlands #7  

Door Kurt Busiek & Ben Dewey 

Kurt Busiek en Ben Dewey zetten een aantrekkelijk verhaal op papier dat ze hebben volgepropt met allerlei politieke intriges in een fantasy wereld. Het is eigenlijk wat Busiek had willen maken als DC het hem had gegund om Kamandi te schrijven. De paperback is al een tijdje uit en deze zevende issue is het begin van een nieuwe arc. Het is een amusante serie die meer lezers verdient. Gun jezelf de paperback en pak deze zevende issue mee.

nout: Wat hij zegt. Pratende mensdierenstammen.

 

Pretty Deadly #6

Kelly Sue deConinck, Emma Rios
In 2014 kwamen Kelly Sue deConinck en Emma Rios met een bijzonder kruisbestuiving tussen een western en een sprookje. Ze tekende het verhaal op van Ginny, de dochter van de dood. Na een pauze van meer als een jaar gaan ze eindelijk verder met het verhaal. Vandaar dat we het even onder de aandacht brengen. Zie ook deze review.

prettyDeadly6

 

DRAX2015001_McGuinness

DRAX #1 

CM PUNK & CULLEN BUNN  • SCOTT HEPBURN 

nout: Wat steekt [insert hero’s name here] uit als hij niet meevecht met [insert team here]. Na Hawkeye en Black Widow van de Avengers, tijd om eens te zien hoeveel elasticiteit er op die andere miljarden-franchise zit (als we Rocket en Groot niet meetellen). CM Punk is blijkbaar een beroemde wrestler. Potig zoals Drax, maar met net iets meer literair talent. Could be good.

Baard: Een comic geplot door een worstelaar? Kom op, als dit het een jaar volhoudt dan mag je al tevreden zijn.

nout: in tegenstelling tot… welke andere titel juist? Met zo’n ingesteldheid krijgt geen enkele titel ooit een kans. Ooit was Bendis ook een schrijvertje met een erg middelmatig tekentalent…

 

DPOOL2015001

DEADPOOL #1 & 2

GERRY DUGGAN • MIKE HAWTHORNE 

nout: De vorige reeks (ook door dit team) was verbijsterend tot onthutsend goed. Een verderzetting? I’ll allow it.

 

HERCULES #1

Dan Abnett  • Luke Ross 

nout: Tiens, is dat niet die schrijver die de huidige (hyper-succesvolle) incarnatie van the Guardians of the Galaxy (en zoveel andere minder bekende maar HERC2015001_JONESminstens even solide verhalen)? Voor het een film was, hing er een kleine titel te bengelen onderaan de verkoopslijst, die dan later de belangrijkste inspiratie voor die neutronbom onder de succesvolle blockbuster films. En laat die kleine comic nu nog eens immens goed zijn, ook. En geschreven door Abnett. En nu schrijft hij iets nieuws voor Marvel? Volg je mijn logica een beetje?

Baard: Even zijn logica uitleggen voor de mensen die het gemist hebben. Wacht totdat Brian Michael Bendis het overneemt en er een leesbaar geheel van maakt. Maar de liefhebber van de kleinere obscure Marvel titels doet hier ongetwijfeld geen verkeerde koop aan. Daar ga ik in mee. :p

nout: hahaha! Bendis gaat het leesbaar maken! Laten we het de liefhebber van de fijgevoeligere Marvel traditie noemen, dan ben ik ook weer helemaal mee.

 

ANWOLV2015001_covcol_FIN

ALL-NEW WOLVERINE #1& 2

TOM TAYLOR  • DAVID LOPEZ & DAVID NAVARROT
Covers door Bengal

nout: Na Ms Marvel, Captain America, Thor, Star-Lord en nog een paar die ik wellicht vergeet, wordt nu ook Wolverine een legacy: zijn dochter-die-in-feite-een-kloon-is X23 neemt het hack/slashen van ‘m over. At first I was agin’ it, maar voor David Lopez wil ik het een kans geven. Tom Taylor heb ik niet echt een mening over. Hopelijk is niet alleen het idee maar vooral de uitwerking verfrissend.

Baard: Deadpool is tegenwoordig de nieuwe Wolverine. Maar er is nog altijd een trouwe groep fans die met smart zit te wachten op nieuwe avonturen van deze onbreekbare mutant. De voorbije decennia is alles uit Logan geperst wat er maar te persen valt. Dat ze nu het masker geven aan X-23 kun je alleen maar verstandig noemen. Maar het zal mij benieuwen of ze nieuwe grond met dit personage kunnen betreden.

 

DRAC88

BLADE: UNDEAD BY DAYLIGHT

MARV WOLFMAN & CHRISTOPHER GOLDEN • GENE COLAN 

nout: Oh ja, Blade, dat was die andere ‘held’ wiens titel door de dochter wordt opgenomen. Is het ondertussen niet zelfs bevestigd dat hetzelfde in een voorgestelde film zou gebeuren? Had ik maar een site waarop zo’n nieuws te lezen was. Marv Wolfman is de creator van ieders favoriete daywalker.  Luister maar, als die iets zegt. Hier heb je een paar oude juweeltjes onnavolgbaar getekend door the-one-and-only Gene Colan.

Baard: Cool! Ik ben alleen maar een voorstander van herdrukken van oude Blade’s. Wolfman zal nooit meer voor Marvel werken, maar het is wel boeiend om te zien hoe de schepper van Blade tegen hem aankeek. De originele Blade was heel erg seventies. Voor mensen die alleen de films kennen zal dat even schrikken zijn.

 

 

valiant 1 dollar

nout: als het aan mij lag, ik raadde elke maand elke Valiant comic aan, maar dat leidt ons een beetje te ver misschien. Laten we het dus maar houden bij:

ONE DOLLAR DEBUT: THE VALIANT #1 

Door JEFF LEMIRE & MATT KINDT & PAOLO RIVERA

ONE DOLLAR DEBUT: X-O MANOWAR #1 

Door ROBERT VENDITTI & CARY NORD 

nout: voor maar $1  kan je alvast eens nagaan of dit iets voor je is. The Valiant is een summer event in 4 issues en X-O Manowar is Conan in het Iron Man suit, simply put. Je broek scheur je er niet aan.

WRATH OF THE ETERNAL WARRIOR #1 

Door ROBERT VENDITTI & RAÚL ALLÉN

nout: Niet de eerste poging om Gilad Anni-Padda (dat is Eternal Warrior) als een solo held te lanceren. Er is ook voldoende reden dat het moet lukken. De tweede helft van de vorige poging was zelfs erg goed (dat eerste verhaal, not so much). Venditti schrijft X-O sins de relaunch, Raul Allen is één van de belangrijkste teken-ontdekkingen die Vaiant tot nu toe deed. Samen kan dat alleen maar vonken produceren. Get in on the ground floor!

WRATH_001_COVER-A_LAFUENTE

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.