Posted 14/09/2015 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor November 2015


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van september 2015 voor aankopen in november 2015 vind je hier: Previews september 2015. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

SpawnResurrection_TP_Cvr

SPAWN RESURRECTION VOL.1

Noem het misplaatst jeugdsentiment, maar ik heb een zwak voor Todd McFarlane. Hij was belangrijk op een cruciaal punt in mijn comicslezende leventje en dan blijft zo’n naam toch hangen. McFarlane veranderde zichzelf in de CEO van zijn eigen speelgoedfabriekje en tekent zo af en toe nog een covertje of een pagina. Dit is de zoveelste keer dat hij de boel omgooit voor zijn troetelkindje Spawn. Dit keer strikte hij Paul Jenkins voor het schrijfwerk en het lijkt er zowaar op dat deze comic eindelijk eens de hype waarmaakt.

 

FLINCH_v1

FLINCH BOOK 1

In de slipstream van de Brainfreeze Vertigo podcast duikt DC Comics’ imprint in haar archieven en brengen ze een eerste bundeling uit van de horror anthology titel Flinch. Korte verhalen getekend door top tekenaars als Eduardo Risso, Jim Lee, Frank Quitely en Bill Sienkiewicz.

 

 

freddy lombard humanoids

FREDDY LOMBARD

Niet veel mensen denken nog aan het Franse wonkerkind Yves Chaland. In de jaren tachtig stond hij mee aan de basis van de atoomstijl en leek hij op weg te zijn naar een grote carrière, maar in 1990 werd die in de knop gedrukt toen hij op 33-jarige leeftijd verongelukte in de auto. Humanoids heeft besloten om al zijn Freddy Lombard albums te bundelen in een kloeke hardcover. Er is al tijden niets meer van Freddy Lombard in het Nederlands verschenen. Liefhebbers van de betere Europese BD doen hier geen verkeerde koop aan.

 

demon hitman from hell

THE DEMON – HELL’S KITCHEN

Soms kun je ook weleens verrast worden tijdens het doorploegen van de previewscatalogus. Ik wist helemaal niet dat Garth Ennis ooit had gewerkt aan The Demon? Wanneer je daarbij optelt dat de crew van DC Comics’ oorlogstitel The Haunted Tank opduikt dan zijn de ingrediënten voor een van Ennis’ befaamde oorlogscomics aanwezig. [editormonkey says: bovendien is The Demon waar (in de abominabele Bloodlines annuals) Hitman het levenslicht ziet! Vergeet ook niet: tekeningen door John McCrea.]

 

SUPERMAN_SECRET_IDENTITY

SUPERMAN SECRET IDENTITY

Kurt Busiek en Stuart Immonen maken een vermakelijke what if met dit verhaal. Deze hardcover bevat de gelijknamige vierdelige miniserie die ergens wat doet denken aan de televisieserie Smallville. Op onze Aarde loopt een Clark Kent rond die graag schrijver wil worden. Hij wordt met enige regelmaat gepest met het feit dat zijn naam dezelfde is als het stripfiguur. Totdat Clark ontdekt dat hij kan vliegen… Het wordt alleen beter.

 

deadpool classics omnibus

DEADPOOL CLASSIC OMNIBUS

Marvel serveert weer een flinke portie van de runs die van Deadpool een cultheld maakten. Wat kunnen we verwachten? Deadpool staat zij aan zij met Thor en The Black Panther en loopt Siryn tegen het lijf. Hij vecht het uit met zijn rivaal T-Ray en sterft maar liefst twee keer. En wie is Agent-X? Deze omnibus bevat verhalen van Christopher Priest, Jimmy Palmiotti en Gail Simone.

 

ASMRNVTPB_cvr

AMAZING SPIDER-MAN: RENEW YOUR VOWS (SECRET WARS)

Tja, met de huwelijksspecial in het achterhoofd mag het geen verrassing heten dat deze comic op het lijstje terecht komt. Vanwege Secret Wars geldt het natuurlijk als een verhaal in een alternatieve realiteit maar stiekem is het toch wel boeiend om te zien hoe Spider-Man zou handelen wanneer hij een ‘normaal’ leven zou hebben.

 

THE-VALIANT_hc

THE VALIANT

Het Valiant universum speelt zich grotendeels af buiten het zicht van het grote publiek. Eigenlijk best gek want ze doen amusante dingen. Deze one-shot bevat de helden Bloodshot en The Eternal Warrior in een groot conflict dat enkele tienduizenden jaren in zijn maag gesplitst wordt. Een groot kwaad komt naar de Aarde. Als the Eternal Warrior dit kwaad niet kan stoppen dan zal er een nieuw tijdperk vol ellende voor de mens aanbreken. Deze comic wordt gemaakt door Jeff Lemire, Matt Kindt en Paolo Rivera. allemaal ronkende namen die ook bij Marvel en DC Comics hadden kunnen tekenen. Een ideale comic om kennis te maken met Valiant.

 

box_office_poison

BOX OFFICE POISON

Het verhaal van deze ruim 600 pagina’s tellende strip draait om de beslommeringen van een groepje vrienden in New York en hun zoektocht naar zinvol werk, liefde en de reden van het bestaan. De strip gooide hoge ogen in 2001, maakte van Alex Robinson een indie-sensatie en won zelfs een Eisner Award. Het sprak me vooral aan vanwege de tekenstijl, al moet ik tot mijn schaamte bekennen dat ik nu pas de gelegenheid heb om hem ook te kopen.

 

poet anderson prev

POET ANDERSON DREAM WALKER

De jongens van Magnetic Press komen met een hardcover waarin een verhaal staat dat deels is gebaseerd op de gelijknamige korte tekenfilm. De Anderson broertjes ontdekken dat ze een kunstje beheersen waarmee ze ‘bewust’ kunnen dromen. Hierdoor hebben ze toegang tot een wereld waarbij ze alleen gehinderd worden door hun fantasie maar waar het gevaar op de loer ligt. Deze comic bevat ook een CD’tje met een eigen soundtrack gemaakt door de band Angels & Airwaves.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.