Posted 11/09/2015 by Killian in Comics
 
 

Comicveteraan Bob Wiacek heeft jouw hulp nodig


Ok, het is misschien niet zo spannend als een kickstarter voor de Battle Chasers game, maar het is wel een kwestie die net zoveel aandacht verdient.

Bob Wiacek, een veteraan wiens carriere 40 jaar omspant in de comicsindustrie en wiens inktwerk menig comic heeft gesierd, vraagt zijn fans om hulp. Om je een idee te geven: Paul Smith en Jim Lee ten tijde X-Men, John Romita JR ten tijde Iron Man, Barry Windsor-Smith en John Byrne op verschillende Marvel-projecten, Ron Garney ten tijde Silver Surfer en Captain America en nog veel meer.   Hoewel inkters in dit digitale tijdperk eigenlijk niet meer nodig zijn weet hij toch zijn kostje bij elkaar te verdienen. Helaas kan Wiacek nu al meer dan een maand niet werken. De reden hiervoor is een val waarbij Wiacek zijn arm heeft geblesseerd.

Dat is erg vervelend, zeker omdat de VS geen sociale voorzieningen kent zoals wij die in de Benelux gewoon zijn. Wiacek woont bij zijn zoon die bijspringt wanneer hij kan. Maar de belasting staat voor de deur en hij heeft geld nodig. Dat hij nu dus niet heeft.

Je kunt hem via deze gofundme page een kleine bijdrage zenden. Overigens heeft Bob Wiacek toegezegd dat hij mensen die 40 dollar of meer doneren een schets zal sturen van een personage naar keuze. Dus doneren is niet alleen goed voor je karma, je krijgt er eventueel ook wat voor terug.

Een voorbeeld van Bob's inktwerk

Een voorbeeld van Bob’s inktwerk

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.