2
Posted 29/08/2015 by nout in Comic Cons
 
 

Overzicht: het aangekondigde Comicstalent op FACTS 2015


Het is weer menens bij FACTS! De aangekondigde comicstekenaars voor de 2015-editie zijn al niet meer op twee handen te tellen. De grote aankondigingen zoals Lee BermejoGeorge Perez en Gary Frank komen natuurlijk nadrukkelijk aan bod op Brainfreeze. We zijn ondertussen een maand van F-day verwijderd en de organisatie heeft relatief onopgemerkt nog meer meer talent toegevoegd aan hun reeds indrukwekkende gastenlijst. Dit artikel geeft je een handig overzicht van wie er nog allemaal aanwezig zal zijn. Roger Langridge voegden we al apart toe. Ryan Kelly is de laatste naam voor deze editie van FACTS.

BaldeonOok al krijgen onderstaande tekenaars dus niet telkens hun eigen berichtje, blijven ze zeker een bezoekje waard op FACTS. (Alfabetisch om geen voorkeursbehandeling te impliceren):

David Baldeon

David is vooral bekend om zijn werk bij Marvel (o.a. Scarlet Spider, Nomad, Marvel Zombies en X-Men Legacy) en DC Comics (Robin en Blue Beetle). Hij werkte tot voor kort op Nova en heeft ook een achtergrond in animatie en character design. Een tekenaar met erg veel manga en animatie-invloeden dus.

skylanders_baldeon001 baldeon002 baldeon003

BenjaminRyan Benjamin

Ryan draait al jaren mee als één van de werkpaarden van Jim Lee’s Wildstorm, waar hij onder andere Grifter, WildCats en een hoop andere reeksen tekende. Hij werkte ook al mee aan Star Wars bij Dark Horse. De laatste jaren werkte hij meer voor games en animatie bij DC Entertainment, maar Benjamin blijft ook onophoudelijk werken aan verschillende comic- en animatieprojecten.

Benjamin002 Benjamin003 Benjamin001

BlancoFernando Blanco

Fernando komt van dezelfde leerschool als tekenaars Jesus Saiz, David Lopez en Javier Pina. Hij werkt evenveel als inkter en tekenaar, en heeft een heel strakke, herkenbare stijl. Hij leverde vanaf het begin puik werk op Manhunter (DC Comics), Army of Darkness, Marvel Zombies, X-Men First Class en veel meer. Bij DC heeft hij momenteel een groter profiel met werk voor Batman Eternal, een lange run op Phantom Stranger en de huidige run van Detective Comics.

Blanco002

brickAlexander Brick

Tekenaar / concept artist die onder ander voor Top Cow, Udon en Blizzard zijn talenten leende. Niet meteen met een groot comics portfolio, maar duidelijk een tekenaar om een oogje op te houden. En jij kan hem voor het eerst op FACTS ontmoeten!

brick002 brick001

Gary ErskineErskine

Gary was de tekenaar/inkter voor Warren Ellis (City of Silence, Jack Cross en Ministry of Space) en Garth Ennis (War Story en Dan Dare). Als je dat op je conto hebt staan, wat heb je dan nog te bewijzen? Zijn werk is ook terug te vinden in de pagina’s van Star Wars, Wolverine versus Punisher, Zombie World, Knights of Pendragon, Codename: Firearm, Starman en heel wat meer. Op dit moment werkt hij vooral aan het van de grond krijgen van Roller Grrrls en een klein handvol andere projecten.

erskine003 erskine001 erskine002


Art GrafunkelArt

De beste tekenaar op deze Aardse planeet. Ook al is hij dan niet de meest gepubliceerde. Hij zal met veel plezier (en voor weinig geld!) jouw gekste visioenen in een magistrale tekening gieten. Tell him Brainfreeze sent you!

Art003  Art001


Mike KromeKrome

Vooral bekend als een good girl/bad girl artist ‘par excellence’. Zijn werk is terug te vinden op covers voor Aspen en Zenoscope. Dit is niet zijn eerste keer op FACTS.
Krome003 Krome002

VittiAlessandro Vitti

Alessandro vond zijn start bij Marvel en maakte al meteen indruk als de opvolger van Stefano Caselli op Secret Warriors met Jonathan Hickman. Hij toonde sinds zijn werkpaard-kwaliteiten op titels als Avengers Arena, Captain America, Daken, Fear Itself: Home Front en een boel andere reeksen. Zijn meest recente tekenwerk was terug te vinden op Red Lantern Corps met schrijver Charles Soule. Hij werkt in Lateral Studios, waar hij ook al zijn eigen titel Red Dread uitgaf.

Vitti003 Vitti001 Vitti002

Szymon Kudranski is geannuleerd!Kudranski

Szymon tekende dan weer meer dan vier jaar Spawn. Zijn stijl past bij de artistieke voorgangers op Spawn, zoals Ben Templesmith, Ashley Wood, Alex Maleev enz. Zijn tekenwerk maakt een even grondige artistieke evolutie door als bij die andere tekenaars het geval was. Hij werkte ook voor Marvel Infinite Comics aan Captain America; Batman, A
rrow de TV-spinoff, Constantine
en meer voor DC Comics, Orphan Black voor IDW en een boel andere titels.

kudranski001 Spawn001 kudranski002

MartinOscar Martin is geannuleerd!

Oscar werkt al bijna dertig jaar als tekenaar voor Europese uitgevers van de Tom & Jerry-comics. Zijn werk staat in magazines van Duitse, Franse en Spaanse uitgeverijen. Sinds 1998 werkt hij met een studio aan zijn eigen strips en die voor andere uitgevers: Tom & Jerry, The Lion King, Los Vivientes Muertos... Zijn reeks Solo werd bovendien vertaald naar het Nederlands. In 2002 won hij dan weer een lifetime achievement award voor zijn Tom & Jerry-werk.

Martin003 Martin002 Martin004

Naar ondertussen goede gewoonte gaat FACTS ook dit jaar door in de Flanders Expo te Gent, maar deze keer op zaterdag 26 en zondag 27 september 2015. Het zal de eerste editie zijn onder de nieuwe organisatie, namelijk Artexis Easyfairs. De officiële website vind je hier. Naast tekenaars zullen er ook een hoop acteurs aanwezig zijn. Er is ruimte voor cosplayers, dealers van alle soorten nerd-gerelateerde merchandise en comics, workshops, exposities en veel meer.

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.