Posted 28/08/2015 by Killian in Columns
 
 

Geeks United #14 – PokéPlay

GeeksUnited-14

Sociale media en popcultuur zijn altijd sterk met elkaar verbonden geweest. Ook op Facebook hebben fans zich verenigd om samen te discussiëren, te overleggen of te dromen over hun favoriete films, series, games of comics. De Facebookfangroepen: wie zijn ze? Wat doen ze? Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, maar kan je door het bos de bomen nog zien? In GEEKS UNITED zal Brainfreeze jullie daarop een gevat antwoord bieden met een reeks korte interviews.

Vandaag geven we het woord aan het admin-team van de POKEPLAY, de fangroep voor de uitgebreide Pokémonwereld!

 

PokePlay Logo

Wie zijn jullie en hoe zijn jullie in contact gekomen met de Pokémonwereld? 

Wij  zijn  PokéPlay  (Belgium),  een  sociale  gaming  groep  met  een focus  op  de  Pokémonwereld.  In  onze  groep  is  iedere  Pokémonliefhebber  meer  dan  welkom!   Hiervoor  organiseren  wij  vaak  verscheidene  evenementen.  In  de  meeste  gevallen  zijn  dit   toernooien  voor  de  populaire  Pokémon  games. De  organisatoren  zijn  al  van  jongs  af  aan  fans  van  deze  wereld  (net  zoals  de  meeste  mensen   Pokemon  wel  zullen  kennen).

Heeft het leiden van een groep eigenlijk impact op jouw dagelijks leven?

Dat  heeft  inderdaad  een  impact  op  mijn  dagelijks  leven.  Ik  doe  dagelijks  verscheidene  zaken   voor  PokéPlay.  Dit  gaat  van  het  kleinste  (Pokémon  ruilen  met  andere  leden)  tot  de  grotere   dingen  zoals het toevoegen  van  functies  aan de  PokéPlay-website.

Pokemon 1

Hoe lang bestaat de PokéPlay-groep al en hoe verliep de toestroom van leden?

Onze  groep  bestaat  al  sinds  6  oktober  2013.  We  zijn  klein  begonnen  in  een  keldertje  met  slechts één   enkel  toernooi.  Als  ik  er  aan  terugdenk,  moet  ik  wel  toegeven  dat  wij  sindsdien  enorm   veel  hebben  bijgeleerd  op  het  gebied  van  evenementen  organiseren.     De  toestroom  begon  in  het  begin  traag,  maar  het  aantal  leden  steeg  nadien  steeds  in  grotere   groepen.  Mond-­aan‐mond  ‘reclame’  en  het  gebruik  van  Facebook  horen  hierbij natuurlijk  tot de grote spelers.

Vertel eens wat meer over het onderwerp van de groep? Vanwaar komt de naam?

Na  het  evenement  in  dat  keldertje,  hebben  we  een  Facebookgroep  opgestart.  Deze  noemde   we  toen:  “The  League  of  extraordinary  Pokémon  trainers”   Zelf  vond  ik  dit  een  geniaal  bedachte  naam,  maar  die  mening  deelde  ik  niet  met  iedereen  (de   gedachte  aan die  naam  brengt  mij  en  de  mede-organisatoren  nog  steeds  aan  het  lachen…).   Hierna  hebben  wij  samen  met  de  groep  over  een  eenvoudige,  maar  goeie  naam  gestemd.   Uiteindelijk  is  dit  dan  PokéPlay  geworden!

Pokemon 2

Hoe zit het met de groepssfeer? Is deze zeer positief of zijn er soms ook negatieve situaties zoals discussies die uitgroeien tot ruzies?

Ik  moet  toegeven,  over  het  algemeen  is  deze zeer  positief!  Onze  evenementen  hebben  altijd   een  zeer  goeie  sfeer.  Iedereen  kent  iedereen  en  de  nieuwe  leden  voelen  zich  meestal  na  het   eerste  evenement  thuis! De  sfeer  is  zodanig  goed  dat  we  zelfs  na  evenementen  nog  een  stapje  in de  wereld  zetten.  Meestal  eten  we  gezamenlijk  nog  frietjes  (we  zijn  Belgen  voor  iets!),  gaan  we bowlen  of  doen nog andere  dingen.   In  een  grote  groep  kan  het  natuurlijk  niet  altijd  rozengeur  en  maneschijn  zijn.  De  Facebook-­‐ groep  wordt  bijvoorbeeld  soms  wel  eens  het  doel  van  internettrollen  (wie  kent  ze  niet?).  In   dit  geval  komen  de  organisatoren  er  tussen  om  dit  op  een  volwassen  manier  op  te  lossen.   Voor  andere  toestanden  moeten  wij gelukkig nauwelijks  of  zelden  toegrijpen.

Hoe zien jullie de toekomst van de groep?

Als  groep  zullen  wij  steeds  streven  naar  het  organiseren  van  geslaagde  en  goeie   evenementen.  Dit  betekent  voor  ons  een  evenement  waarbij  de  deelnemers  tevreden  naar   huis  kunnen  gaan.  Wij  hopen  dat  wij  dit  even goed  kunnen  blijven  doen  zoals  wij  dit  tot   nog toe  gedaan  hebben.   In  het  verleden  hebben  wij  eens  een  busreis  georganiseerd  naar  Parijs.  Dit  was  de  periode   toen  het  “Pokémon Center” daar  aanwezig  was.  In  de  toekomst  zullen  wij,  wanneer  er   nogmaals  ergens  soortgelijke  evenementen  plaatsvinden,  dit  zeker opnieuw doen.  Helaas  doet   The  Pokémon  Company  dit  niet  jaarlijks…

Wat  ik  potentiële  nieuwe  leden  nog  kan  meegeven  is  dat  onze  evenementen   er  altijd  voor  iedereen  zijn.  Ben  jij  iemand  die  graag  de  Pokémon  games  speelt,  maar  opkijkt   tegen  de  toernooien  omdat  je  helemaal  niets  kent  van  het  hele  competitieve  Pokémon   gebeuren?   Geen  probleem!  Onze  groep  bevat  veel  leden  die  je  kunnen  helpen  bij  je  “hardmanships”!   Hoewel  wij  mensen  uitdagen  om  competitieve  teams  te  maken,  maken  onze  toernooien   gebruik  van  ons  zelf  ontwikkeld  “Fair  Play  Systeem”.  Hierdoor  kan  elke  deelnemer  met   prijzen  naar  huis  gaan.  Dit  verkleint  eventuele  toernooistress  tot  een  laag  niveau!

Ontdek PokéPlay op Facebook

 

 Wil jij jouw Facebookfangroep in een van Brainfreeze’s Geeks United-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Check zeker ook onze vorige afleveringen:

GEEKS UNITED #1 – BELGIAN JUSTICE SOCIETY

GEEKS UNITED #2 – BELGIAN POTTERHEADS

GEEKS UNITED #3 – LOKI’S BELGIAN ARMY

GEEKS UNITED #4 – BELGIAN BROWNCOATS

GEEKS UNITED #5 – TEEKAY-421

GEEKS UNITED #6 – COSPLAYCLOUD

GEEKS UNITED #7 – BELGIAN DC COSPLAYERS

GEEKS UNITED #8 – TRANSFORMERS VERZAMELAARS BENELUX

GEEKS UNITED #9 – BELGIAN WHOVIANS UNITED

GEEKS UNITED #10 – FUNKO COLLECTORS BENELUX

GEEKS UNITED #11 – COSPLAY4CHARITY

GEEKS UNITED #12 – THE WALKING DEAD BELGIUM

GEEKS UNITED #13 – BATMAN FANS BENELUX

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.