0
Posted 26/08/2015 by nout in Comic Cons
 
 

Ryan Kelly komt naar FACTS 2015


Kelly001We krijgen nog een reden extra, alsof dat nog nodig was, om naar FACTS te gaan. Na de aankondiging van Gary Frank, hebben we de bevestiging dat ook Ryan Kelly het grootste sci-fi, comics, anime- en fantasygebeuren van de Benelux met zijn aanwezigheid zal verblijden. Bovendien is dit nog niet de laatste aankondiging, wat FACTS 2015 wel eens de beste editie voor artiesten tot nu toe kan maken.

Ryan Kelly is (nog) geen echt grote naam, maar heeft ondertussen toch ook wel een aantal opmerkelijke reeksen op zijn actief, niet in het minst  New York Four, Star Wars, Northlanders en Local. Telkens op script van Brian Wood. Hij leende ook zijn tekenkunsten voor andere Vertigoseries zoals Lucifer, American Virgin en Saucer Country. Met schrijver Kieron Gillen maakte hij Three bij Image Comics, het historisch correcte antwoord op Frank Millers 300.

Op de laatste Image Expo werd aangekondigd dat Kelly samen met schrijfwonder Simon Spurrier aan Cry Havoc werkt, een zesdelige miniserie die ze zo beschrijven: “Jarhead via Pan’s Labyrinth, CRY HAVOC is a modern mix of myth, military, and monstrosity.” Opvallend is dat er heel nadrukkelijk op gewezen wordt dat ze voor de drie verhaallijnen in het verhaal drie inkleurders gebruiken. Ook al komt dit pas uit in 2016, zal hij er ongetwijfeld met plezier meer kunnen over vertellen…

FACTS gaat door op 26 en 27 september. Ryan Kelly zal op beide dagen aanwezig zijn.Kelly003

 

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.