Random Article


LEGO Videogame Special: Star Wars

 


0
Posted 23/08/2015 by

Toen Traveller’s Tales tien jaar geleden LEGO Star Wars: The Video Game uitbracht, hadden ze vrijwel meteen een succesverhaal in handen. Op een jaar tijd verkocht dit spel ruim 3 miljoen exemplaren. Omdat deze op virtuele LEGO gebaseerde videogame de eerste drie episodes van de Star Wars-saga omvatte (aka de prequeltrilogie), kwam in 2006 al het logische vervolg dat de oorspronkelijke trilogie speelbaar maakte. Met LEGO Star Wars II: The Original Trilogy verkocht Traveller’s Tales meer dan 1 miljoen games in alleen nog maar de eerste week.

Traveller’s Tales (deel van TT Games) maakte hierna al gauw naam met tal van humoristische en actievolle puzzelgames gebaseerd op bekende filmfranchises in LEGO-vorm. In deze reeks specials spelen we ze allemaal nog eens opnieuw naar aanleiding van het nieuwe spel, LEGO Dimensions, dat eind september in de winkelrekken ligt. Beginnen doen we natuurlijk bij het begin! En dat is A long time ago in a galaxy far, far away…

 

FeaturedImage-lego-star-wars

LEGO STAR WARS: THE VIDEO GAME

(2005, PS2, XBox, GameCube, Game Boy Advance, pc)

 

LEGO Star Wars: The Video Game dateert uit 2005 en sprak zowel Star Wars– als LEGO-fans aan. In dit spel herbeleven we de drie eerste episodes uit de bekende Star Wars-saga in LEGO-vorm. Is dit dan niet kinderachtig? Ja, dit spel zou inderdaad bedoeld zijn voor kinderen vanaf 7 jaar… als het een ander onderwerp zou hebben. Wat vooral leuk is, is de co-op functie. Met z’n tweeën is deze game nog grappiger dan dat het al is. Het samenwerken gaat natuurlijk wel beter dan met de bots die je normaal bijstaan. In de levels is het niet alleen de bedoeling tot aan het einde te geraken, maar ook om zoveel mogelijk LEGO-knoppen te verzamelen om personages te kopen die niet in de levels voorkomen. Nadat je het verhaal hebt uitgespeeld, kan je het nog eens spelen in de “vrije” modus met de personages naar keuze om alle minikits te verzamelen. Deze minikits zitten goed verstopt en er zijn er 10 in elke level.

De details van de LEGO-blokjes zijn vrij verbazingwekkend. De prachtige muziek van componist John Williams past uiteraard perfect bij de sfeer. Heb je altijd al eens met Darth Maul willen spelen met een snor op? Wel dat kan met behulp van enkele grappige cheats die je kan vrijspelen in je levels met je speciale rode blokken. Met deze eerste game was de toon voor de hele LEGO Star Wars-saga al gezet. 3/5 brickheads!

legoheadlegoheadlegohead

 

FeaturedImage-lego-star-wars-ii-the-original-trilogy

LEGO STAR WARS II: THE ORIGINAL TRILOGY

(2006, PS2, PSP, Xbox, Xbox 360, GameCube, Game Boy Advance, Nintendo DS, pc)

 

In LEGO Star Wars II: The Original Trilogy kregen episode 4, 5 en 6 de eer om gespeeld te worden in LEGO-vorm. We volgen – net zoals in de films – Luke Skywalker die een Jedi wil worden, zijn zus Leia en de smokkelaar Han Solo. Elke episode heeft 6 levels en deze keer kan je ze bezoeken door portalen in de Mos Eisley-kantine met de alom bekende melodie op de achtergrond. De cheats zijn er meer op vooruit gegaan en ook nieuw is dat dat je nu zelf personages kan creëren met onderdelen van andere personages. Nu kunnen ook gewone personages (zonder Jedi-krachten) dingen bouwen in LEGO-blokjes. Qua humor ligt dit spel even hoog als zijn voorganger. De multiplayer heeft een nieuwe functie gekregen: de “Drop in/ Drop Out”, waar een tweede speler zich meteen kan aan- of afmelden. Er zijn nog wel wat technische problemen met de camera bij co-op. De camera heeft het namelijk soms moeilijk om beide spelers in beeld te houden in een grote omgeving. Desalniettemin is de game een uitstekend vervolg op zijn voorganger en voegt er zelfs wat meer aan toe. Het helpt natuurlijk ook wel dat we hier eindelijk de klassieke Star Wars-filmtrilogie kunnen naspelen, niet de prequels. 4/5 brickheads!

legoheadlegoheadlegoheadlegohead

 

lego-star-wars-the-complete-saga

LEGO STAR WARS: THE COMPLETE SAGA

(2007, PS3, Xbox 360, Wii, Nintendo DS, pc)

 

Het ultieme LEGO Star Wars-plezier voor alleen of met twee te spelen arriveerde in 2007. Met LEGO Star Wars: The Complete Saga krijgen we uren speelplezier. Na het eerste level van de eerste episode te hebben uitgespeeld, kan je elke episode spelen die je maar wilt. Dit spel bundelt de vorige twee samen, maar voegt er wat extra’s aan toe. Alle personages kwamen terug plus extra personages zoals zelfs Indiana Jones (ter promotie van opvolger LEGO Indiana Jones). Dit spel wordt zoals gewoonlijk bedoeld om vanaf 7 jaar te spelen, maar hoe je op die leeftijd alle puzzels en raadsels kan oplossen, blijft een raadsel. Het beste dat je kan doen wanneer je vastzit is gewoon alles verwoesten tot de oplossing vanzelf tot je komt. Schrik niet, nadat je alle levels hebt voltooid, zit je nog maar aan 30% completed. Er valt dus enorm veel te ontdekken na de story mode, waardoor het spel nog wat meer biedt dan louter een compilatie van de vorige twee. 4/5 brickheads!

legoheadlegoheadlegoheadlegohead

 

Star_Wars_III_The_Clone_Wars

LEGO STAR WARS III: THE CLONE WARS

(2011, PS3, PSP, Xbox 360, Wii, Nintendo DS, 3DS, pc)

 

LEGO Star Wars III: The Clone Wars begint met de arena-scène uit Attack of the Clones. Doorheen het hele spel speel je levels gebaseerd op de animatiefilm van The Clone Wars en de eerste twee seizoenen van de gelijknamige animatieserie. Als je deze nog niet hebt gezien, zal dit spel je misschien niet zo zeer behagen als LEGO Star Wars: The Complete Saga. Buiten de levels kun je op een slagschip van de Republiek spelen en vliegen naar een slagschip van de separatisten. Er zitten meer details in de levels en de personages. Er zitten uiteraard veel personages uit The Clone Wars in, met de jonge Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker op kop, maar ook oude bekenden zoals Han Solo, Luke Skywalker en Leia Organa – die in het verhalen pas vele jaren later voor het eerst verschenen. De puzzels zijn niet echt origineel en meestal zeer frustrerend. De levels waar je met een ruimteschip doelen moet behalen, zijn dan weer wel mooi in detail uitgewerkt. Dit is misschien het minst interessante spel uit de franchise, maar de gekende humor en gameplay blijven aanwezig. 3/5 brickheads!

legoheadlegoheadlegohead

 

De LEGO Star Wars-franchise is een bron van humor en zeer gezellig om met vrienden (of met je kinderen) te spelen. LEGO Star Wars is de basis van alle LEGO-games gebaseerd op films en waarschijnlijk nog steeds de leukste. Sommige puzzels zijn veel te moeilijk voor niet alleen 7-jarigen, maar ook volwassenen. Je kan eindeloos op zoek gaan naar alle verborgen minikits waar je je na verloop van tijd afvraagt waarom je ze nu eigenlijk zoekt. Toch zijn dit zo’n verslavende games dat je vaak niet doorhebt dat de klok plots 20 uur vooruit is gegaan…

Next up: LEGO Indiana Jones!

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.