0
Posted 21/08/2015 by Killian in Columns
 
 

Geeks United #13 – Batman Fans Benelux

geeks united 13

Sociale media en popcultuur zijn altijd sterk met elkaar verbonden geweest. Ook op Facebook hebben fans zich verenigd om samen te discussiëren, te overleggen of te dromen over hun favoriete films, series, games of comics. De Facebookfangroepen: wie zijn ze? Wat doen ze? Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, maar kan je door het bos de bomen nog zien? In GEEKS UNITED zal Brainfreeze jullie daarop een gevat antwoord bieden met een reeks korte interviews.

Vandaag geven we het woord aan het admin-team van de BATMAN FANS BENELUX, dé Facebookgroep voor Nederlandstalige Batman-fans!

 

Batman Fans Benelux Geeks United 1

Wie ben je en hoe ben je in contact gekomen met de Batman? 

Ik ben Eduard en ik ben een Batman-fan zo lang ik het mij kan herinneren. Ik heb het idee gekregen na het Batcave forum, dat nauwelijks nog actief was, om te toveren tot een Facebookpagina. Ik kwam vroeger dagelijks om dat forum, maar zoals bij de meeste fora liep de activiteit steeds meer terug en stapte iedereen over naar Facebook. Daar kan je namelijk alles veel sneller vinden en kan je gemakkelijker reageren. Ik miste de community wel en daarom dacht ik: Ik ga een Batman Facebookpagina oprichten! Maar dan wel een Nederlandse pagina, er bestaan al zoveel Engelse pagina’s. Daarin wilde ik graag onderscheid in maken.

Heeft het leiden van een groep eigenlijk impact op jouw dagelijks leven?

Het heeft gelukkig helemaal geen impact op mijn dagelijks leven. Ik ben enkele seconden per dag bezig om nieuwe leden te accepteren in de groep (ik check namelijk wel of ze iets Nederlands hebben op hun profiel, anders wordt het allemaal zo onoverzichtelijk met Nederlands en Engels door elkaar), en af en toe verwijder ik een post als het heel erg weinig met Batman te maken heeft. Daarnaast heb ik ook nog hulp van mijn mede-beheerder Evert.

be-the-batman-136663

Hoe lang bestaan de Batman Fans Benelux al en hoe verliep de toestroom van leden?

In maart 2012 heb ik de groep opgericht. In het begin ging het vrij langzaam met leden. Ik kende natuurlijk een aantal Batman-fans en die heb ik ook toegevoegd. Het bleef toen heel lang hangen rond de 50 leden. Af en toe werd er eentje toegevoegd, maar ging er ook weer af en toe eentje weg. Ik heb toen besloten om visitekaartjes te gaan maken en deze gaan uitdelen op beurzen zoals FACTS, Antwerp Convention en Imagicon. Hier kwamen positieve reacties op en het leden aantal is toen behoorlijk gaan groeien.

Nu merk ik dat bijna dagelijks dat er nieuwe leden bijkomen. Ik denk dat als je een bepaald aantal leden haalt, dat Facebook de groep dan in de lijst van ‘voorgestelde groepen’ neerzet. Een andere verklaring heb ik hier niet voor. Wel merk ik dat hierdoor steeds meer Amerikanen zich in de groep aansluiten. Soms merk je dat niet en dan zie je weer een Engels bericht voorbij komen.

batmansupermanbatfleck

Hoe zit het met de groepssfeer? Is deze zeer positief of zijn er soms ook negatieve situaties zoals discussies die uitgroeien tot ruzies?

De groepssfeer is erg leuk. Voor zover ik weet zijn er nog geen ruzies geweest. Af en toe zijn er lange discussies, maar iedereen blijft hier netjes bij en we blijven elkaar met respect behandelen. Vooral op cosplayfoto’s en eigen creaties wordt erg leuk gereageerd.

Hoe zien jullie de toekomst van de groep?

Ik zie de groep alleen maar groeien en groeien. Bijna elke dag komen er nieuwe leden bij. Vorig jaar heb ik ook een Batman Fandag gehouden in Amsterdam. En ik hoop dat ik dat binnenkort weer mag doen. Zo’n dag organiseren is niet gemakkelijk en heeft veel tijd gekost doen. Ook is het lastig om hierbij zowel de mensen in Nederland als in België tevreden te stellen. Want waar moet je zo iets organiseren? Ikzelf woon in Nederland, dus is het logisch voor mij om het hier te doen, maar vaak kunnen dan de mensen uit België niet komen. Wat wel erg leuk was, was dat toen ook een Batman-tekenaar op onze dag aanwezig was.

Come and join us! Bij de leukste en gezelligste Batman-groep op Facebook!

Ontdek de Batman Fans Benelux op Facebook

 

 Wil jij jouw Facebookfangroep in een van Brainfreeze’s Geeks United-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Check zeker ook onze vorige afleveringen:

GEEKS UNITED #1 – BELGIAN JUSTICE SOCIETY

GEEKS UNITED #2 – BELGIAN POTTERHEADS

GEEKS UNITED #3 – LOKI’S BELGIAN ARMY

GEEKS UNITED #4 – BELGIAN BROWNCOATS

GEEKS UNITED #5 – TEEKAY-421

GEEKS UNITED #6 – COSPLAYCLOUD

GEEKS UNITED #7 – BELGIAN DC COSPLAYERS

GEEKS UNITED #8 – TRANSFORMERS VERZAMELAARS BENELUX

GEEKS UNITED #9 – BELGIAN WHOVIANS UNITED

GEEKS UNITED #10 – FUNKO COLLECTORS BENELUX

GEEKS UNITED #11 – COSPLAY4CHARITY

GEEKS UNITED #12 – THE WALKING DEAD BELGIUM

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.