Random Article


Secret Wars Battleworld Report Deel 14 – House of M, Howard the Human, Secret Love, Spider-Man, Loki en meer!

 


Posted 20/08/2015 by

Secret Wars (2015-) 002-046secretwars5De nieuwe Secret Wars, Marvel‘s mega-event door Jonathan Hickman en Esad Ribic, is volledig van start gegaan. Brainfreeze zal trouw elk nieuw deel van de hoofdreeks reviewen, maar een superheldenevenement als dit kent natuurlijk ook talrijke tie-ins en minireeksen. Deze zullen we wekelijks/tweewekelijks van kortere besprekingen voorzien. Hierdoor kan je als lezer makkelijk je weg vinden op Battleworld, een samenraapsel van tal van Marvel-realiteiten en alles wat nog overblijft van het ooit oneindige Marvel-multiversum, en kom je te weten welke reeksen de moeite zijn… en welke niet.

Alle series hier pikken in op het hoofdverhaal van Secret Wars na het einde van het Marvel-universum en de geboorte van Battleworld onder een goddelijke Doctor Doom. Sommige series leggen zelfs de bouwstenen voor het nieuwe Marvel-universum. De comics worden onderverdeeld in drie banners:

 • LAST DAYS, lopende Marvel-reeksen waarin de laatste momenten van bepaalde personages tijdens Secret Wars #1 uit de doeken worden gedaan.
 • BATTLEWORLD, Secret Wars-reeksen die lopende Marvel-series vervangen en de verschillende domeinen van Battleworld belichten.
 • WARZONES!, de belangrijkste reeksen waarin de bouwstenen van het nieuwe Marvel-universum worden gelegd en oude verhaallijnen van een nieuwe insteek worden voorzien.

In de voorbije maanden namen we al heel wat nieuwe reeksen en miniseries onder de loep in onze Secret Wars Battleworld Reports:

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 1

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 2

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 3

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 4

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 5

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 6

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 7

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 8

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 9

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 10

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 11

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 12

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 13

Secret Wars week veertien ziet eindelijk weer de start van een nieuwe reeks en twee nieuwe one-shots en kent voor de rest voornamelijk voortzettingen van oudere minireeksen. Een vrij drukke week, dus!

 

HOUSE OF M #1

 • swhouseofm1Schrijver: Dennis Hopeless
 • Artiesten: Marco Failla
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Monarchy of M

In de grootste nieuwe Secret Wars-reeks van de week keren we terug naar de House of M-realiteit. Een parallelle wereld waar mutanten, niet mensen, het voor het zeggen hebben en Magneto leeft als een koning. Het was één van de grotere (en betere) Marvel-events van de afgelopen 20 jaar en speelde zich af in een tijd toen Scarlet Witch en Quicksilver nog wel degelijk gezien werden als de kinderen van Magneto.

In dit eerste eerste deel van de nieuwe House of M worden we snel bijgebeend met deze wereld. De wil van Magneto is wet, maar er zijn uiteraard ondergrondse verzetsgroepen bestaande uit enkele Avengers. De focus van deze reeks blijkt een machtsstrijd te worden tussen Magneto en Marvel’s allereerste mutant (eveneens een koning): niemand minder dan Namor! Een leuke opzet en (her)kennismaking. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

HOWARD THE HUMAN #1

 • swhoward1Schrijver: Skottie Young
 • Artiest: Jim Mahfood
 • Banner: Warzones!
 • Domein: New Quack City

Normaal gesproken is Howard The Duck de enige eend in een stad vol mensen. Hier is hij de enige mens in een stad vol dieren. New Quack City wordt bevolkt door dierenversies van gekende Marvel-personages, zoals Daredevil als muis en de Black Cat als, wel, een kat. Howard’s karakter is nog steeds herkenbaar, maar het slordige tekenwerk van Jim Mahfood en het vrij simpele verhaal maken dit een one-shot die je beter kan vermijden. 2/5 Dooms.

doom-funkodoom-funko

 

SECRET WARS – SECRET LOVE #1

 • secretloveSchrijvers: Michel Fiffe, Marguerite Bennett, e.a.
 • Artiesten: Clayton Cowles, Kris Anka, e.a.
 • Banner: Battleworld
 • Domein: varieert

Battleworld is, logischerwijs, een gewelddadige plek. Tussen alle actie en gevechten door, is er echter nog tijd voor romance. Deze one-shot zet enkele romances van Battleworld in de spotlight. We krijgen verhalen rond Daredevil, Karen Page en Typhoid Mary (van Copra’s Michel Fiffe), Squirrel Girl die de abs van Thor namen geeft, Iron Fist en Misty Knights als sweethearts, een team-up tussen Ghost Racer Robbie Reyes en Ms. Marvel en een soort A Bug’s Life met Ant-Man en de Wasp.

Draagt het veel bij tot het grotere Secret Wars-gebeuren? Absoluut niet. Maar het is wel een aangename collectie. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

1872 #2

 • sw18722Schrijver: Gerry Duggan
 • Artiest: Nik Virella
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Timely (Valley of Doom)

In het stadje Timely komen we nog meer Wild Wild West-versies van gekende Marvel-personages tegen. Sheriff Steve Rogers verzet zich tegen de corruptie van Fisk en Roxxon, terwijl Tony Stark en Red Wolf hun stempel zullen drukken op de toekomst. Alweer leuk gedaan, maar het blijft wel enkel aan te raden wanneer je affiniteit hebt met de westernsetting. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

AGE OF ULTRON VS MARVEL ZOMBIES #3

 • swaouzombies3Schrijver: James Robinson
 • Artiest: Steve Pugh
 • Banner: Battleworld
 • Domein: The Deadlands, Perfection

Terwijl de Ultrons en Marvel Zombies een alliantie aangaan, leren we in Salvation leren we deze versies van Hank Pym, Wonder Man, Vision en Human Torch (Jim Hammond) wat beter kennen. Een mooie (her)introductie tot de verschillende personages vooraleer de actie volledig losbarst en er doden zullen vallen… 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

AMAZING SPIDER-MAN: RENEW YOUR VOWS #4

 • swspidey4Schrijver: Dan Slott
 • Artiest: Adam Kubert
 • Banner: Warzones!
 • Domein: The Regency

Terwijl Spider-Man en Sandman oog in oog komen te staan met Regent, heerser van dit domein en moordenaar van de Avengers, weten Mary Jane en Annie-May Parker contact te maken met het verzet, alias wat er nog overblijft van de Avengers. Een enorm actievolle issue die je weinig rustpauzes gunt en alweer van een zeer hoog niveau is. Dit zou weleens als één van de betere Secret Wars-reeksen kunnen eindigen. 3.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

ARMOR WARS #4

 • swarmor4Schrijver: James Robinson
 • Artiest: Marcio Takara
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Technopolis

Onthullingen alom in Technopolis wanneer Thor Jim Rhodes de Kingpin confronteert en de broers Tony en Arno Stark samenwerken. Leuke issue, maar je blijft toch een beetje op je honger zitten en het tekenwerk is alweer niet al te best. 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

CAPTAIN BRITAIN AND THE MIGHTY DEFENDERS #2 (van 2)

 • swbritain2Schrijver: Al Ewing
 • Artiest: Alan Davis
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Higher Avalon

De invasie van Yinsen City door het naburige Mondo City is begonnen, maar gelukkig weten de nieuwe Captain Britain en de Mighty Defenders het tij wat te keren. Een vrij voorspelbare superheldencomic, maar leuk voor de fans en enkele leuke 2000 A.D.-invloeden. 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

GUARDIANS OF KNOWHERE #3

 • swguardians3Schrijver: Brian Michael Bendis
 • Artiest: Mike Deodato
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Knowhere

Terwijl men hardhandig de dreiging van Yotat The Destroyer teniet doet, maken de Guardians zich niet populair bij Thor Angela en het Nova Corps (dat ook voornamelijk uit ex-Guardians bestaat). Wederom eerder een overgangsissue, maar de tekeningen van Mike Deodato blijven intrigeren… 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

INFERNO #4

 • swinferno4Schrijver: Dennis Hopeless
 • Artiest: Javier Garron
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Limbo

De X-Men, Colossus en zijn team én de Goblin Queen krijgen hulp uit onverwachte hoek in de strijd tegen Illyana en haar demonenleger. Blijft veruit één van de meest intrigerende en beste X-Men tie-ins tot Secret Wars. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

RUNAWAYS #3

 • swrunaways3Schrijver: Noelle Stevenson
 • Artiest: Sanford Greene
 • Banner: Battleworld
 • Domein: Doomstadt

De Runaways doorkruisen verschillende domeinen, waaronder de Valley of Doom, Weirdworld en de Warzone, maar worden op de hielen gezeten door Bucky. Niet zozeer één van de meer belangrijke reeksen, maar het blijft leuk voor de fans. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

SECRET WARS JOURNAL #4 (van 5)

 • swjournal4Schrijvers: Mike Benson, Sina Grace
 • Artiesten: Laura Braga, Ken Lashley
 • Banner: Battleworld
 • Domein: varieert

Alweer krijgen we hier enkele kortverhaaltjes uit alle kanten van Battleworld. Een Egyptia-versie van de Punisher leidt een Iron Fist op aan The Shield, terwijl we in de Years of Future Past-toekomst/Sentinel Territories een tragisch weerzien krijgen tussen de geliefden Northstar en Kyle Jinadu. Het is echter allemaal wat plat en voorspelbaar. Weinig soeps dus, tenzij je enorme fan bent van de personages. 2/5 Dooms.

doom-funkodoom-funko

 

swspiderverse4SPIDER-VERSE #4 (van 5)

 • Schrijver: Mike Costa
 • Artiest: Andre Aruajo
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Arachnia

Dan heeft Spider-Gwen eindelijk de Arachnia-versie van Peter Parker gevonden, worden ze aangevallen door Venom. Eén van de leukere issues van Spider-Verse met leuke karaktermomenten voor Gwen, Peter en natuurlijk Spider-Ham. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

WEIRDWORLD #3

 • swweirdworld3Schrijver: Jason Aaron
 • Artiest: Mike Del Mundo
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Weirdworld

Arkon treedt in conflict met een barbaarse Weirdworld-versie van Skull The Slayer en Weirdworld wordt er allemaal maar, wel, vreemder op. Volgt exact hetzelfde stramien als de vorige delen en blijft dus enkel voer voor de liefhebbers. 2/5 Dooms.

doom-funkodoom-funko

 

X-TINCTION AGENDA #3

 • swxtinction3Schrijver: Marc Guggenheim
 • Artiest: Carmine Di Giandomenico
 • Banner: Warzones!
 • Domein: X-Topia

De mutantenteams onder leiding van enerzijds Havok en anderzijds Jean Grey blijven elkaar bekampen, maar ondertussen is Cameron Hodge – de grote vijand van de oorspronkelijke X-Tinction Agenda-verhaallijn – terug tot leven gewekt… Degelijke issue, maar laten we stellen dat het stilaan tijd wordt om af te sluiten… 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

LOKI: AGENT OF ASGARD #17

 • swloki17Schrijver: Al Ewing
 • Artiest: Lee Garbett
 • Banner: Last Days
 • Domein: Oude Marvel 616-universum

Loki toont aan enkele hogere goden wie de échte god der verhalen is. Een mooi einde tot de serie, maar in het grotere Secret Wars-gebeuren stelt het weinig voor. Zoals de meeste Last Days-reeksen, dus. 2/5 Dooms.

doom-funkodoom-funko

 

Secret Wars bij Archonia.com

 

Lees hier onze reviews van de hoofdreeks:

SECRET WARS #1

SECRET WARS #2

SECRET WARS #3

SECRET WARS #4

SECRET WARS #5

Volgende week zijn we er weer met o.a. Ant-Man, Spider-Woman, Hank Johnson – Agent of Hydra, Civil War, Old Man Logan en Magneto!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.