Posted 19/08/2015 by Arno in Tv/Film
 
 

Yvonne Craig, de eerste live-action Batgirl, overleden

Yvonne-Craig-as-Batgirl

De Amerikaanse actrice Yvonne Craig is overleden aan de gevolgen van een lange strijd tegen borstkanker. Ze werd 78. Craig werd voornamelijk bekend voor haar rol als Barbara Gordon/Batgirl in het derde en laatste seizoen van de Batman tv-reeks uit de jaren 60. De eerste verschijning van Barbara Gordon in de comics van DC (Detective Comics #359 uit 1967) werd zo getimed om samen met Craigs debuut in de tv-serie te verschijnen. Ze was de eerste actrice om het personage in live-action tot leven te wekken. Verder had ze nog rollen in o.a. The Man from U.N.C.L.E., Star Trek en The Wild Wild West.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.