Random Article


Review: Justice League #43 – Darkseid War Part 3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Superman en Lex Luthor. Zeer dreigende opbouw.

Op zijn slechtst


Sommige scènes gaan iets te snel vooruit.


Batman wordt een New God, Superman en Lex Luthor doen wat male bonding en meer in Justice League #43, deel drie van DC’s grote Darkseid War…

Posted 19/08/2015 by

 
Full Article
 
 

You need to get off that chair before it does any permanent damage

Vorige maand ging de grote Darkseid War van start in DC‘s maandelijkse Justice League-reeks. De oorlog tussen Darkseid en de Anti-Monitor, twee van de machtigste wezens in het DC-universum, gaat ‘s werelds grootste superheldenteam niet onberoerd laten. In de vorige delen zagen we de Leaguers al neergemaaid worden door Grail, de dochter van Darkseid en een Amazone. In deze Justice League #43 – deel drie van Darkseid War – ondergaat Batman een heuse transformatie…

In de Rock of Eternity, de thuisbasis van Shazam, zit Batman op Metron’s Mobius Chair en is hij in feite getransformeerd tot een New God die toegang heeft tot de verboden kennis van het DC-universum. De Dark Knight wordt er niet vriendelijker op en fungeert hier eigenlijk als een wandelend zittend plot device. Ondertussen maken de Justice Leaguers contact met Mr. Miracle en dwalen Superman en Lex Luthor nog steeds rond op Apokolips, waar de man van staal langzaamaan zijn krachten begint te verliezen…

justiceleague43

De Darkseid War blijft knallen, maar zwakt toch een beetje af in dit deel. Geoff Johns blijft echter een goed vat hebben op alle personages. Terwijl de scènes met Metron en Mr. Miracle bij de Rock of Eternity wat te snel vooruit gaan, is de tijd die we spenderen met Superman en Luthor geweldig. We krijgen een zeer leuk karaktermoment voor Superman’s gezworen aartsvijand te zien. Ook de opbouw van het gevecht tussen Darkseid en de Anti-Monitor mag er wezen en wordt zeer dreigend in beeld gebracht door tekenaar Jason Fabok, die doorheen de hele issue knap werk blijft leveren.

Justice League #43 is misschien net iets minder goed dan de vorige delen, maar Darkseid War is nog steeds in de running om hét superheldenevent van de zomer te worden. Aanrader!

Justice League #43 bij Archonia.com

rsz_justice_league_2011-_043-021

 

Lees hier de reviews van de vorige delen in “Darkseid War“:

JUSTICE LEAGUE #41 – PART 1

JUSTICE LEAGUE #42 – PART 2

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.