Posted 14/08/2015 by Arno in Tv/Film
 
 

Groep Architecten zoekt Minas Tirith uit The Lord of the Rings levensgroot na te bouwen


Wat een fantastisch nieuws om de week mee af te sluiten! Een groep architecten en rasechte Tolkienfans hebben een Indiegogo-campagne opgestart om een levensgrote kopie van de stad Minas Tirith na te bouwen. De witte hoofdstad van Gondor uit J.R.R. Toliens The Lord of the Rings (verfilmd door Peter Jackson in The Return of the King) zou nagebouwd worden in het zuiden van Engeland. Kostprijs? 1,85 miljard Britse pond!

Dit zou een volledig echte stad moeten worden, waar je in kan wonen, werken en – naargelang hoeveel je bijdraagt tot de campagne – straatnamen en residenties op je naam kan laten zetten of tot lord of lady kan worden benoemd. Het zou weleens de grootste toeristische attractie voor Tolkien- en fantasyfans ter wereld kunnen worden, maar de kostprijs is enorm hoog om bij elkaar te krijgen op slechts 60 dagen. Indien de campagne succesvol wordt beëindigd, zou het einde van de bouw en de opening van de stad gepland staan voor 2023. Alles over de campagne lees je hier.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.