0
Posted 14/08/2015 by Killian in Columns
 
 

Geeks United #12 – The Walking Dead Belgium

geeks united 12

Sociale media en popcultuur zijn altijd sterk met elkaar verbonden geweest. Ook op Facebook hebben fans zich verenigd om samen te discussiëren, te overleggen of te dromen over hun favoriete films, series, games of comics. De Facebookfangroepen: wie zijn ze? Wat doen ze? Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, maar kan je door het bos de bomen nog zien? In GEEKS UNITED zal Brainfreeze jullie daarop een gevat antwoord bieden met een reeks korte interviews.

Vandaag geven we het woord aan het admin-team van de THE WALKING DEAD BELGIUM, dé Belgische fangroep  voor alles in verband met The Walking Dead!

 

11737036_869499909805529_901738007_n

Wie zijn jullie en hoe zijn jullie in contact gekomen met The Walking Dead en diens hersenloze meute zombies? 

Wij zijn Nico Volckeryck, Peter Cantens en Thomas Bernaers (Wade Wilson op Facebook). Peter is in contact gekomen met The Walking Dead via de televisiereeks en daar dan bustes e.d. van beginnen verzamelen die hij bij Fans kocht. Nico is er met in contact gekomen als winkelier. Fans verkocht reeds horror t-shirts en zo, dus zombies –ook wel walkers in The Walking Dead-wereld- pasten binnen hun thema.

Ikzelf ben met The Walking Dead in contact gekomen toen ik nog reviews schreef voor Brainfreeze. Iemand, ik denk Steven (Malkavian) of Arno had mij de serie aangeraden dus ik heb toen de eerste bundel gekocht en nadien de eerste Compendium op de kop kunnen tikken. Pas later ben ik de televisieserie beginnen volgen. Men had mij namelijk verteld dat deze braver was dan de comics en een te hoog soap opera-gehalte had. Het is pas dit jaar dat ik via Telenet de (tot nu toe) volledige serie heb gezien en ik kan niet wachten op het volgende seizoen!

Heeft het leiden van een groep eigenlijk impact op jouw dagelijks leven?

Zoals ik in het interview in verband met de Funkogroep reeds zei, ben ik het beheren van een Facebookgroep reeds gewend. Al kun je wel van een impact spreken, zo ben ik de tv-serie beginnen kijken en ben ik meer te weten gekomen over de comics, serie en merchandise in deze korte tijd dan al de jaren ervoor.

The_Walking_Dead_Season_6_Poster

Vertel eens wat meer over het onderwerp van de groep? Vanwaar komt de naam?

In onze groep ligt de focus totaal op The Walking Dead, maar dan ook echt alles dat er met te maken heeft: de comics, de televisiereeks, de games, collectibles, cosplay, noem maar op. Mijn persoonlijke inbreng is tot hiertoe vooral de zogenaamde „Corral grapjes” geweest. Toch wordt er ook over serieuzere aspecten van het fandom gepraat. Sommige mensen praten graag over de verschillende walkers terwijl anderen het dan liever hebben over het psychologisch effect van de gebeurtenissen op de overlevenden hebben en hoe die mensen hierdoor gevormd worden.

Hoe lang bestaat The Walking Dead Belgium al en hoe verliep de toestroom van leden?

Al vond ik The Walking Dead geen slechte comicbookserie, ik ben ze niet blijven verder lezen dus eigenlijk praatte ik er ook nooit zo veel over. Zombies hebben mij nooit zoveel gezegd in alle eerlijkheid. Enige tijd geleden ging ik langs bij Fans en stelde Nico mij voor aan Peter, een zeer grote (letterlijk en figuurlijk) fan van The Walking Dead. Vraag me niet meer hoe maar uiteindelijk zei iemand (vraag me ook niet wie) dat er eigenlijk eens dringend een Belgische Facebookgroep over The Walking Dead moest komen. Nico stelde toen voor dat ik, omdat ik hier toch reeds jaren ervaring in heb, er een zou oprichten en dan Peter en hem mede-beheerder zou maken. Dit heb ik dus gedaan op 18 mei. De toestroom van leden overschreed eerst die van de Funkogroep, maar is de laatste tijd verminderd.

The Walking Dead spin off official

Hoe zit het met de groepssfeer? Is deze zeer positief of zijn er soms ook negatieve situaties zoals discussies die uitgroeien tot ruzies?

We zijn een kleine, maar gezellige groep. Er wordt veel gelachen met ondermeer de eerder vermelde „Corral grappen” maar ook met crossover memes tussen bijvoorbeeld The Walking Dead en Game of Thrones. Iedereen is steeds beleefd tegen elkaar en we hebben nog geen enkele nare ervaring/ruzie gehad.

Hoe zien jullie de toekomst van de groep?

Persoonlijk hoop ik dat deze groep op zijn minst even groot wordt als de Funko Collectors Benelux-groep zodat meer en meer mensen met het fandom in aanraking komen. Ik hoor namelijk veel mensen die denken dat The Walking Dead gewoon weer een zombieserie is waarin helden niets anders doen dan zombies doden. Uiteraard gebeurt dit ook maar het draait, volgens mij dan toch, meer om de reis die Rick, Carl en hun vrienden doormaken. Het echte verhaal speelt zich af in de achterliggende psychologische gevolgen.

Voeg je gerust bij ons kliekje, niet iedereen onder ons bijt! 

Ontdek The Walking Dead Belgium op Facebook

 

 Wil jij jouw Facebookfangroep in een van Brainfreeze’s Geeks United-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Check zeker ook onze vorige afleveringen:

GEEKS UNITED #1 – BELGIAN JUSTICE SOCIETY

GEEKS UNITED #2 – BELGIAN POTTERHEADS

GEEKS UNITED #3 – LOKI’S BELGIAN ARMY

GEEKS UNITED #4 – BELGIAN BROWNCOATS

GEEKS UNITED #5 – TEEKAY-421

GEEKS UNITED #6 – COSPLAYCLOUD

GEEKS UNITED #7 – BELGIAN DC COSPLAYERS

GEEKS UNITED #8 – TRANSFORMERS VERZAMELAARS BENELUX

GEEKS UNITED #9 – BELGIAN WHOVIANS UNITED

GEEKS UNITED #10 – FUNKO COLLECTORS BENELUX

GEEKS UNITED #11 – COSPLAY4CHARITY

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.