Random Article


Eerste kijk op Black Panther in Marvel’s Captain America: Civil War

 

Posted 12/08/2015 by

Eindelijk bereikte ons de eerste, lang verwachte foto van Chadwick Boseman (Get on Up) – en/of zijn stunt double – als Black Panther. De gelekte foto vanop de set van Captain America: Civil War toont de Afrikaanse koning in volle ornaat tijdens ongetwijfeld indrukwekkend stuntwerk, samen met Bucky Barnes/Winter Soldier (Sebastian Stan). Naar de rol van de Panther in het superheldenconflict hebben we voorlopig nog het raden, maar vermoedelijk vervult hij een eerder neutrale rol in de superheldenstrijd. Later zal de acteur ook zijn eigen solofilm, toepasselijk getiteld Black Panther, dragen. Deze zal op in november 2017 in de bioscoopzalen verschijnen.

Black Panther/ T’Challa verscheen voor het eerst in Fantastic Four #52 (1966) als creatie van Stan Lee en Jack Kirby, en werd al snel een van de meest vertrouwde bondgenoten van Marvel’s Fantastic Four en Avengers. De “Black Panther” staat aan het hoofd van de Panther Clan en is in de praktijk een unieke functie voor de koning van Wakanda. Naast zijn aan de Panther God ontleende krachten en snelheid die grenzen aan het menselijke kunnen, beschikt T’Challa over een bepaald kruid dat zijn zintuigen versterkt. Qua krachten is hij dus een soort mix van Captain America en Wolverine. Tevens bezit T’Challa een gigantisch fortuin, is hij een meesterlijk strateeg en één van de slimste mensen op de planeet. Ten slotte bezit hij de gebundelde kennis van al zijn voorgangers als de Black Panther.

Captain America: Civil War wordt geregisseerd door de gebroeders Russo en slingert eind april 2016 onze bioscoopzalen binnen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.