0
Posted 11/08/2015 by nout in Comic Cons
 
 

Gary Frank komt naar FACTS 2015

Frank001De organisatie van FACTS heeft opnieuw een grote naam uit de comicbookwereld aangekondigd. Gary Frank is een bijzonder gerespecteerde naam in comics. Zijn eerste doorbraak kwam er bij Marvel op The Incredible Hulk met schrijver Peter David. Hij werkte hier en daar aan nog een aantal titels zoals het vroege Birds of Prey met Chuck Dixon. Hij werkte opnieuw samen met Peter David op het geprezen Supergirl bij DC en volgde J. Scott Campbell op Gen13 met schrijver John Arcudi.

Zijn volgende werk was zijn eigen creatie Kin, dat hij eerst zelf uitgaf vooraleer het door Top Cow opgepikt werd. Daar werkte hij voor een eerste keer samen met J. Michael Straczynski aan Midnight Nation. Het duo zou vervolgens bij Marvel de eerste Marvel MAX-titel Supreme Power (een volwassen reboot van Squadron Supreme) lanceren. Hij tekende de eerste verhaallijn die Geoff Johns voor The Avengers schreef en keerde ook nog eens terug naar de Hulk ten tijde van Planet Hulk/World War Hulk/Incredible Herc.

batmanearthonewide

Frank004Uiteindelijk keerde Frank terug naar DC, waar hij met supertalent Geoff Johns aan Superman werkte (aan o.a. de Brainiac en Secret Origin-verhalen) en Captain Marvel/Shazam herlanceerde in de New 52, vooraleer hij zich volledig zou gaan toewijden aan Batman Earth One, waarvan er ondertussen 2 graphic novels zijn verschenen met meer in het vooruitzicht.

De herkenbare fijne lijn en open figuren van Frank geven zijn werk een opvallend realisme dat nooit aan dynamiek moet inboeten. Uit de diversiteit aan titels waaraan hij al werkte blijkt ook duidelijk dat hij alle soorten onderwerpen aankan, van de traditionele superhelden tot meer realistische thrillerverhalen, humor en alles ertussen. Hou Brainfreeze in de gaten voor updates over de andere aangekondigde tekenaars en nieuws over nog meer gasten!

FACTS gaat door op 26 en 27 september in Flanders Expo te Gent. Gary Frank zal op beide dagen aanwezig zijn.

Frank007Frank006Frank005Frank003

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.