0
Posted 07/08/2015 by nout in Comic Cons
 
 

Roger Langridge komt naar FACTS 2015


Thor Mighty AvengerRoger Langridge zal op 26 en 27 september op FACTS te gast zijn. Een Nieuw-Zeelandse cartoonist die tegenwoordig vooral de schrijverspet op heeft en blijk geeft van een bijzonder fijnzinnig gevoel voor humor in elk van zijn scripts. Bij het grote publiek is hij ongetwijfeld het meest bekend als de schrijver van Marvel’s Thor: The Mighty Avenger, met tekeningen door Chris Samnee. Deze reeks verscheen ten tijde van de eerste Thorfilm, en verscheen daardoor middenin een lawine aan materiaal rond de Asgardiaanse dondergod, niet allemaal van een hoog niveau. The Mighty Avenger kan echter objectief beschouwd worden als de beste moderne interpretatie van classic Kirby/Lee Thor. Helaas bereikte de reeks pas na de feiten een waarderend publiek en was de titel zelfs Marvel’s Free Comic Book tijdens het jaarlijkse FCBD event, bleef het bij net geen 12 nummers.

Langridge’s belangrijkste eigen reeksen zijn Snarked! dat met Eisners overladen werd, Fred the Clown en Mugwhump the Great voor Act-I-Vate. (klik de link om het gratis te lezen). Hij werkte voor IDW aan de populaire voortzetting van Popeye en een Rocketeer miniserie met J Bone en daarvoor bij BOOM! Studios aan The Muppet Show Comic Book. Die laatste schreef en tekende hij helemaal zelf en leest ook perfect al een episode van The Muppet Show: even grappig, energetisch en waanzinnig. Terwijl Langridge aan die reeks werkte, werd Marvel echter door Disney opgekocht en ook al gaf Marvel The Muppets opnieuw uit, kwam er geen vervolg op. Rond deze tijd maakte Langridge ook de beslissing niet langer voor Marvel of DC te werken.

Je vindt zijn naam ook terug bij Dynamite Publishing en Dr Who.

FACTS is er zoals elk jaar in Flanders Expo Gent op 26 en 27 september.

 

Muppet-Show-08 Muppet-Show-03 Muppets-Fozzie-Bear

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.