0
Posted 01/08/2015 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Oktober 2015


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van augustus 2015 voor aankopen in oktober 2015 vind je hier: Previews augustus 2015.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

secretwars

SECRET WARS

Marvel stond deze zomer in het teken van de nieuwste geheime oorlogen. Dit grootschalige event was een letterlijk breekpunt voor het oude Marvel-universum en de overgang naar een nieuw tijdperk. Het enige dat nog epischer was waren de mega-reviews van Secret Wars en de tie-in comics op deze website. Wie geen zin heeft om al die comics apart in huis te halen heeft geluk. Marvel komt met een hardcover op de proppen waarin het hoofdevenement wordt gebundeld, zodat je als lezer toch kunt zien waar alle heisa om te doen was.

marvelzombies

MARVEL ZOMBIES BATTLEWORLD

Elsa Bloodstone en zombies? Moet hier meer over worden gezegd? Het is een van de vermakelijkste Secret Wars-gerelateerde miniseries. You can’t go wrong with zombies. Het is hersenloos vermaak.

 

SW_TH_DKR_GEN

SWAMP THING: DARKER GENESIS

DC herdrukt het werk van een piepjonge Mark Millar. Midden jaren negentig waren Grant Morrison en Mark Millar een olijk schrijversduo. Maar op een gegeven moment werd het tijd om op eigen benen te staan. Het tweetal was in 1994 begonnen aan een run op Swamp Thing en vanaf 1996 ging Millar solo. Gezien de naamsbekendheid die Millar sindsdien heeft opgebouwd is het niet meer dan logisch dat DC dit in de herdruk gooit. Een aanrader voor de liefhebber van wat meer obscuur werk.

 

FLSH_BY_JOHNS_1

THE FLASH BY GEOFF JOHNS  BOOK 1

Is je passie voor The Flash aangestoken na het zien van de tv-serie? Dan is deze comic er eentje om in de gaten te houden. DC herdrukte de eerste run van Geoff Johns op de Scarlet Speedster en brengt deze nu in softcover uit. Johns schrijft mee aan de tv-serie dus je kunt hier stiekem al een beetje de zaadjes van dat werk bewonderen. Maar ook zonder Johns rol op deze serie zijn deze comics de moeite waard. Hij is waarschijnlijk een van de weinige schrijvers die de snelste man ter wereld ook echt begrijpt. Let wel: deze verhalen draaien om Wally West, niet om Barry Allen.

 

sattelite sam omnibus

SATELLITE SAM OMNIBUS

Satellite Sam speelt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. We staan aan het begin van de opmars van de televisie. De overheid staat op het punt om de televisie open te stellen voor andere partijen. Enkele studio’s staan op het punt om een zet te doen waardoor zij er hopelijk het beste voorstaan om in het frisse televisielandschap een gunstige positie voor zichzelf te veroveren. Een van de cruciale ingredienten voor de overwinning is het populaire sciencefictionprogramma voor kinderen getiteld Satellite Sam. Maar waar is de belangrijkste acteur? Hij is dood… De enige aanwijzing voor zijn mysterieuze overlijden wordt door zijn zoon gevonden onder het bed. Een doos vol foto’s van schaars geklede dames… Matt Fraction en Howard Chaykin nemen je mee op reis door de minder belichte kant van de New Yorkse televisie-industrie. Zie ook de review van de eerste issue.

casanova acedia

CASANOVA ACEDIA VOLUME 1

Nu we het toch over Matt Fraction hebben. Sinds enkele jaren maakt hij samen met de gebroeders Ba de avonturen van deze James Bond voor de 21ste eeuw. Nadat de eerste verhaallijnen andermaal werden herdrukt door Image is het nu eindelijk tijd voor nieuwe avonturen. Casanova is een aanradertje van de bovenste plank.

 

archer armstrong omnibus

ARCHER & ARMSTRONG COMPLETE CLASSIC OMNIBUS

We bespraken al eens de eerste issue van de vernieuwde Archer & Armstrong-serie, maar dit is natuurlijk the real deal. Valiant herdrukt de eerste 30 issues van de originele run. Het is comic book goodness uit de breinen van Bob Layton, Mike Baron, Barry Windsor-Smith, Jim Shooter en anderen. Niet alles uit de jaren negentig was slecht. Dit is daar een goed voorbeeld van. Bekijk gewoon al de cover. Dat is toch prachtig?

 

fear and loathing to pshelf

HUNTER S. THOMPSON’S FEAR & LOATHING IN LAS VEGAS

Deze graphic novel is een bewerking van het gelijknamige boek van Hunter S. Thompson dat de meeste mensen, ironisch genoeg, vooral kennen vanwege Terry Gilliams cultfilm uit 1998 met Johnny Depp en Benicio del Toro. Het is het semi-autobiografische verhaal waarin Raoul Duke samen met zijn advocaat naar Las Vegas trekt om een motorcrosswedstrijd te bekijken. De lokroep van drugs en andere boeiende bijzaken klinkt echter harder. Het lijkt erop dat dit een interessant experiment gaat worden…

 

polly and the pirates

POLLY AND THE PIRATES

Ted Naifeh heeft in het voorbije decennium een flinke naam opgebouwd als maker van amusante comics met meisjes in de hoofdrol. Zijn grootste succes is vooralsnog de serie Courtney Crumrin. Maar sluit Polly & the Pirates niet uit. Deze comic biedt vermaak voor alle leeftijden.

 

scarlett couture vprev

SCARLETT COUTURE

Scarlett is een spion met een aparte dekkingsmantel. Ze is namelijk ook het hoofd van de beveiliging van haar moeders internationaal vermaarde modehuis waarvoor ze de hele wereld rondreist. Ondertussen verzamelt ze informatie voor haar bazen bij de CIA. Klinkt als de zoveelste spionagecomic met cheesecake. Waarom staat ie dan op de lijst? Tekenaar Des Taylor was de voorbije twee edities te gast op F.A.C.T.S. en hij was naar verluidt een toffe gast.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.