0
Posted 31/07/2015 by Killian in Columns
 
 

Geeks United #10 – Funko Collectors Benelux

geeks united 10

Sociale media en popcultuur zijn altijd sterk met elkaar verbonden geweest. Ook op Facebook hebben fans zich verenigd om samen te discussiëren, te overleggen of te dromen over hun favoriete films, series, games of comics. De Facebookfangroepen: wie zijn ze? Wat doen ze? Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, maar kan je door het bos de bomen nog zien? In GEEKS UNITED zal Brainfreeze jullie daarop een gevat antwoord bieden met een reeks korte interviews.

Vandaag geven we het woord aan het admin-team van de FUNKO COLLECTORS BENELUX, dé groep voor Funko-verzamelaars in België, Nederland en Luxemburg!

 

Funko Pop

Wie zijn jullie en hoe zijn jullie in contact gekomen met de Funko-poppetjes? 

Wij zijn Nico Volckeryck en Thomas Bernaers (Wade Wilson op Facebook). Zelf ben ik in contact gekomen met vinylfiguren omdat mijn broer Kidrobots verzamelt. Ik heb hem er een aantal gekocht voor verjaardagen, online en op F.A.C.T.S. en Antwerp Convention. Zelf verzamelde ik ze eigenlijk niet tot ik enkele Game of Thrones Mystery Minis op Ebay zag staan en een bod deed. Toen nam ik mijzelf voor deze reeks te verzamelen en kreeg ik van mijn broer een “Limited editie Funko Pop!” van Rocket Raccoon –uit Marvel’s Guardians of the Galaxy en van daaruit ben ik de collectie verder beginnen uitbouwen. In mijn collectie ga je vooral Supernatural terugvinden en DC Comics-villains. Daarnaast heb ik ook nog enkele Titans en Kidrobots-figuurtjes.

Nico is er met in contact gekomen als winkelier. Hij zag ze, vond ze leuk en besloot ze te verkopen in zijn winkel Fans. Hij verkocht toch reeds film- en comic-related merchandise en vond Funko een leuke aanwinst.

Heeft het leiden van een groep eigenlijk impact op jouw dagelijks leven?

In het begin viel dit goed mee, we hadden nog niet zoveel leden eigenlijk. Maar inmiddels hebben we enkele wedstrijden van Fans in de groep gepromoot en zo zijn we op iets meer dan een maand tijd van een 100-tal leden naar meer dan 1000 gegaan. Dit houdt in dat ik meer berichten moet nakijken en vragen moet beantwoorden van leden. Eigenlijk ben ik de actieve beheerder van de groep… dus als er problemen zijn, los ik ze op. Nico zorgt er dan weer voor dat de groep gepromoot wordt en organiseert wedstrijden waarbij je lid moet zijn van de groep om te kunnen deelnemen. Maar een grote impact zou ik het niet noemen. Ik mag wegens handicap niet werken en ben in meerdere groepen beheerder dus ik ben de taak op zich meer dan gewoon.

Funko Pop Geeks United 2

Vertel eens wat meer over het onderwerp van de groep? Vanwaar komt de naam?

De focus van de groep ligt op de figuren van Funko (de Pop!s, Mystery Minis, Reaktion, noem maar op) en we richten ons op Nederlandstalige mensen uit de Benelux. Vandaar de naam Funko Collectors Benelux. Maar iedere verzamelaar van vinylfiguren is welkom. Zoals ik eerder vermeld heb, verzamel ik ook Titan en Kidrobot.

Hoe lang bestaan de Funko Collectors Benelux al en hoe verliep de toestroom van leden?

De groep bestaat nog niet zo lang, we zijn ze begonnen op 18 maart 2015. Mede omdat er nog geen Belgische groep rond het onderwerp leek te bestaan en ook omdat Nico een groep zocht waar hij wedstrijden kon organiseren om mensen naar zijn winkel te lokken en naambekendheid te krijgen. Eerst verliep de toestroom redelijk traag, onze eerste leden waren vrienden die ik zelf heb toegevoegd, gevolgd door enkele mensen vanuit een Nederlandse groep. Later hebben we dan onze eerste wedstrijden georganiseerd en zo zijn we beginnen groeien. Deze trend blijft zich ook gewoon voortzetten.

Funko Pop Geeks United 3

Hoe zit het met de groepssfeer? Is deze zeer positief of zijn er soms ook negatieve situaties zoals discussies die uitgroeien tot ruzies?

Tot op heden hebben we eigenlijk nog geen enkele negatieve ervaring gehad in de groep. We hebben weinig regels. Deze worden goed nageleefd en iedereen gaat zeer vriendelijk met mekaar om. Als er iemand vragen heeft, dan stellen ze die en worden die vrij snel door andere leden beantwoord. Vaak delen ook mensen foto’s van exclusieve Pop!s die ze gezien hebben. De laatste tijd vooral van San Diego Comic-Con. Waar wij vooral mensen toe aanmoedigen is het tonen van hun collectie. Onze leden lijken het leuk te vinden om te zien wat de anderen reeds verzameld hebben.

Hoe zien jullie de toekomst van de groep?

Natuurlijk hoop ik dat de groep blijft groeien en meer en meer mensen ook beginnen te verzamelen. Maar ik hoop dat dit nooit ten koste zal gaan van de gezellige sfeer die we nu hebben. Hoe groter de groep, hoe meer wedstrijden Fans zal organiseren voor ons, dus ik denk dat we wel zullen blijven groeien.

Iedereen is meer dan welkom, zelfs als je geen vinylfiguren verzamelt en gewoon nieuwsgierig bent. Je kunt dan altijd meedoen aan een van de wedstrijden en wie weet wordt dat het begin van een grootse collectie!

Ontdek de Funko Collectors Benelux op Facebook

 

 Wil jij jouw Facebookfangroep in een van Brainfreeze’s Geeks United-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Check zeker ook onze vorige afleveringen:

GEEKS UNITED #1 – BELGIAN JUSTICE SOCIETY

GEEKS UNITED #2 – BELGIAN POTTERHEADS

GEEKS UNITED #3 – LOKI’S BELGIAN ARMY

GEEKS UNITED #4 – BELGIAN BROWNCOATS

GEEKS UNITED #5 – TEEKAY-421

GEEKS UNITED #6 – COSPLAYCLOUD

GEEKS UNITED #7 – BELGIAN DC COSPLAYERS

GEEKS UNITED #8 – TRANSFORMERS VERZAMELAARS BENELUX

GEEKS UNITED #9 – BELGIAN WHOVIANS U.N.I.T.E.D.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.