Random Article


Secret Wars Battleworld Report Deel 11 – Thors, Age of Ultron Vs Marvel Zombies, Black Widow, X-Men ’92 en meer!

 


0
Posted 30/07/2015 by

Secret Wars (2015-) 002-046secretwars4De nieuwe Secret Wars, Marvel‘s mega-event door Jonathan Hickman en Esad Ribic, is volledig van start gegaan. Brainfreeze zal trouw elk nieuw deel van de hoofdreeks reviewen, maar een superheldenevenement als dit kent natuurlijk ook talrijke tie-ins en minireeksen. Deze zullen we wekelijks/tweewekelijks van kortere besprekingen voorzien. Hierdoor kan je als lezer makkelijk je weg vinden op Battleworld, een samenraapsel van tal van Marvel-realiteiten en alles wat nog overblijft van het ooit oneindige Marvel-multiversum, en kom je te weten welke reeksen de moeite zijn… en welke niet.

Alle series hier pikken in op het hoofdverhaal van Secret Wars na het einde van het Marvel-universum en de geboorte van Battleworld onder een goddelijke Doctor Doom. Sommige series leggen zelfs de bouwstenen voor het nieuwe Marvel-universum. De comics worden onderverdeeld in drie banners:

 • LAST DAYS, lopende Marvel-reeksen waarin de laatste momenten van bepaalde personages tijdens Secret Wars #1 uit de doeken worden gedaan.
 • BATTLEWORLD, Secret Wars-reeksen die lopende Marvel-series vervangen en de verschillende domeinen van Battleworld belichten.
 • WARZONES!, de belangrijkste reeksen waarin de bouwstenen van het nieuwe Marvel-universum worden gelegd en oude verhaallijnen van een nieuwe insteek worden voorzien.

In de voorbije maanden namen we al heel wat nieuwe reeksen en miniseries onder de loep in onze Secret Wars Battleworld Reports:

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 1

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 2

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 3

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 4

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 5

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 6

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 7

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 8

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 9

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 10

Secret Wars week elf kent geen nieuwe reeksen en levert een vrij rustige week…

 

1602 WITCH HUNTER ANGELA #2

 • sw1602angela2Schrijvers: Marguerite Bennett, Kieron Gillen
 • Artiesten: Stephanie Hans, Marguerite Sauvage
 • Banner: Warzones!
 • Domein: King James’ England (1602)

Angela en Serah doorkruisen de 17de eeuwse wereld van King James’ England en ontmoeten de 1602-versies van o.a. de Guardians of the Galaxy en Venom. Leuk voor de fans, maar de wereld van 1602 wordt eindeloos interessanter voorgesteld dan de hoofdpersonages en dat kan toch de bedoeling niet zijn… 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

AGE OF ULTRON VS MARVEL ZOMBIES #2

 • swageofultronmarvelzombies2Schrijver: James Robinson
 • Artiest: Steve Pugh
 • Banner: Battleworld
 • Domein: The Deadlands/Perfection

De naar de Deadlands verbannen western-versie van Hank Pym uit Timely vervoegt de klassieke jaren 70 versies van Wonder Man, Human Torch (Jim Hammond) en Vision. Blijkt dat er toch nog een sprankeltje hoop bestaat in de Deadlands. Maar wat wanneer de Ultrons en Marvel Zombies een verbond aangaan? Een intrigerende opzet van veruit de meest interessante reeks rond wat er zich allemaal achter The Shield van Battleworld afspeelt… 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

M.O.D.O.K. ASSASSIN #3 (van 5)

 • swmodok3Schrijver: Christopher Yost
 • Artiest: Amilcar Pinna
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Killville

Elke huurmoordenaar in Killville gaat achter M.O.D.O.K. en de Angela Thor aan. Actie verzekerd. Een leuke issue, maar het is duidelijk waarom deze reeks slechts een miniserie is. Erg veel zit er niet meer in. 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

THORS #2

 • swthors2Schrijver: Jason Aaron
 • Artiest: Chris Sprouse
 • Banner: Battleworld
 • Domein: Doomgard

De Ultimate Thor onderzoekt de moord van Beta Ray Bill en komt in conflict met de recentste “Unworthy” Thor uit het gewone Marvel-universum. Thors blijft een intrigerend politiedrama, maar dan met dondergoden met grote hamers. Een gek concept, misschien, maar het werkt! 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

X-MEN ’92 #2

 • swxmen922Schrijvers: Chad Bowers, Chris Sims
 • Artiest: Scott Koblish
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Westchester

De nostalgie naar de 90s X-Men-animatieserie dondert verder. In dit deel duikt Cassandra Nova in de psyches van Wolverine, Storm, Gambit en Rogue met heel wat expositie tot gevolg. Ondertussen komt Jubilee op het spoor van enkele andere 90s X-teams. Nostalgie, dat zeker, maar men probeert net iets té hard. De overdreven expositie en hoeveelheid tekst is al erg genoeg, maar daarbovenop merk je dat tekenaar Scott Koblish moeite heeft met een 90s tekenstijl na te apen…2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

DEADPOOL’S SECRET SECRET WARS #3 (van 4)

 • swdeadpool3Schrijver: Cullen Bunn
 • Artiesten: Matteo Lolli, Jacopo Camagni
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Battleworld, maar dan deze uit Secret Wars 1984 in het oude Marvel 616-universum

Deadpool blijft zich moeien met de gebeurtenissen van de oorspronkelijke Secret Wars uit 1984. In dit deel zien we o.a. zijn romance met de buitenaardse genezer Zsaji, het grote conflict met Galactus en herschrijft hij de ontdekking van Spider-Man’s buitenaardse zwarte pak (de oorsprong van Venom). Blijft amusant. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

BLACK WIDOW #20

 • swblackwidow20Schrijver: Nathan Edmondson
 • Artiest: Phil Noto
 • Banner: Last Days
 • Domein: Oude Marvel 616-universum

Net zoals het vorige Last Days-deel, heeft deze comic zeer weinig te maken met Secret Wars. De kadrering speelt zich misschien wel af tijdens het einde van de wereld, maar het merendeel van het verhaal is louter een flashback naar een oude, vrij oninteressante missie van Black Widow. Een zeer teleurstellende laatste issue van de reeks.  1.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funko-alfke

 

Secret Wars bij Archonia.com

 

Lees hier onze reviews van de hoofdreeks:

SECRET WARS #1

SECRET WARS #2

SECRET WARS #3

SECRET WARS #4

Volgende week zijn we er weer met o.a. Civil War, Amazing Spider-Man: Renew Your Vows, Age of Apocalypse, Future Imperfect en Ultimate End!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.