0
Posted 17/07/2015 by Killian in Columns
 
 

Geeks United #8 – Transformers Verzamelaars Benelux

GeeksUnited-8

Sociale media en popcultuur zijn altijd sterk met elkaar verbonden geweest. Ook op Facebook hebben fans zich verenigd om samen te discussiëren, te overleggen of te dromen over hun favoriete films, series, games of comics. De Facebookfangroepen: wie zijn ze? Wat doen ze? Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, maar kan je door het bos de bomen nog zien? In GEEKS UNITED zal Brainfreeze jullie daarop een gevat antwoord bieden met een reeks korte interviews.

Vandaag geven we het woord aan het admin-team van de TRANSFORMERS VERZAMELAARS BENELUX, dé fangroep voor Transformers-verzamelaars in België, Nederland en Luxemburg!

 

11714521_869500143138839_669948462_n

Wie zijn jullie en hoe zijn jullie in contact gekomen met het Transformers-universum? 

Wij zijn Martijn, Andy en Wade. Ik (Wade) kan enkel voor mijzelf spreken, met dat ik in 1984 geboren werd kwam de originele (Generation 1)-animatieserie nog steeds op televisie toen ik een kind was. Dit wil zeggen ook de vele reclames ervan (al was die serie één grote reclame). Ik kreeg van mijn ouders dus ook met verjaardagen en van Sinterklaas al eens een Transformer. Deze fase is eventjes weg gegaan tot men Beast Wars begon uit te zenden en ik ook daar enkele figuren van heb gekregen. Later ben ik dan de comics beginnen lezen, eerst die van Marvel en dan die van IDW en eigenlijk effectief Transformers beginnen verzamelen. Dit heb ik gedaan tot ik vorig jaar ineens mijn volledige verzameling heb verkocht om mij zo op de zogenaamde Masterpiece-reeks te kunnen concentreren. Al heb ik mijn Encore-versie van Fortress Maximus bijgehouden.

Heeft het leiden van een groep eigenlijk impact op jouw dagelijks leven?

Ja, we hebben al eens spamaccounts die dan Ray Ban-zonnebrillen of zo willen verkopen en ook een aantal mensen uit andere groepen die al eens ruzie komen zoeken. Maar over het algemeen bekeken hebben we een vrij rustige en gezellige groep. Het voordeel aan mede-beheerders te hebben is ook dat je niet altijd alles zelf moet regelen.

Transformers

Vertel eens wat meer over het onderwerp van de groep? Vanwaar komt de naam?

Wij bespreken alles van Transformers in onze groep: G1, Beast Wars, Beast Machines, Armada, Energon, Prime en zelfs de Michael Bay-films. Voor zij die het niet weten, Transformers zijn buitenaardse robots die in een voertuig of iets dergelijks kunnen veranderen. Sommigen hebben zelfs meerdere zogenaamde alt-modes. Oorspronkelijk waren de animatieserie en comics gewoon een manier om het speelgoed van Hasbro te promoten, maar over de jaren heen is er geleidelijk aan een hele mythos beginnen groeien. Hierdoor merk je ook dat G1 vooral speelgoed wou verkopen en Prime zich meer richtte op een verhaallijn. Wat niet uitsluit dat deze reeks ook vergezeld werd van een speelgoedlijn. Voor de naam van de groep hebben we gekozen voor Transformers Verzamelaars Benelux omdat we ons richten op liefhebbers en verzamelaars vanuit deze regio. We zijn eigenlijk gegroeid uit Transformers Collectors Europe. In deze groep is de voertaal Engels en dat werd soms vergeten, dus een Nederlandstalige groep leek ons wel welkom.

Hoe lang bestaat de Transformers Verzamelaars Benelux-groep al en hoe verliep de toestroom van leden?

We bestaan sinds 29 april 2015 en hebben momenteel een 100-tal leden. Er is een ruzie geweest tussen de leden over het hele Comic Toys-debacle en we hebben daar wat leden door verloren. De toestroom is momenteel jammer genoeg ook zeer klein.

optimus_prime_in_transformers_3-1920x1080

Hoe zit het met de groepssfeer? Is deze zeer positief of zijn er soms ook negatieve situaties zoals discussies die uitgroeien tot ruzies?

Oorspronkelijk hadden we een zeer aangename sfeer. We begonnen namelijk met de groep omdat er ook een Nederlandse groep is waar de sfeer steeds erger werd. Leden werden gecensureerd en er was veel ruzie met een van de beheerders. Wij richtten dan onze groep op met als bedoeling dat alles gediscussieerd kon worden zolang mensen respect toonden tegenover elkaar. In de praktijk is dit jammer genoeg niet altijd zo gebeurd en we zijn als beheerders al enkele keren tussenbeide moeten komen. Het eerder vermelde Comic Toys-debacle zijnde de grote boosdoener. Over andere moeilijkheden spreek ik me liever niet uit, wij willen gewoon verder gaan.

Hoe zien jullie de toekomst van de groep?

Hopelijk groeien we terug en krijgen we nieuwe leden die ons helpen verder een gezellige sfeer op te bouwen.

Transform and roll out!

Ontdek de Transformers Verzamelaars Benelux op Facebook

 

 Wil jij jouw Facebookfangroep in een van Brainfreeze’s Geeks United-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Check zeker ook onze vorige afleveringen:

GEEKS UNITED #1 – BELGIAN JUSTICE SOCIETY

GEEKS UNITED #2 – BELGIAN POTTERHEADS

GEEKS UNITED #3 – LOKI’S BELGIAN ARMY

GEEKS UNITED #4 – BELGIAN BROWNCOATS

GEEKS UNITED #5 – TEEKAY-421

GEEKS UNITED #6 – COSPLAYCLOUD

GEEKS UNITED #7 – BELGIAN DC COSPLAYERS

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.