0
Posted 16/07/2015 by Arno in Comic Cons
 
 

Atsusacon 2015 – 18 & 19 Juli in ICC Gent


Komend weekend is het weer tijd voor de Atsusacon, een weekendfestival rond anime, manga en de Japanse cultuur. Het festival startte in 2011 in Antwerpen, maar verplaatst zich dit jaar naar het ICC te Gent. Wederom mogen we hier een groot feest vol J-cultuur, cosplay, anime, manga en games verwachten.

Naast de gebruikelijke cosplaywedstrijden, dealers, animescreenings en (video)gamewedstrijden (met onder meer Pokémon, Yu-Gi-Oh! en Dice Masters) en zelfs concerten, wordt er ook veel aandacht besteed aan workshops en lezingen rond de Japanse cultuur en media. Zo zullen er interessante lezingen plaatsvinden rond o.a. fansubs, het competitief spelen van fighting games, cosplay en crossplay. Ook zal er een heuse Cosplay Dating Show doorgaan en is er, uiteraard, karaoke. Belgische organisaties als CosplayCloud, Be Cosplay, het Japans Cultureel Centrum en AnimeToPlay zullen uitgebreid aanwezig zijn.

Atsusacon biedt dus voor elke fan van J-cultuur wat wils en er is werkelijk enorm veel te doen op twee dagen. See you there!

Het festival gaat door op 18 en 19 juli. Op zaterdag zijn de deuren open van 10u00-00u00 en op zondag van 10u00-18u00.

Alle info, tickets en een lijst met activiteiten vind je op de officiële website.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.