0
Posted 14/07/2015 by Killian in Comics
 
 

Ben Templesmith hield een eigen Conventie tegenover San Diego Comic-Con


Wanneer je het nieuws vanop de afgelopen San Diego Comic-Con nauwkeurig volgt, dan merk je dat het vooral draait om de films en andere mediaproducties die worden uitgebracht door grote film en tv-studio’s en softwarehuizaen. De comics zelf spelen de laatste jaren eigenlijk maar een bescheiden rol op Comic-Con.

Dat is niet zo heel gek. Sinds het begin van 21ste eeuw is de superheldenfilm heel succesvol geworden. En in de kielzog van dat genre zitten veel fanatieke liefhebbers die vaak ook interesse hebben in al het andere dat de popcultuur te bieden heeft. In de voorbije 13 jaar hebben grote bedrijven langzamerhand de kleinere uitgeverijen met zachte hand uit de conventie geduwd. En voor veel tekenaars is het ook simpelweg te duur geworden om een tafel in de Artist Alley van SDCC te nemen…

Je mag zeggen dus gerust zeggen dat de populairste comicbookconventie ter wereld is gekaapt door mensen die niet zo heel veel met comics hebben te maken.

Ben Templesmith (Fell, 30 Days of Night) pakte het afgelopen weekend wat anders aan. Hij heeft toevallig familie in de buurt van San Diego wonen en besloot twee vliegen in een klap te slaan. In de buurt van het San Diego Convention Center bevond zich een bar die hem wel aanstond. Templesmith nam een tafeltje en liet via social media weten waar hij zat en maakte zijn prijzen bekend. De fans moesten hem maar komen opzoeken en de rest is geschiedenis…

Templesmith noemde het gebeuren Squidcon (hij houdt immers van inktvissen en tekent deze waar en wanneer hij kan) en draaide een behoorlijke omzet. Hetzelfde gold voor de bar, aangezien veel klanten van Templesmith een pintje dronken tijdens het wachten. Hoewel de Squidcon een succes was, overweegt de tekenaar toch om volgend jaar weer een tafeltje te nemen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.