Random Article


SDCC 2015: Batman: The Killing Joke-animatiefilm in de maak

 

0
Posted 11/07/2015 by

Vanop San Diego Comic-Con bevestigde DC Entertainment gisteren dat na Justice League: Gods and Monsters de volgende animatiefilm de bejubelde one-shot Batman: The Killing Joke (1988) zal adapteren. De prent rond de schokkende en controversiële verhaallijn door Alan Moore en Brian Bolland zou volgend jaar verschijnen en opnieuw een sterke invloed kennen van animatielegende en producer Bruce Timm (Batman: The Animated Series). Mogelijk zou ook Mark Hamill (Star Wars) die jarenlang de iconische stem was van de Clown Prince of Crime, terugkeren om zijn iconische rol te hernemen. Hamill zei altijd al terug te willen keren naar de rol indien dit specifieke verhaal zou worden geadapteerd. We hopen alleszins dat die andere iconische acteur, Kevin Conroy, dan ook als Batman terugkeert.

In The Killing Joke worden het oorsprongsverhaal van de Joker als mislukte komiek uit de doeken gedaan alsook zijn psychologische letsels verklaard. De tragische figuur van de Joker en zijn dubieuze relatie met Batman staan dan ook centraal in de psychologisch zware one-shot. Onder het motto “Eén slechte dag kan iedereen over de schreef doen gaan.” tracht Joker commissaris James Gordon gek te krijgen. Om dit te bereiken schiet hij onder andere zijn dochter Barbara Gordon/Batgirl neer, waardoor ze verlamd wordt, in een rolstoel belandt en later de Oracle-persona dient aan te nemen. Dat DC Entertainment niet schuwt van wat grafisch geweld in de DC Universe Animated Original Movies-lijn, werd eerder al duidelijk gemaakt door o.a. de Batman: Assault on Arkham-film. Of ook het ambigue, fatale einde zal worden gevolgd, is anderzijds nog maar af te wachten. De film zou alvast een 15 minuten durende, originele proloog krijgen die niet uit de comic komt.

Na The Killing Joke zijn de volgende films in de DC Universe Animated Original Movies-lijn Batman: Bad Blood, een origineel verhaal dat het animatiefilmdebuut van Batwoman Kate Kane zal worden, en Justice League Vs Teen Titans, waarin ‘s grootste superheldenteam en hun team sidekicks met elkaar in de clinch gaan.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.