0
Posted 10/07/2015 by Killian in Columns
 
 

Geeks United #7 – Belgian DC Cosplayers

GeeksUnited-7

Sociale media en popcultuur zijn altijd sterk met elkaar verbonden geweest. Ook op Facebook hebben fans zich verenigd om samen te discussiëren, te overleggen of te dromen over hun favoriete films, series, games of comics. De Facebookfangroepen: wie zijn ze? Wat doen ze? Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, maar kan je door het bos de bomen nog zien? In GEEKS UNITED zal Brainfreeze jullie daarop een gevat antwoord bieden met een reeks korte interviews.

Vandaag geven we het woord aan het admin-team van de BELGIAN DC COSPLAYERS, dé Belgische fangroep voor DC-cosplayers!

 

11655175_871747429572396_431393899_n

Wie zijn jullie en hoe zijn jullie in contact gekomen met DC en het cosplay-fenomeen? 

Wij zijn de Belgian DC Cosplayers, de groep voor de Belgische cosplayers van alle DC-personages. Momenteel bestaat ons admin-team uit Zoë Luyckx, Nils Eulaers en Wesley Jans. Als DC-cosplayers vonden wij het tijd dat er een groep was die andere DC-cosplayers samenbracht om zo fotoshoots en meets te organiseren. Wij zijn natuurlijk met DC in contact gekomen dankzij de comics, animatieseries en films.

Heeft het leiden van een groep eigenlijk impact op jouw dagelijks leven?

Wij zijn een relatief nieuwe groep en hebben daarom nog niet zoveel taken. We houden wel contact met verschillende bedrijven waar we op hun events kunnen gaan animeren. Ook houden we de groep onder controle en polsen naar een interesse in meets en andere zaken. Op dit moment is de groep nog niet echt een hoofdzaak geworden in ons leven. Wel zijn we er altijd mee bezig. Zo hebben we onlangs pas onze visitekaartjes besteld.

11701101_871751176238688_2131008560_o

Vertel eens wat meer over het onderwerp van de groep? Vanwaar komt de naam?

De naam van de groep verteld het verhaal zelf al. De Belgian DC Cosplayers is een groep voor Belgische cosplayers van DC-personages. Wij praten over leaks van de nieuwe films, over de comics, de figurines, zo een beetje alles wat er mee te maken heeft.

Hoe lang bestaan de Belgian DC Cosplayers al en hoe verliep de toestroom van leden?

Zoals er al gezegd is geweest zijn wij een relatief nieuwe groep. De groep bestaat nu zo’n drie maanden, terwijl onze page nu een kleine maand bestaat. De admins hadden een groepcosplay geregeld op Antwerp Convention en zijn dan beginnen praten over de mogelijkheid om een groep op te starten voor de vele cosplayers. In het begin hebben wij zelf onze leden toegevoegd, vrienden waar we van wisten dat ze DC cosplayden. Zo zijn de meeste leden dan ook toegekomen bij ons. Momenteel zitten we aan zo’n 50 leden maar we zouden dit getal graag willen verhogen door het feit dat er veel meer DC-cosplayers in België zijn dat dit getal. Daarom zijn wij nu ook begonnen met het uitdelen van visitekaartjes aan alle DC-cosplayers die we tegenkomen.

11705895_871751166238689_2062369828_o

Hoe zit het met de groepssfeer? Is deze zeer positief of zijn er soms ook negatieve situaties zoals discussies die uitgroeien tot ruzies?

Wij zijn een hele positieve groep. We staan allemaal voor elkaar klaar en geven dan ook graag tips aan elkaar over hoe we bepaalde dingen kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook gezonde discussies in de groep (bv. “wie zou winnen in een gevecht?”). Maar deze worden sowieso rustig gehouden door de aanwezigheid van de admins. Indien er een ruzie ontstaat zijn we snel met die te bedaren.

Hoe zien jullie de toekomst van de groep?

In de toekomst zouden we graag een vaste stand hebben op cons als een community. Ook zouden we graag een vast beeld worden in de cosplay-gemeenschap. Het liefst hopen wij dat we in de toekomst zo ver komen als onze Britse zustergroep Gotham Cosplayers UK, die momenteel uitgenodigd worden op events en ook liefdadigheidswerk verrichten. Maar dat zijn momenteel allemaal dromen voor de toekomst. Op dit moment hopen we gewoon dat we een vaste groep worden waar mensen altijd terechtkunnen.

Do you cosplay a DC-character? Then come join the madness at the Belgian DC Cosplayers group!

Ontdek de Belgian DC Cosplayers op Facebook

 

 Wil jij jouw Facebookfangroep in een van Brainfreeze’s Geeks United-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter

Check zeker ook onze vorige afleveringen:

GEEKS UNITED #1 – BELGIAN JUSTICE SOCIETY

GEEKS UNITED #2 – BELGIAN POTTERHEADS

GEEKS UNITED #3 – LOKI’S BELGIAN ARMY

GEEKS UNITED #4 – BELGIAN BROWNCOATS

GEEKS UNITED #5 – TEEKAY-421

GEEKS UNITED #6 – COSPLAYCLOUD

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.