0
Posted 08/07/2015 by Killian in Comic Cons
 
 

San Diego Comic-Con 2015 – Wat te verwachten?


Nog even dagen en het jaarlijkse hoogtepunt van popcultuur is weer aangebroken: San Diego Comic-Con. Naar jaarlijkse gewoonte zullen hier vier dagen lang – van 9 tot en met 12 juli – verspreid over vele grootse hallen de nieuwste films, televisieseries, comics en videogames worden voorgesteld.

Nu Marvel Studios verstek geeft voor deze editie, is het aan filmstudio 20th Century Fox om de Marvel-eigendommen te beschermen tegen dat indrukwekkende DC Comics-geweld bij Warner Bros. Natuurlijk is er ook nog voldoende film- en tv-materiaal gebaseerd op comics van de andere uitgeverijen zoals Image Comics en Dark Horse aanwezig. Naast deze vele presentaties zijn er heel wat ontmoetingssessies en workshops. Hieronder hebben we alvast een overzicht gemaakt van de leukste panels en welke grootse onthullingen er zoal te verwachten vallen op deze editie…

 

WOENSDAG (8 juli) – Preview Night

supergirlcbs

De 46e editie van San Diego Comic Con wordt op deze previewnacht geopend met heel wat televisienieuws van Warner Bros. Onder meer de pilootafleveringen van Supergirl, Containment –gebaseerd op de VTM-reeks Cordon- en het langverwachte Lucifer zullen exclusief in preview vertoond worden. Ook het nieuwe seizoen van de Teen Titans Go!-animatiereeks op Cartoon Network, wordt hier voorgesteld. Vermoedelijk zullen nadien heel wat trailers en extra promotiemateriaal de wereld ingestuurd worden. Grote verrassingen zullen we hier echter niet vinden.

 

 

DONDERDAG (9 juli) – Openingsdag

De officiële openingsdag van San Diego Comic-Con kent heel wat interessante panels, premières en vooral comicbooknieuws. Grootschalig filmnieuws zal op donderdag dan weer minder prominent aanwezig zijn…

The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-2-Logo

Film

De enige, grootschalige blockbuster die wordt voorgesteld, is The Hunger Games: Mockingjay Part 2, het laatste deel in de gelijknamige young adult filmreeks door filmstudio Lionsgate. De cast en crew van de films zullen eveneens aanwezig zijn. Daarom verwachten we dus toch  wel wat extra nieuws of een nieuwe trailer voor Mockingjay Part 2. Een opvallend panel is de The Might and Magic of Legacy Effects-voorstelling over het legendarische visuele effectenbedrijf dat recent onder meer meewerkte aan Avengers: Age of Ultron en Jurassic World. Deze presentatie is een must-see voor filmfans.

Televisie

Natuurlijk zijn er ook heel wat televisieseries die gepromoot worden. De meest opvallende zijn de dramareeks Hand of God met Ron Perlman (Sons of Anarchy) door Amazon, de pilootafleveringen van Under The Dome en Limitless door CBS TV Studios. Ten slotte is er ook nog Damien, een nieuwe horrorreeks gebaseerd op The Omen­ uit 1976, die officieel voorgesteld zal worden. We verwachten na deze voorstellingen onder meer de eerste reviews en natuurlijk nieuwe trailers.

Powers - 1

Naast heel wat televisiedebuten worden ook enkele lopende reeksen aangehaald. Zo komen de cast en crew van de superheldenpolitiereeks Powers, net zoals diens bedenkers Brian Michael Bendis en Michael Avon Oeming, het einde van het eerste seizoen en diens DVD-release vieren. De voorstelling van Sherlock door onder andere showrunner Steven Moffat, zal hopelijk eveneens meer inzicht bieden over de nakende televisiespecial alsook het langverwachte, volgende seizoen.

Ook de recente  Netflix-hit, Sense8, zal in de schijnwerpers worden gezet door mede-bedenker J. Michael Straczynski. Televisiezender Syfy stelt onder meer het tweede seizoen van Dominion voor en die andere, erg geslaagde televisiereeks – Dark Matter – wordt eveneens uitvoerig aan bod gebracht in de aanwezigheid van cast en crew. Bij deze televisieseries verwachten we vooral vage hints naar het volgende seizoen alsook de logische bevestiging van de volgende delen.

sense8

Comics

Waar de zogenaamde Big Two op vlak van film en televisie op donderdag afwezig zijn, nemen ze een vooraanstaande rol in binnen de traditionele comicbookpanels. Marvel pakt op de openingsdag uit met het Disney Kingdomspanel, waar Marvel’s gelijknamige, kindvriendelijke imprint wordt besproken, maar vooral de Uncanny Inhumans-presentatie door Axel Alonso en Charles Soule. Hier zullen zij Marvel’s toekomstige plannen in verband met het eeuwenoude ras uit de doeken doen. Worden ze nog meer op de voorgrond geschoven ten nadele van de X-Men en andere mutanten? We vrezen er een beetje voor…

Bij DC Comics volgen er onder andere een presentatie over de kosmische uithoeken van het DC-universum in New DC Universe: Mysteries in Space: Are You Ready? Alsook verjaardagsvieringen voor Catwoman, Joker en Robin. Deze drie Batman-personages worden vanwege hun 75e verjaardag bij de uitgeverij immers in de bloemetjes gezet. In het panelgesprek Up, Up and Away: 75th Anniversary of the 1940 Premiere of the Superman Radio Series zetten Mark Waid, Paul Levitz en Len Wein dan weer de verjaardag van de klassieke Superman-radioshow in de verf.

Joker 75th

Naast onder meer het Dark Horse Presents-panel en Robert Kirkman’s Skybound Comics-voorstelling, zal wellicht BOOM! Studios – dat recent de rechten tot de Power Rangers-comics verwierf – sterk uitpakken. Naar goede gewoonte hebben Image Comics en Dynamite Entertainment eveneens een panel. De legendarische comicbookauteur en nieuwste Heavy Metal-redacteur Grant Morrison komt dan weer zijn hart luchten over de hedendaagse thema’s en toegepaste mythologie in comics in Grant Morrison and Graphic India: Myth, Magic, and Monsters. Ook acteur en culticoon William Shatner komt even langs om passages uit de biografie, The Autobiography of James T. Kirk, van diens populaire Star Trek-personage voor te lezen.

Videogames & Toys

Qua videogames vallen vooral de onthulling van zombiesegmenten in de nieuwe Call of Duty Black Ops III, Street Fighter Vonthulling alsook de Gears of War-presentatie op. Verwacht hier dus ook heel wat gameplaybeelden en trailers. Ook de crew van DC Collectibles komt naar goede gewoonte weer heel wat bustes en beeldjes voorstellen met waarschijnlijk de onthulling van een nieuwe, exclusieve lijn. Natuurlijk zijn er ook heel wat workshops, infosessies, ontmoetingsmomenten en minder grootschalige panels aanwezig op deze eerste volledige conventiedag.

 

 

VRIJDAG (10 juli) – Star Wars-dag

Deze dag wordt overheerst door de Star Wars-voorstelling van Disney. Ook zullen de meeste nieuwe televisieseries met onder andere Marvel’s televisiepanel, vandaag officieel voorgesteld worden.

Star_Wars_Episode_IV_OGN-HC_Cover_Granov

Film

Het absolute hoogtepunt van vandaag is zonder twijfel de Lucasfilmvoorstelling met regisseur J.J. Abrams. Alles in verband met de terugkeer van de Star Wars-saga naar het witte doek kom je vandaag te weten. Naast heel wat foto’s en achter-de-scènes-beelden, doch geen nieuwe trailer, voor Star Wars: The Force Awakens, verwachten we hier vooral informatie –en hopelijk een bevestiging- in verband met de nieuwe spinoff films. In onze meest optimistische visie hopen we dat die geruchten over de Boba Fett- of Obi-Wan Kenobi-films enige waarheid bevatten, en dat er nieuwe beelden voor Rogue One getoond worden.

Ook de Ghostbusters-reboot zal worden voorgesteld, met hoogstwaarschijnlijk een eerste trailer aan het einde en informatie over de nieuwe comicbookreeks. Vandaag zal eveneens het hoogtepunt zijn voor de animatiefilms. Naast heel wat nieuws over de Engelstalige versie van Dragon Ball Z: Resurrection ‘F’ door FUNimation, zal ook de officiële wereldpremière van Justice League: Gods & Monsters plaatsvinden, de nieuwste telg in de DC-animatielijn met de terugkeer van de legendarische Bruce Timm.

Televisie

fear-the-walking-dead-feat-129152

Heel wat televisiereeksen worden hier verder aangekondigd en voor het eerst vertoond. Naast Lucifer zal ook Minority Report voor het eerst getoond worden. Nadien zijn er ook nog de panels van MTV’s Scream, AMC’s Fear the Walking Dead met de cast en crew waar een exclusieve preview beloofd wordt, en Starz’ Ash vs. Evil Dead. Voor deze twee laatste series verwachten we nu toch echt wel een eerste, echte trailer.

Reeds gevestigde waarden zoals AMC’s The Walking Dead, Game of Thrones en Vikings van History komen dan weer hun volgende seizoen voorstellen. Waar heel wat nieuws te rapen valt, is dan weer het Marvel Television Presentspanel met het tweede seizoen van Agent Carter, het derde seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. en hopelijk een nieuwe spin-off bij ABC. Eventueel wordt er ook wat nieuws voor de Netflix-series zoals Daredevil, Iron First, Luke Cage en misschien een trailer voor Jessica Jones vrijgegeven. Kortom, alles in verband met Marvel in combinatie met ABC en Netflix kom je dus vandaag te weten.

Comics

Ook vandaag zijn de Big Two prominent aanwezig. Marvel’s grootste en beste event in enige tijd, Secret Wars, zal worden besproken door comicbookgenie Jonathan Hickman alsook diens diepgaande invloed op de overgang naar All-New Marvel. Vervolgens worden Marvel’s All-New All-Different Avengers aangekondigd. Echt grote verrassingen zullen hier echter niet bij zijn, gezien Marvel’s recente aankondigingen.

Superman_41

Bij DC Comics wordt dan ingegaan op het vernieuwde DC Universe. Verwacht hier vooral meer informatie omtrent de onthulling van Superman’s geheime identiteit, en de Justice League-titels alsook Earth 2: Society.

Met de Archie Forever-voorstelling wordt dan hopelijk eindelijk duidelijkheid geschept na de gefaalde Kickstartersoap enkele maanden terug. Ook zullen de recente Europese titels in Amerika aangehaald worden in Publishers Weekly: The French Comics Invasion waar dus hopelijk opnieuw wat aankondigingen volgen. Een niet te missen event zijn de jaarlijkse Will Eisner Comic Industry Awards – de Oscars van de comicbookindustrie – die binnen 29 categorieën worden verdeeld.

Videogames & Toys

Vandaag zal er wat nieuwe informatie verschijnen rond Assassin’s Creed Syndicate, de bestaande Marvel Heroes-game en het nakende Firefly Online. Voor de toyverzamelaars onder ons: De volgende lijnen van Star Wars-speelgoed door Hasbro, en Teenage Mutant Ninja Turtles zullen eveneens aangekondigd worden.

 

 

ZATERDAG (11 juli) – D(C)- Day

Vandaag is het al DC Comics-gerelateerde media dat de klok slaat. Naast het Warner Bros.-filmpanel met Batman V Superman: Dawn of Justice­ komt er ook heel wat televisienieuws aan voor The Flash, Arrow en Supergirl.

batman-v-superman-new-posters-released-fb

Film

De ongetwijfeld instant-klassieker, The Hateful Eight door Quentin Tarantino zal worden voorgesteld. Voor deze nieuwe western verwachten we bijna zeker een eerste trailer samen met enkele afbeeldingen van de aanwezig cast en crew. Ook filmstudio Legendary Pictures zal vrijwel zeker met enkele trailers  langskomen voor Warcraft en Crimson Peak van Guillermo del Toro.

Zaterdag is anderzijds vooral de dag van 20th Century Fox en Warner Bros., of ook wel Marvel tegenover DC Comics. Bij de 20th Century Fox-voorstelling zullen vooral Deadpool, X-Men: Apocalypse en Fantastic Four besproken worden. Waar wij stiekem op hopen: een eerste trailer voor Deadpool, de eerste foto’s van Apocalypse en de jonge X-Men in X-Men: Apocalypse en informatie over de aangekondigde New Mutants-film. In een ideale wereld wordt ook die beruchte cross-over tussen de X-Men en de Fantastic Four alsook meer nieuws over de Gambit-film en derde Wolverine-film bevestigd.

deadpoolcomiccon

Ryan Reynolds is alvast als Deadpool onderweg naar San Diego…

De Warner Bros.-presentatie belooft zowaar nog indrukwekkender te worden. Met de cast en crew van Batman v Superman: Dawn of Justice daar verzameld, verwachten we toch een tweede trailer voor de langverwachte superheldenfilm die met een 30 seconden durende teaser vorig jaar al werd uitgeroepen tot de absolute winnaar van San Diego Comic-Con. Eventueel zien we ook de cast van de Justice League-films of een eerste trailer voor Suicide Squad. Onze wildste verlangens hierbij zijn anderzijds de onthulling van de Green Lantern-acteur(s) waarover nu toch al zo lang onduidelijkheid heerst, en meer nieuws over Aquaman, Wonder Woman en The Flash… Naast al dat DC Comics-geweld bespreekt Warner Bros. trouwens ook nog Pan en The Man From U.N.C.L.E. Maar laat het duidelijk zijn: indien WB en DC erin slagen om voor het eerst de cast van de Justice League samen op één podium te krijgen, wordt de mythische Hall H te klein…

Televisie

De nieuwe series die hier met een pilootaflevering worden voorgesteld zijn Blindspot met onder andere Jaimie Alexander uit de Thor-films, Outcast door Robert Kirkman en Containment, gebaseerd op de VTM-reeks Cordon. Series die hernieuwd worden, zijn The Last Man on Earth (met een tweede seizoen), Once Upon a Time (vijfde seizoen), The Simpsons (met maar liefst seizoen 27), Grimm (met een vijfde seizoen) en tenslotte 12 Monkeys (met een tweede seizoen). Ook hier verwachten we dus een hele resem aan trailers en afbeeldingen voor de desbetreffende series. Bij Marvel is het vandaag al animatieseries wat de klok slaat. Wellicht krijgen we hier de eerste trailer voor de komende seizoenen van Marvel’s Guardians of the Galaxy, Avengers Assemble en de Ultimate Spider-Man-serie.

arrowflash

Het televisiehoogtepunt zit ook op zaterdag bij Warner Bros. Television en DC Entertainment. Naast een tweede screening van Supergirl-pilootaflevering, zal er ook een Q&A volgen voor  deze serie en voor The Flash en Arrow. Ook DC’s Legends of Tomorrow en Gotham’s tweede seizoen worden voorgesteld. Hier zullen heel wat nieuwe personages en vage hints worden getoond en hopelijk wat bewegende beelden. Misschien een eerste foto van Vixen, of de onthulling van de nieuwe Speedsters voor het tweede seizoen van The Flash?

Comics

Na Superman’s aankondiging eerder op San Diego Comic-Con is het nu de beurt aan Batman. Eventueel zullen op zaterdag dus nieuwe reeksen en ontwikkelingen rond DC’s Caped Crusader aangekondigd worden. Naast de tienjarige verjaardag  van BOOM! Studios, de Top Cow-aankondigingen en het grote Teenage Mutant Ninja Turtles-panel door IDW, zal het innovatieve gedeelte vooral bij Marvel te vinden zijn. Zij zullen op zaterdag immers hun toekomstige plannen in verband met de groeiende technologie en digitale comics uit de doeken doen.

Batman Superman

Videogames & Toys

Hier neemt Hasbro dan weer het voortouw met de nieuwe lijnen van Transformers en Marvel-figuren. Ook zal er meer informatie worden vrijgegeven over de opkomende LEGO Marvel’s Avengers-game alsook de lang verwachte Total War: Warhammer.

 

 

ZONDAG (11 juli) – Einde in mineur

San Diego Comic-Con sluit naar goede gewoonte erg rustig af. Grote kleppers zijn hier dan ook afwezig, op enkele premières na.

heroesfeat

Film

Afgesloten wordt er met de wereldpremières van LEGO DC Comics Super Heroes: Justice League: Attack of the Legion of Doom en Batman Unlimited: Monster Mayhem die in augustus beschikbaar zijn.

Televisie

Hoewel Supernatural en The Vampire Diaries hier worden herbevestigd, zijn vooral de aangekondigde trailer voor Heroes Reborn en de Q&A met heel wat informatie over het vervolg op de klassieke Heroes-serie, hier het interessantst.

Comics

Bij IDW worden hier de meer naar kinderen gerichte reeksen zoals My Little Pony, Angry Birds en de kids-versies van Teenage Mutant Ninja Turtles en Transformers in de schijnwerpers gezet. Bij Marvel wordt de toekomst van hun populaire webspinner, Spider-Man, dan weer uit de doeken gedaan. Ten slotte is er het panel door geniaal auteur Jonathan Hickman die zijn toekomstplannen zal bespreken. Gaat hij ook Marvel verlaten en zich volledig toespitsen op creator-owned comics bij Image Comics? We gokken alvast van wel.

Spider-Man

Videogames & Toys

Afsluiten doen we in mineur door gewoonweg een gebrek aan mogelijke nieuwigheden qua toys en videogames op de laatste dag van deze San Diego Comic-Con.

 

Houd Brainfreeze de komende dagen dus extra goed in de gaten, want we houden jullie natuurlijk op de hoogte van alle sappigste San Diego Comic-Con nieuwtjes.

Comic-Con Mode, activated!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.