2
Posted 06/07/2015 by Malkavian in Comics
 
 

Fotoreportage: Superhelden op het Internationaal Cartoonfestival Knokke-Heist

01

Afgelopen weekend werd Knokke-Heist ondergedompeld in de wereld van de superhelden. Tot en met vrijdag 2 september vind je er het 54ste Internationaal Cartoonfestival van Knokke-Heist. Het gratis evenement gaat door op het strand vlak voor het casino van Knokke-Heist.

affichecartoon-250x354Het Cartoonfestival werkt elk jaar rond een thema. Dat van vorig jaar was genetica. Een vrij zwaar thema voor een cartoonfestival maar het was geslaagd. Dit jaar zochten ze een thema dat zowel jong als oud kon boeien en curator Christophe Floré kwam aanzetten met superhelden. De stap van cartoons naar comics, het geboortemedium van de superheld is dan ook een logische.

In het Cartoonpaviljoen word je op een tocht meegenomen die start bij de legendarische Oude Grieken en het Paard van Troje en die uiteindelijk een blik op de toekomst van de helden zal werpen. In een duister steegje maak je kennis met de Amerikaanse comicbookhelden van DC en Marvel, die je van alle onheil zullen behoeden en in een labo ontdek je waarom helden zo uitzonderlijk zijn. Ook is er aandacht voor onze Belgische striphelden, zoals Prins Boerke van tekenaar Pieter De Poortere, terwijl familiestriphelden ons wat dichter bij huis brengen en toch ook dikwijls heel ver weg. Ook de villains zijn van de partij. En als je zelf een held bent: kies je dan voor het goede of voor ‘the dark side’? Dat wordt naar voren gebracht in het deel rond Star Wars.

Het festival biedt meer dan 440 cartoons vol humor en avontuur. Met bijdragen van Eva Mouton, Lectrr, Charlotte Dumortier, Pieter De Poortere, Erwin Vanmol, Zaza, Joris Snaet, Fritz, Fred, Steven Michiels en Dieter Van der Ougstraete. En dit wordt allemaal gebracht in een mooi knappe setting die past bij elke ruimte vol met knipogen, verborgen hints, zeer kleine Ant-Mans en LEGO-diorama’s gemaakt door BeLUG, de Belgische LEGO User Group. Voor de kinderen is er een speciaal Doe-Boekje gemaakt met kleurplaten, puzzels en doe opdrachten voor op het Cartoon Festival.

Brainfreeze is al enige tijd de grootste website en dé referentie voor comics en superhelden in de Benelux. Wij mogen ons dan ook een trotse partner van deze editie van het Internationaal Cartoonfestival noemen. We hebben ervoor gezorgd dat de teksten kloppen en een hoop easter eggs voorzien voor de echte superheldenfans die je doorheen het Cartoonpaviljoen zal vinden. Ook onze gepatenteerde START TO READS zijn goed vertegenwoordigd voor wie in de wondere wereld van de superheldencomic wil stappen. Natuurlijk koppelen we hier ook een heuse zomerwedstrijd voor de bezoekers van het Cartoonfestival aan vast. Alles daarover lees je op onze wedstrijdpagina.

De officiële website van het Internationaal Cartoonfestival bezoek je op:

www.cartoonfestival.be

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian