1
Posted 05/07/2015 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor September 2015


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van juli 2015 voor aankopen in September 2015 vind je hier: Previews juli 2015.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

man thing gerber prev

MAN-THING BY STEVE GERBER COMPLETE COLLECTION VOL.1

Misschien zag je Man-Thing al eens opduiken in Deadpool en dacht je bij jezelf: wat is dat? Begrijpelijk. Dan is deze bundel een hele goede om eens aan te schaffen. Hierin bundelt Marvel namelijk de eerste deel van Steve Gerbers run op dit personage. Het verhaal van Man-Thing is het verhaal van een wetenschapper die op de vlucht voor A.I.M. verongelukt en wegzakt in een moeras. Het experimentele serum waarmee hij zich heeft geinjecteerd versmelt met het moeras waarmee het moerasmonster Man-Thing is geboren. In deze run wordt ruilt Man-Thing de horror in voor meer maatschappijkritiek en een vleugje mysticisme. Het is zeer de moeite waard.

batman golden age

BATMAN THE GOLDEN AGE OMNIBUS VOL. 1

Dankzij DC Comics kunnen we opnieuw kennismaken met het prille begin van de Caped Crusader. Kijk mee hoe Batman’s schepper Bob Kane (én Bill Finger) eind jaren 30 zijn eerste tekeningen van de Dark Knight op papier zette en hoe de fundamenten worden gelegd van een heuse popcultuursensatie. Als Batman-fan moet je dit minstens een keer hebben gelezen.

Sandman-Overture-deluxe

SANDMAN OVERTURE DELUXE EDITION

Neil Gaiman en J.H. Williams III startte deze miniserie in 2014 om het 25-jarig jubileum van Sandman te vieren. Na wat vertragingen is de comic eindelijk afgerond. Het is een prequel van Sandman en de eerste issue zag er heerlijk uit. Als je een liefhebber bent van Sandman dan kan deze comic simpelweg niet teleurstellen.

 

SUICIDERS-v1-cover

SUICIDERS VOL.1 

Na een verwoestende aardbeving is Los Angeles in tweeën gesplitst. Er is een rijk deel en een arm deel. Wat deze delen echter verenigt is de bloedige spektakelsport Suiciders. Deze comic volgt het verhaal van zo’n Suicider. Deze Vertigo-serie van de hand van Lee Bermejo overtuigde me nog niet direct. Maar het tekenwerk is van een dusdanig niveau dat dit het zwarte paard is van deze maand. Je verwacht er niets van, maar het kan zowaar als winnaar uit de bus komen.

 

descender treed

DESCENDER VOL.1: TIN STARS

Jeff Lemire en Dustin Nguyen maken het verhaal van de jonge androïde Tim. Hij wordt wakker in een wereld waarin androïdes zoals hij verboden zijn. Tegelijkertijd is Tim niets meer dan een gewone jongen in de metalen huid van een robot en wordt hij ongewild de speelbal in een wereld die op voet van een oorlog tussen mens en machine staat. De filmrechten voor Descender werden al gekocht voordat de eerste issue werd gepubliceerd. Het is niet moeilijk om daar de logica van in te zien. Lees ook onze review van de eerste issue.

 

manifest destiny vol 3

MANIFEST DESTINY  VOL.3

Via de Skybound-imprint van Robert Kirkman verschijnt deze alternatieve geschiedschrijving van Amerika. We volgen Lewis en Clark tijdens hun grote trek westwaarts waarbij ze het continent in kaart brengen. Hier stuiten ze op monsters en andere levensvormen. In dit derde deel ontdekken ze een onbekende beschaving met dusdanige verleidingen dat de bemanning van de expeditie er ernstig over denkt om te gaan muiten. Ijzersterke comic. Deze gaat dus mee.

 

goon library

THE GOON LIBRARY  VOL.1

Dark Horse heeft het op zich genomen om Eric Powells The Goon te bundelen in hun kloeke Library-edities. En waarom niet? Powells tekenwerk leent zich er prima voor. Waarom zou je The Goon lezen? Het is een komische actiefilm, maar dan op papier. Denkl aan zombies, gekke priesters en andere monsters met The Goon die daar tussendoor wandelt en de boel een beetje in de hand probeert te houden.

 

crossed 100 plus vol1

CROSSED PLUS 100  VOL. 1

Crossed is al jaren het paradepaardje van uitgeverij Avatar Press. Het door Garth Ennis geschapen universum leent zich uitstekend voor pagina’s vol nutteloze slachtpartijen en seks. Maar nu komt Alan Moore meespelen en hij doet er uiteraard iets heel anders mee. Het verhaal van deze comic speelt honderd jaar na het uitbreken van de Crossed-plaag en laat zien hoe een groepje overlevenden een beschaving opnieuw probeert op te bouwen. Hierbij worden ze geïnspireerd door sciencefictionboeken. Maar dan duiken er nieuwe geïnfecteerden op… Lees ook de review van de eerste issue.

 

eman-early-years-cover

E-MAN: THE EARLY YEARS

E-Man was een uithangbord van de verdwenen uitgever First Comics. De comic stond voor prentieloos superheldenvermaak voor alle leeftijden. Veel fansdenken er met weemoed aan terug. De First Comics/Devil’s Due joint venture brengt een dikke trade uit waarin de eerste belevenissen van de Energy Man worden gebundeld. Samen met zijn kompaan Nova Kane neemt hij het op tegen Brain from Sirius, de Entropy Twins en Samuel Boar. Voor yours truly wordt het een eerste kennismaking.

 

hark a vagrant deux
STEP ASIDE POPS HARK A VAGRANT COLLECTION

Niet alles draait om de titels van de grote uitgeverijen. Aan de rafelranden van wat we de mainstreamcomics noemen gebeuren er zeer boeiende dingen. Sinds 2007 publiceert Kate Beaton haar door de geschiedenis geïnspireerde webcomics op een eigen website en ze is hier behoorlijk succesvol mee.  Er staat een tweede bundel op stapel met een collectie strips.  Voor mij weer een moment om wat centjes te schuiven naar een artieste die dit meer dan verdient. Voor alle freeloaders is hier nog een link naar haar website…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.