Random Article


Secret Wars Battleworld Report Deel 7 – Red Skull, A-Force, Ultimate End, X-Tinction Agenda en meer!

 


0
Posted 02/07/2015 by

Secret Wars (2015-) 002-046secretwars4De nieuwe Secret Wars, Marvel‘s mega-event door Jonathan Hickman en Esad Ribic, is volledig van start gegaan. Brainfreeze zal trouw elk nieuw deel van de hoofdreeks reviewen, maar een superheldenevenement als dit kent natuurlijk ook talrijke tie-ins en minireeksen. Deze zullen we wekelijks/tweewekelijks van kortere besprekingen voorzien. Hierdoor kan je als lezer makkelijk je weg vinden op Battleworld, een samenraapsel van tal van Marvel-realiteiten en alles wat nog overblijft van het ooit oneindige Marvel-multiversum, en kom je te weten welke reeksen de moeite zijn… en welke niet.

Alle series hier pikken in op het hoofdverhaal van Secret Wars na het einde van het Marvel-universum en de geboorte van Battleworld onder een goddelijke Doctor Doom. Sommige series leggen zelfs de bouwstenen voor het nieuwe Marvel-universum. De comics worden onderverdeeld in drie banners:

 • LAST DAYS, lopende Marvel-reeksen waarin de laatste momenten van bepaalde personages tijdens Secret Wars #1 uit de doeken worden gedaan.
 • BATTLEWORLD, Secret Wars-reeksen die lopende Marvel-series vervangen en de verschillende domeinen van Battleworld belichten.
 • WARZONES!, de belangrijkste reeksen waarin de bouwstenen van het nieuwe Marvel-universum worden gelegd en oude verhaallijnen van een nieuwe insteek worden voorzien.

In de voorbije maanden namen we al heel wat nieuwe reeksen en miniseries onder de loep in onze Secret Wars Battleworld Reports:

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 1

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 2

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 3

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 4

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 5

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 6

Secret Wars gaat zijn derde maand in, met in week zeven een nieuw deel van de hoofdreeks, slechts één nieuwe serie en enkele voortzettingen…

 

RED SKULL #1 (van 3)

 • swredskull1Schrijver: Joshua Williams
 • Artiest: Luca Pizzari
 • Banner: Battleworld
 • Domein: The Deadlands

Op Battleworld heb je de beschaafde gebieden en dan is er The Shield. Eens hierachter treedt je de Deadlands binnen, een wereld vol zombieversies van Marvel-personages, Ultron-robots en de Annihilation Wave uit de Negative Zone.

In deze driedelige miniserie worden er een hoop tot de Deadlands veroordeelden op een speciale missie gestuurd. Onder leiding van Crossbones, zoeken o.a. Winter Soldier, Electro, Lady Deathstrike en Magneto naar de enigmatische Red Skull. Het Nazi-en HYDRA-boegbeeld vond de heerschappij van Doom op Battleworld maar niets en werd dus verbannen. Toch blijkt hij nog een zekere invloed te hebben en dreigt hij zelfs een verzetssymbool te worden…

Het eerste deel intrigeert best wel. De cliffhanger is cliché, maar de personages – een soort Suicide Squad van Marvel-villains – maken het vermakelijk. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

A-FORCE #2

 • swaforce2Schrijvers: C. Willow Wilson, Marguerite Bennett
 • Artiest: Jorge Molina
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Arcadia

In het tweede deel van A-Force wordt Singularity aan het team voorgesteld… en dat leidt meteen tot een Sentinel-aanval. Een leuke overgang met een intrigerende cliffhanger en opnieuw een flinke dosis girl power. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

FUTURE IMPERFECT #2

 • swfi2Schrijver: Peter David
 • Artiest: Greg Land
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Dystopia

In het gewone Marvel-universum werd generaal Thaddeus “Thunderbolt” Ross omgetoverd tot de Red Hulk. In Dystopia, het Battleworld-domein onder de sadistische Maestro Hulk, werd hij een nieuwe versie van The Thing. We krijgen hier dus een zoveelste Hulk vs The Thing gevecht, maar dan een tikkeltje anders. De Maestro heeft snode plannen en het verzet tegen zijn bewind krijgt een bekende naam erbij… Leuke issue. Zelfs het tekenwerk van Greg Land stoort deze keer niet zo erg. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

GIANT-SIZE LITTLE MARVEL AVX #2

 • swavx2Schrijver/Artiest: Skottie Young
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Marville

Skottie Youngs schattige Little Marvel-versies van de Avengers en X-Men blijven het met elkaar uitvechten in Marville, het leukste domein van Battleworld. Elke reden hiervoor is goed. Of het nu een balspel is of twee nieuwe leerlingen naar je clubhuis krijgen… Skottie Young blijft echt wel één van de leukste Secret Wars-reeksen afleveren. 3.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

SECRET WARS JOURNAL #3 (van 5)

 • swjournal3Schrijvers: Scott Aukerman, Frank Tieri
 • Artiesten: Richard Isanove, RB Silva
 • Banner: Battleworld
 • Domein: varieert

Opnieuw krijgen we in Secret Wars Journal twee willekeurige verhalen uit Battleworld voorgeschoteld. In het Old Town uit Marvel Noir – een wereld geïnspireerd door crime-noir – onderzoekt detective Logan de moord op Tony Stark. Nabij Greenland zien we Doc Samson, de psycholoog van Bruce Banner, therapiesessies geven in een wereld waar iedereen in een Hulk lijkt te kunnen veranderen. Hij krijgt een jongeman genaamd Peter over de vloer, die net zijn oom verloren heeft…

Belangrijk voor het grotere geheel zijn deze kortverhalen niet, maar eigenlijk valt er niet veel slechts over te zeggen. Leuk leesvoer, dus.  3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

ULTIMATE END #3 (van 5)

 • swultimateend3Schrijver: Brian Michael Bendis
 • Artiest: Mark Bagley
 • Banner: Battleworld
 • Domein: Manhattan (Earth-616 + Earth-1610)

Dit deel van Ultimate End focust zich voornamelijk op de Bruce Banner/Hulk van Earth-616, die er net een grootschalig gevecht met zijn Ultimate-tegenhanger heeft opzitten. Ook komt het tot een treffen tussen Marvel-Punisher en Ultimate Punisher, met onverwachte gevolgen… Louter een overgangsdeel. Bendis en Bagley mogen dit echt niet te lang meer trekken en beginnen met antwoorden te geven… 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

X-TINCTION AGENDA #2

 • swxtinction2Schrijver: Marc Guggenheim
 • Artiest: Carmine Giandomenico
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Mutopia/X-Topia

Havok, Wolfsbane en hun mede-mutanten uit Genosha vallen X-City aan, de basis van een hoop X-Men uit het 90s tijdperk. En wat is het toch met Beast en mutanten uit het verleden terughalen naar het heden? Gelijkaardig aan een groot deel van de X-overs uit de jaren 90, krijgen we in dit deel van X-Tinction Agenda een battle royale tussen verschillende groepjes X-Men. Niet meteen de beste X-Men tie-in tot Secret Wars, meer wel classic stuff for 90s lovers. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

YEARS OF FUTURE PAST #2

 • swyearspast2Schrijver: Marguerite Bennett
 • Artiest: Mike Norton
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Sentinel Territories

Er gebeurt weer enorm veel in dit tweede deel van Years of Future Past, waarin we terugkeren naar de klassieke X-Men: Days of Future Past-verhaallijn. De spotlight komt vooral op Christina (de dochter van Kitty Pryde en Colossus) en Cameron (de zoon van Wolverine) te liggen. Zij zijn de jongste mutanten en worden klaargestoomd als boegbeelden van het verzet. Ondertussen zien we voor het eerst Doom-Sentinels opduiken en komen we het lot van Storm te weten. De comic heeft tevens één van de betere cliffhangers uit het hele Secret Wars-gebeuren. Dit blijft een aanrader!  3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

Secret Wars bij Archonia.com

 

Lees hier onze reviews van de hoofdreeks:

SECRET WARS #1

SECRET WARS #2

SECRET WARS #3

SECRET WARS #4

Volgende week zijn we er weer met o.a. Civil War1872, Age of Apocalypse, Inferno, Spider-Island en Ghost Racers!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.