1
Posted 01/07/2015 by monkeyafterdark in Comic Cons
 
 

An Explorer’s Guide to the Starcom Galaxy

starcomlogo

Nog een paar nachten rusten en krachten opsparen en dan is het zover. De zon zal gloren als elke dag. De egels in het bos zullen precies zo kermen onder de zomerzon als andere jaren. Er blijken nog steeds elke morgen sokken mysterieus te verdwijnen en spruitjes zijn zoals voorheen compleet niet goed voor een gasarm beleid van de darmflora. Maar… op zondag 5 juli openen daarenboven ook eindelijk de deuren van Starcom voor de allereerste keer. En net dat zou wel eens het verschil kunnen maken in hoe mooi de toekomstige zomers worden ingezet.

Aan ambitie en enthousiasme van de organisatoren zal het alvast niet ontbreken. Duizenden mensen beloven dat ze zullen komen, maar dagen ze ook op met hun uitgeruste benen en ogen en oren en armen en hun uitgesproken meningen? Zullen ze het gevoel hebben dat er deze keer wel degelijk iets compleet anders op het menu staat, dan bij al die andere beurzen, waar fantasy, science-fiction en horror zoeken naar innig contact met hun liefhebbers?

Een vroege blik in het programmaboekje doet alvast vermoeden dat er meer dan voldoende te doen en te ondergaan valt op die bewuste zondag. Een kleine moeite voor ons om jullie alvast in tune te zetten met de kosmos die Starcom heet.

 

starcomgazetteOm 10u00 gaan de deuren van het ICC in Gent wagenwijd open. Zoveel is zeker. Kaarten kosten er 10 klinkende euro’s en cosplayers mogen voor een schamele 8 euro binnen. Evenveel als de kaartjes in voorverkoop, dus. Aan de ingang zullen vriendelijke medewerkers staan, die met het gepaste decorum een Starcom Gazette aanbieden. Een niet te versmaden kleinood, dat parmantig placht duidelijkheid te scheppen in de orde van de dag. Want, laat je niets wijsmaken, het wordt een wonderlijk drukke dag met de meest uiteenlopende keuzes. Een menu met smaak voor het hele gezin, zoals dat dan heet.

De vroegere vogels mogen van bij de opening kieskeurig struinen langs de vele standjes van behulpzame handelaars in de meest exotische merchandise. Maar vanaf het middaguur ontvouwt zich iets wat onder luid trompetgeschal The Route genoemd is. Het gaat hier meer bepaald om een traject van meerdere locaties rondom het ICC. Dus noteer: vanaf 10u00 is het shoppen in de brede gangen, maar vanaf 12u00 openbaart zich een wellustig plethora aan de meest uiteenlopende avonturen. Wil je niet overweldigd worden? Volg dan even mee in dit beknopte overzicht van de dagorde. Het is een rijkelijk belegde boterham, maar wie even volhoudt, zal het zich zeker niet beklagen!

starcomposterHet ICC heeft twee verdiepingen om de massa op te vangen. Op het gelijkvloers vindt men de betere verkopers van comics en toys. Er is muziek en vermaak en Radio Sabam Hoessein zorgt voor een uitgelaten geluidsbed om zelfs de meest stijve bezoekers tot een kleine danspas te bewegen. Aan de roltrap zit een selectie van vriendelijke tekenaars, maar als dat te confronterend is als contactvorming, kan je net daarnaast de hele dag terecht aan de postvakjes van de allereerste Cosplay Messageparty. Cosplayers die dat wensen, krijgen aan de ingang een nummer. Dat nummer komt dan weer overeen met een postvakje en dat geeft de argeloze bewonderaar van zulks exuberante kostuumcreativiteit de kans om op een speelse, edoch niet-opdringerige, manier complimenten in de postvakjes achter te laten. Kinderen die na een respectabel jaar geboren zijn, zal het vreemd voorkomen, maar ooit was dit hot shit op elke fuif in het land. En stel je voor hoe blij cosplayers zullen zijn als ze naar huis kunnen met een flinke stapel oprechte complimenten. Geheime briefjes voor in een prachtige schoenendoos om nog jarenlang te koesteren.

Bij de postvakjes kunnen cosplayers zich ook melden voor de Cosplay Contest (16u00 – eerste verdieping). Alsof dat nog niet genoeg is, zal Lukas Lelie, winnaar van Humo’s Comedy Cup om 13u00 op de begane grond het allerbeste van hedendaags stand-up comedy tentoonspreiden.

Duidelijk? Mooi! Als u ons dan vriendelijk wil volgen naar de tweede verdieping. Hier is ruimte voor liefhebbers van Aziatische geneugten en voor enkele van de vele enthousiaste fanclubs die het land rijk is. Op het podium begint om 16u00 de hoger vermelde Cosplay Contest. Datzelfde podium is voordien al flink in vuur en vlam gezet door een optreden van het onnavolgbare Team Panini om 14u00. Er is ook rijkelijk plaats voor de liefhebbers van games ‘n’ boards, die liever spelen dan… euh… die liever spelen. En ook aan het laven der dorstigen is gedacht. De illustere Rita Repilsa, zal tussen 14u00 en 17u30 zorgen voor geestelijke en emotionele steun. Welk bier jou het beste past of je het meeste levenslust zal brengen? Zij kiest het voor jou aan Ist A Trapp? Trapp It Ist! (ja, dat is een Star Wars-verwijzing).

Maar wacht! Er is nog meer! Ook buiten het ICC valt er zoveel te ontdekken! Cinemarginal opent om 12u00 op een boogscheut de stad in, op de eerste verdieping van de Outpost. Verkneukelen kan men er zich bij cinematische hoogtepunten, zoals daar zijn: Turkish Star Wars en Kung Fury. De plaatsen zijn beperkt en de aanwezigen mogen zich verheugen op Cara Pils (lauw of koud) en op een cocktail van de maand (april).

StarCom-TheRoute

starcommadmaxIn diezelfde straat heeft The 501st Legion het anders zo doordeweekse Villa Volta omgetoverd tot de Cantina. DJ No Sleep Richy heeft er een exclusieve Star Wars-set bij bedacht. En wie niet vies is van rooie oortjes kan ongetwijfeld ook het hart ophalen bij de Superhero Burlesque om 17u30.

Wederom iets dichter bij het ICC ligt de Mub’art. Wie zijn honger wat agressiever de strot wil dichtknijpen kan er terecht voor een Steampunk Cuisine vs. Mad Max BBQ. Tussen 12u00 en 15u00 worden de vuren er duchtig opgestookt en zal ook het 14-koppige Brazzmatazz de geur van sissend vlees klank bijzetten.

Is het dat dan? Bijlange na nog niet! Al is er één gebeuren dat wij van Brainfreeze ook zeker niet willen missen: In Search of the Golden Pikachu! Dit is een schattenjacht waarvoor om 15u00 het startschot gegeven wordt rondom het ICC. Wie mee zoekt, vindt misschien wel de gouden Pikachu! Of de zilveren! Of de bronzen! Respectievelijk goed voor een waarde van 100€, 50€ en 20€. Euro’s die meteen uitgegeven kunnen worden bij de standhouders van Starcom.

starcomgoldenpikachu

Schatten, cosplay, avontuur, merchandise, 80’s styling, barbecue, comedy, hiphop, toys, burlesque, anime, movies, comics, lauw bier! Genoeg geneugten voor jong en oud, voor man en vrouw, voor kind en dier. We hebben het eerder gezegd en dat doen we graag nog eens: aan ambitie ontbreekt het niet. Nu jij nog!

Tot zondag op Starcom!

 

Meer info en tickets vind je via de officiële site:

www.starcom.tv

Comments

comments


monkeyafterdark

 
avatar