Random Article


DC YOU – Het Brainfreeze Overzicht

 


0
Posted 30/06/2015 by

DC’s Convergenceevent zit erop, de New 52-noemer wordt niet langer gebruikt en een nieuwe mini-relaunch en rebranding dienden zich aan. In juni 2015 lanceerde DC Comics 24 nieuwe reeksen, terwijl 25 oudere series een nieuwe look en instappunt krijgen. Net zoals Brainfreeze enkele jaren geleden elke nieuwe nummer #1 van de vorige DC Comics New 52-herlancering van een review voorzag, deden we nu hetzelfde voor het DCYou/Divergence-initiatief in jouw gids tot het nieuwe DC-universum.

dcyou

Vier weken lang bespraken we de nieuwe DC-comics en gaven we ze ook allemaal weg in onze megawedstrijd met Archonia. De algemene diversifiëring van de DC-lijn was zeer geslaagd, maar uiteraard is het – net zoals bij de New 52 – nu al duidelijk dat niet elke reeks het lang zal blijven volhouden. De grote knallers die de overgang van New 52 naar DC You overleefden, waren doorgaans ook de best scorende comics. De Batman-, Green Lantern- en Justice League-gerelateerde reeksen bleven van een relatief hoge kwaliteit, terwijl ook de meeste nieuwe offbeat-series hoge scores kregen vanwege hun diversiteit. De Superman-reeksen leden dan weer onder de ondermaatse “Truth”-verhaallijn. Ook series die nog maar enkele maanden oud zijn, scoorden minder. De start van een tweede verhaallijn was doorgaans niet zo’n goed instappunt als een nieuwe nummer #1.

Desalniettemin kunnen we van een geslaagde rebranding spreken die inderdaad voor elke lezer wat wils had te bieden. Het zal ons echter benieuwen hoe lang men deze vernieuwde richting en losse interpretatie van continuïteit zal volhouden. Net zoals bij Marvel’s jaarlijkse Marvel NOW!-rebrandings, lijkt het maar een kwestie van tijd te zijn vooraleer er nog eens zo’n gelijkaardige DC You-herlancering op til staat om de interesse hoog te houden…

dc-dc-you

Hieronder kan je alle reviews rustig nalezen in ons DC You-overzicht! (links openen in nieuw tabblad)

 

GIDS TOT HET NIEUWE DC COMICS WEEK 1

Action Comics, Bat-Mite, Batman Beyond, Bizarro, Green Arrow, Green Lantern, Lobo, Midnighter, The Omega Men, Justice League

GIDS TOT HET NIEUWE DC COMICS WEEK 2

Batman, Batman/Superman, Catwoman, Constantine: The Hellblazer, Detective Comics, Earth 2: Society, Gotham Academy, Harley Quinn, New Suicide Squad, Red Hood/Arsenal, All-Star Section 8, Starfire

GIDS TOT HET NIEUWE DC COMICS WEEK 3

Black Canary, Doomed, Doctor Fate, Harley Quinn & Power Girl, Martian Manhunter, Prez, Robin: Son of Batman, Secret Six, Sinestro, Superman/Wonder Woman, Wonder Woman, JLA – Justice League of America

GIDS TOT HET NIEUWE DC COMICS WEEK 4

Aquaman, Batgirl, Deathstroke, The Flash, Gotham By Midnight, Grayson, Green Lantern: The Lost Army, Justice League 3001, Superman, Teen Titans, We Are Robin

REVIEW: JUSTICE LEAGUE #41 – DARKSEID WAR PART 1

REVIEW: JLA – JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #1

DCYOU WEDSTRIJD

 

DC YOU bij archonia.com

In juli komt er ten slotte nog een DC You-extraatje met de verlate reeksen CYBORG #1 en JUSTICE LEAGUE UNITED #11.

The New DC Universe - DC YOU 2015 Sampler-009

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.