Random Article


Secret Wars Battleworld Report Deel 6 – Age of Ultron, Marvel Zombies, X-Men ’92, Korvac Saga, Black Widow, Punisher en meer!

 


0
Posted 26/06/2015 by

Secret Wars (2015-) 002-046sw3De nieuwe Secret Wars, Marvel‘s mega-event door Jonathan Hickman en Esad Ribic, is vorige maand volledig van start gegaan. Brainfreeze zal trouw elk nieuw deel van de hoofdreeks reviewen, maar een superheldenevenement als dit kent natuurlijk ook talrijke tie-ins en minireeksen. Deze zullen we wekelijks/tweewekelijks van kortere besprekingen voorzien. Hierdoor kan je als lezer je weg vinden op Battleworld, een samenraapsel van tal van Marvel-realiteiten en alles wat nog overblijft van het ooit oneindige Marvel-multiversum, en kom je te weten welke reeksen de moeite zijn… en welke niet.

Alle series hier pikken in op het hoofdverhaal van Secret Wars na het einde van het Marvel-universum en de geboorte van Battleworld onder een goddelijke Doctor Doom. Sommige series leggen zelfs de bouwstenen voor het nieuwe Marvel-universum. De comics worden onderverdeeld in drie banners:

 • LAST DAYS, lopende Marvel-reeksen waarin de laatste momenten van bepaalde personages tijdens Secret Wars #1 uit de doeken worden gedaan.
 • BATTLEWORLD, Secret Wars-reeksen die lopende Marvel-series vervangen en de verschillende domeinen van Battleworld belichten.
 • WARZONES!, de belangrijkste reeksen waarin de bouwstenen van het nieuwe Marvel-universum worden gelegd en oude verhaallijnen van een nieuwe insteek worden voorzien.

In de voorbije maanden namen we al heel wat nieuwe reeksen en miniseries onder de loep in onze Secret Wars Battleworld Reports:

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 1

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 2

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 3

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 4

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 5

Inmiddels zijn we al toegekomen aan week zes...

 

AGE OF ULTRON VS MARVEL ZOMBIES #1

 • swaoumarvelzombiesSchrijver: James Robinson
 • Artiesten: Steve Pugh, Ron Garney
 • Banner: Battleworld
 • Domein: The Deadlands, Perfection

Op Battleworld heb je de beschaafde gebieden en dan is er The Shield. Eens hierachter treedt je in een wereld vol zombieversies van Marvel-personages en geperfectioneerde Ultron-robots. De zombies en de Ultrons komen uiteraard niet overeen en het mag duidelijk zijn dat al wie verbannen wordt uit Battleworld en in deze gebieden terechtkomt, het niet lang zal overleven…

In dit eerste deel wordt een versie van Hank Pym – de schepper van Ultron – verbannen. Hij kiest uiteraard voor Perfection, het domein van de Ultrons, maar daar wacht hem een vreemde verrassing… Ondanks de duidelijke Game of Thrones rip-offs, een leuke opzet van wat een klassiek getinte Secret Wars-serie belooft te worden. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

E IS FOR EXTINCTION #1

 • swextinction1Schrijver: Chris Burnham
 • Artiest: Ramon Villalobos
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Mutopia

In E is for Extinction keren we op een Secret Wars-manier terug naar de vroege jaren 2000, de tijd waarin X-Men New X-Men werd en schrijver Grant Morrison Marvel’s vrolijke mutanten flink dooreenschudde. De tijd waarin Cyclops en Emma Frost een telepathische affaire begonnen achter de rug van Jean Grey, waarin Beast een tweede mutatie verkreeg tot een katachtige vorm, waarin het team leren jassen begon te dragen zoals in de films en waarin Charles Xavier de school omvormde tot een heuse X-Corporation.

In deze alternatieve versie, schoot Charles Xavier zichzelf door het hoofd in een telepathisch gevecht met zijn tweelingzus Cassandra Nova. Alles is dus veranderd. Magneto (al dan niet Xorn) en zijn voormalige misfits-team bestaande uit o.a. Beak en Angel, zijn de primaire X-Men. Secundaire mutaties zijn er nog steeds en ook Xorn en Quentin Quire zijn niet ver weg. Voor nieuwe lezers stelt dit eerste deel niet veel voor, maar voor lezers die toen de X-Men lazen lijkt dit een zeer mooie what if?-versie te worden van dat specifieke tijdperk. Ramon Villalobos doet zelfs zijn beste Frank Quitely-imitatie! 3.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

KORVAC SAGA #1

 • swkorvac1Schrijver: Dan Abnett
 • Artiest: Otto Schmidt
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Forest Hills, Holy Wood

The Korvac Saga, één van de meest klassieke Avengers en oorspronkelijke Guardians of the Galaxy-verhaallijnen uit de Marvel-geschiedenis, krijgt een Secret Wars-sausje erover. In deze nieuwe versie zijn Michael Korvac en Simon Williams/Wonder Man twee baronnen van twee naburige domeinen: Forest Hills en Holy Wood. Het is echter duidelijk dat beide mannen hun ambities hebben. Simon heeft zijn Avengers, Michael heeft zijn Guardians en een confrontatie lijkt onvermijdelijk…

Dit eerste deel biedt een goeie set-up voor deze wereld. Qua actie is er louter een gevecht met een gestoorde Emil Blonsky/Abomination. Het enige dat enorm tegensteekt is het uiterst matige tekenwerk van Otto Schmidt. Vandaar slechts 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

THE INFINITY GAUNTLET#2

 • swinfinity2Schrijvers: Gerry Duggan, Dustin Weaver
 • Artiest: Dustin Weaver
 • Banner: Warzones!
 • Domein: New Xandar

Waar het vorige deel zich iets teveel focuste op een vooralsnog onbekend gezin ten midden van een door gigantische insecten overrompelde wereld, komt er in dit tweede deel wat meer schot in de zaak. Mama is terug en ze is een officier in het Nova Corps. Tevens krijgen we een pak meer info over deze versie van de Infinity Stones en duiken Thanos, Star-Lord en Gamora op. Hoewel het nooit de schaal van de oorspronkelijke Infinity Gauntlet-serie zal halen, heeft deze reeks plots een pak meer potentieel om een volgende mini-Annihilation te worden… 3.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

M.O.D.O.K. ASSASSIN #2 (van 5)

 • swmodok2Schrijver: Christopher Yost
 • Artiest: Amilcar Pinna
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Killville

Terwijl M.O.D.O.K. tijdens een gevecht een beetje verliefd begint te geraken op een Angela/Thor, bereikt het nieuws van zijn moord op Bullseye de verkeerde mensen. Leuke issue met een stevige en intrigerende cliffhanger. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

PLANET HULK #2

 • swplanethulk2Schrijver: Sam Humphries
 • Artiest: Marc Laming
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Greenland

De gladiatorenversie van Captain America en zijn kompaan Devil Dinosaur krijgen het gezelschap van een slimmere Doc Green Hulk in het gamma-geïnfesteerde Greenland. Ook krijgen we een flashback naar Steve’s vriendschap (of is het méér?) met Bucky. Ondanks de actie, slechts een overgangsissue. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

WHERE MONSTERS DWELL #2 (van 5)

 • swmonsters2Schrijver: Garth Ennis
 • Artiest: Russell Braun
 • Banner: Warzones!
 • Domein: The Far East

Na hun crash in het vorige deel, zijn Phantom Eagle Karl Kaufmann en zijn passagier Clemmie Franklin-Cox belandt op een monstereiland. Een heuse T-Rex, gigantische haaien… het is er allemaal. Kaufmanns charmes werken echter niet op de bazige Clemmie en op het einde wordt hilarisch duidelijk waarom. Het is in feite niet veel meer dan The Lost World meets Six Days, Seven Nights, maar schrijver Garth Ennis laat het best wel werken. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

BLACK WIDOW #19

 • swblackwidowSchrijver: Nathan Edmondson
 • Artiest: Phil Noto
 • Banner: Last Days
 • Domein: Oude Marvel 616-universum

Eén pagina. Eén pagina van deze hele comic heeft iets met Secret Wars en Black Widow’s laatste dag op Aarde te maken. De rest is een flashback naar een zoveelste spionagemissie. Of dit de start wordt van een échte Last Days-verhaallijn, daar hebben we nog het gissen naar. Vermijden die handel. 1.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funko-alfke

 

LOKI: AGENT OF ASGARD #15

 • swloki15Schrijver: Al Ewing
 • Artiest: Lee Garbett
 • Banner: Last Days
 • Domein: Oude Marvel 616-universum

Tijdens de laatste uren van het Marvel-universum zien we zowel een laatste verhaal rond Loki en Verity Willis, als rond de Noorse goden in Asgardia. De comic blijft onevenwichtig, maar langs de andere kant zien we wel vader Odin buzze geven met een machinegeweer. So hey! 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

PUNISHER #19

 • swpunisher19Schrijver: Nathan Edmondson
 • Artiest: Mitch Gerads
 • Banner: Last Days
 • Domein: Oude Marvel 616-universum

The Punisher kreeg al één van de beste scènes in Secret Wars #1, men dit deel van de reeks gaat daar rechtstreeks op verder. In feite zitten we hier met dezelfde situatie als bij de Black Widow tie-in. Na een kort Secret Wars-stukje trekt Frank Castle naar Tikrit voor een typisch Punisher-avontuur en veel meer gebeurt er niet. Voorlopig eveneens een Last Days tie-in die het label echt nog niet waard is.

doom-funkodoom-funko-alfke

 

X-MEN ’92 #1 (PRINT)

 • swxmen92Schrijvers: Chad Bowers, Chris Sims
 • Artiesten: Scott Koblish
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Westchester

In deze digital first-reeks keren we terug naar de wereld van de gekende X-Men-animatieserie uit de jaren 90. Een jolijtige Jubilee als nieuwste lid, de X-Men die laser tag spelen in het winkelcentrum, Gambit die Rogue constant probeert te versieren, een prekerige StormBeast als belezen wijsneus, het eeuwige gezeur van Wolverine op Cyclops en Jean Grey een Sentinel-aanval. Het is er allemaal en je hoort zelfs de stemmen van de acteurs terwijl je de dialogen leest.

Een nostalgietrip naar de cartoon en de X-Men Adventures-comic uit de jaren 90 is het dus zeker, maar je zou haast vergeten dat deze versie van Westchester wel degelijk een Battleworld-domein is. De baron van dienst is dan ook nogal vreemd senator Robert Kelly. De nieuwe plot rond Cassandra Nova (een personage dat in de 90s nog niet bestond) en haar Clear Mountain Project linkt zelfs de Shadow King en Apocalypse. Je merkt dat dit een comic is geschreven door X-Men-animatiefans, voor X-Men-animatiefans. Bereid je voor op een flinke dosis nostalgie! 3.5/5 Dooms.

We bekeken eerder al het eerste deel van de digitale comic, maar deze gedrukte versie bundelt de eerste twee digitale hoofdstukken. De gedrukte comic van X-Men ’92 verschijnt steeds een maandje later dan de digitale, maar bundelt dan dus meteen twee hoofdstukken. Wij zullen in de komende Battleworld Reports steeds de gedrukte comics (dus twee hoofdstukken per keer) onder de loep nemen.

doom-funkodoom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

Secret Wars bij Archonia.com

 

Lees hier onze reviews van de hoofdreeks:

SECRET WARS #1

SECRET WARS #2

SECRET WARS #3

Volgende week zijn we er weer met o.a. Red Skull, A-Force, Ultimate End en een volledige review van Secret Wars #4!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.