0
Posted 25/06/2015 by Killian in Tv/Film
 
 

Terminator Special


TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES (2008)

Today we fight to stop Skynet from ever being created. To change our future. To change his fate. The war to save mankind begins now!

Na de gebeurtenissen in Terminator 2: Judgment Day lijkt het alsof de post-apocalyptische toekomst is afgewend. Helaas pindakaas. Skynet stuurt opnieuw een Terminator naar 1995, deze keer een T-888 (Garret Dillahunt). Het Verzet blijft logischerwijs niet achter en stuurt ook een Terminator. John Connors smaak gaat er aanzienlijk op vooruit want het betreft deze keer geen model 101 maar een T-900 Class TOK715 (Summer Glau). John (Thomas Dekker) en zijn moeder Sarah (Lena Headey) vluchten samen met deze Terminator naar de toekomst (2007) in de hoop daar Judgment Day te stoppen.

Summer Glau

De tv-serie The Sarah Connor Chronicles is voor velen de beste voortzetting van de originele duologie. Dat klopt ook. De show is erg goed geschreven en pikt enkele elementen op uit de filmserie, terwijl het er andere aspecten bijvoegt. Een valkuil waar de makers niet inliepen is het Terminator-of-the-week scenario. De grote verhaallijn doorheen de serie is origineel, diep en rijk genoeg om de afleveringen te vullen.

TSCC zet stevig in op haar personages, iets dat vooral de eerste twee films ook deden. Sarah Connor is verscheurd door conflicten. Enerzijds is ze de bikkelharde tante die alles doet om de toekomst te veranderen en haar zoon veilig te houden. Anderzijds is ze ook een mens, vrouw en moeder. Iemand die te horen heeft gekregen dat ze zal sterven aan kanker. Deze dualiteit is zeer sterk weergegeven door Headey. Ook Summer Glau en Thomas Dekker geven hun personages glans. Vooral die eerste zorgt af en toe voor een stukje humor, onder andere door haar pogingen op te gaan in haar undercoverwerk.

copy;2007 Fox Broadcasting Co. Cr: Jill Greenberg/FOX

De andere personages geven glans aan de serie. Denk aan de T-888 die na beschadiging zijn eigen levend weefsel weer herstelt. Of the T-1001 die een stuk van zichzelf als een aal in een aquarium houdt. We maken ook kennis met Derek Reese, broer van Kyle, die de serie nog iets duisterder maakt.

De verhaallijnen zijn telkens interessant. Het concept tijdreizen wordt veel meer uitgebuit. Zo gaan er Terminators zaken beïnvloeden in de jaren 20, wordt er materiaal verstopt in de jaren 60, om 30 jaar later gebruikt te worden, enz. Ook de opkomst van Skynet blijkt niet zo zwart/wit te zijn als de films lieten uitschijnen.

Cast

De special effects zijn best goed voor een serie. Deze kunnen natuurlijk niet tippen aan de spectaculaire acties uit de films, maar op geen enkel moment zullen ze je irriteren of uit de kijkbeurt halen. Wie een fan is van de films en nog een stukje extra Terminator-verhaal wil, zit absoluut op zijn plaats met TSCC. Helaas kwamen er slechts twee seizoenen van op de buis tussen 2008 en 2009, maar laat dat je absoluut niet weerhouden dit stukje sfeervolle toptelevisie te proeven.

Summer-Glau-in-Terminator-The-Sarah-Connor-Chronicles_1920x1200

 

Verder naar TERMINATOR GENISYS

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.