0
Posted 24/06/2015 by Arno in Comic Cons
 
 

George Pérez komt naar FACTS 2015!


georgeperezAlweer haalt de organisatie van FACTS 2015 een comicbooklegende binnen. Niemand minder dan George Pérez zal het grootste comics-, sci-fi en anime-evenement in de Benelux aandoen.

De Amerikaanse tekenaar staat bekend voor zijn werk op tal van superheldenklassiekers voor DC Comics en Marvel. Tot zijn vroege werk bij Marvel behoren al meteen kleppers als Fantastic Four en The Avengers in de jaren 70. In de jaren 80 ging hij een tikkeltje groter en werd hij de nieuwe artiest van DC’s Justice League of America. Ook kwam er een legendarische run met Marv Wolfman op The New Teen Titans bij. Pérez staat gekend voor zijn vermogen om immens veel personages op één pagina te krijgen en tekende in 1985 dan ook DC‘s grote Crisis on Infinite Earths, nog steeds het grootste superheldenevenement aller tijden waar Pérez zo ongeveer ieder DC-personage tot dan toe op papier zette. Alweer was dit een samenwerking met Marv Wolfman.

Pérez zou in de jaren 80 Wonder Woman van een reboot voorzien als tekenaar en schrijver en nam hij ook het vernieuwde Action Comics even over. Begin jaren 90 trok ie terug naar Marvel voor o.a. delen van The Infinity Gauntlet en Hulk: Future Imperfect. Eind jaren 90 zou hij het zeer geslaagde derde volume van The Avengers opstarten met Kurt Busiek, alsook de enorm succesvolle JLA/Avengers cross-over. Na een periode bij Gorilla Comics en CrossGen, met titels als Solus en zijn eigen creator-owned comic Crimson Plague, keerde hij terug naar DC voor o.a. Infinite Crisis (samen getekende met zijn “artistieke opvolger” Phil Jimenez), Final Crisis: Legion of 3 Worlds, New Teen Titans: Games en de herstart van de Superman-reeks onder de New 52. Vorig jaar startte hij ook aan zijn een nieuwe creator-owned reeks bij BOOM! Studios: Sirens.

Afgezien van misschien Marvel’s X-Men, is er nog geen enkele grote superheld(in) die Pérez niet regelmatig op papier heeft gezet. Ook tal van historische covers uit het genre staan op zijn naam. Kortom, wanneer je denkt aan de klassieke DC/Marvel-superhelden in de jaren 70-80, dan denk je waarschijnlijk aan de manier waarop ze door Pérez zijn afgebeeld…

FACTS vindt dit jaar plaats op 26-27 september in Flanders Expo te Gent.

perezww

perezjlaavengers

perezcrisis

perezleague

perezavengers

perezjlaavengers1

infinitygauntlet

Hulk-Future-Imperfect-TPB

legionof3world

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.