0
Posted 23/06/2015 by Killian in Tv/Film
 
 

James Horner overleden


Filmcomponist James Horner is gisteren overleden na een vliegtuigongeluk. Dat nieuws raakte bekend door verschillende bronnen, waaronder via zijn assistente Sylvia Patrycja.

Horner was één van de topcomponisten van Hollywood. Hij begon zijn carrière al in de jaren 70 waar hij gestaag timmerde aan zijn weg naar de top door middel van films als The Lady In Red, Battle Beyond The Stars en Star Trek II: The Wrath of Khan. Van dan af zou zijn muziek in allerlei films te horen zijn. Hierbij liet hij zich niet tot één genre beperken. Van Commando en Aliens tot An American Tail en Willow. Van Honey, I Shrunk the Kids en Patriot Games tot Braveheart, Jumanji, A Beatiful Mind en The Amazing Spider-Man. In de jaren 90 zou zijn frequente samenwerking met James Cameron hem twee Oscars opleveren. Die van beste originele song en beste soundtrack voor Titanic. Horner werkte ook aan Avatar en zou de muziek voor de verschillende op til staande sequels schrijven.

James Horner stierf toen het vliegtuigje dat hijzelf bestuurde om nog onbekende reden neerstortte. Dat gebeurde in het Los Padres National Forest in Californië. Horner werd 61 jaar. Zijn assistente schreef het volgende op Facebook:

‘We hebben een fantastisch persoon met een enorm hart en ongelofelijk groot talent verloren. Hij stierf terwijl hij deed waarvan hij hield. Bedankt voor alle steun en liefde en tot ziens.‘

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.