0
Posted 22/06/2015 by Killian in Comics
 
 

He-Man Illustrator Earl Norem overleden


Op vrijdag 19 juni is de Amerikaanse artiest/illustrator Earl Norem overleden in het hospitaal van Danbury. Hij was 91.

Earl Norem begon na de Tweede Wereldoorlog aan een carrière als illustrator voor magazines en paperbacks. Comicbookliefhebbers kenden Norem al sinds de zeventiger jaren toen hij covers schilderde voor de monstermagazines van Marvel Comics en vooral voor het zwart/wit magazine Savage Sword of Conan dat voor een volwassen publiek bedoeld was. Hij had al een carrière van ruim dertig jaar achter de rug toen speelgoedfabrikant Mattel hem in de jaren tachtig benaderde om illustraties te maken voor hun speelgoedlijn He-Man and the Masters of the Universe. Norems werk sierde onder andere de verpakking en posters van He-Man en de zijnen en zorgde ervoor dat de fantasie van menig kind werd geprikkeld.

Norem was echter veel meer dan He-Man alleen. In 2012 lieten we zijn werk voorbij komen in een speciale editie van onze WAW!-column. Het zal voor de oude meester waarschijnlijk een aangename gedachte zijn geweest dat zijn carrière vorige maand nog eens gevierd werd toen zijn werk voorbij kwam in het door Dark Horse uitgegeven He-Man artbook. Vlak voor zijn dood was hij bezig met het schilderen van een trading card set van Mars Attacks!

He-Man

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.