0
Posted 12/06/2015 by Killian in Columns
 
 

Geeks United #3 – Loki’s Belgian Army

geeksunited-3

Sociale media en popcultuur zijn altijd sterk met elkaar verbonden geweest. Ook op Facebook hebben fans zich verenigd om samen te discussiëren, te overleggen of te dromen over hun favoriete films, series, games of comics. De Facebookfangroepen: wie zijn ze? Wat doen ze? Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, maar kan je door het bos de bomen nog zien? In GEEKS UNITED zal Brainfreeze jullie daarop een gevat antwoord bieden met een reeks korte interviews.

Vandaag geven we het woord aan Cheyenne Vollon, de oprichtster van dé Belgische Marvel-groep: LOKI’S BELGIAN ARMY!

 

11178586_10204974756383050_419863207_n

Wie zijn jullie en hoe ben je in contact gekomen met de wondere wereld van Marvel? 

Loki’s Belgian Army is de onofficiële Belgische fanclub over alles wat met Marvel te maken heeft. Mensen kunnen bij ons terecht om te praten over de nieuwste films, series, comics, plots, acteurs, personages en dergelijke. We houden op die manier iedereen natuurlijk ook op de hoogte als er iets gebeurt in het Marvel Universe. Samen met mijn mede-admins Emiell Willems en Hanne Verhaegen probeer ik de groep in goede banen te leiden. Ik ben al van kleins af op de hoogte van Marvel, maar ik kwam voor het eerst in contact met Loki toen Thor in 2011 verscheen. Hij was dan ook de grootste inspiratiebron voor het creëren van de groep.

Heeft het leiden van Loki’s Belgian Army eigenlijk impact op jouw dagelijks leven?

Als oprichtster ben ik enorm veel bezig met de groep. Ik probeer toch dagelijks iets te posten en kijk ook elke thread na. Het merendeel van de posts en het nieuws wordt trouwens ook op de Loki’s Belgian Army Twitterpagina geplaatst. Gelukkig heb ik nog twee geweldige admins die me helpen, maar ik bepaal uiteindelijk nog steeds wat en hoe alles gebeurt. Vooral in de aanloop naar conventies toe is het even hectisch aangezien ik ook dat regel. Een mooi recent voorbeeld lijkt me onze activiteiten op Antwerp Convention dit jaar.

Loki Join My Army

Vertel eens wat meer over het onderwerp van de groep? Vanwaar komt de naam?

Toen Thor: The Dark World ging uitkomen, had ik nood aan een uitlaatklep. Ik was gewoon zo weg van Tom Hiddleston als Loki! Aangezien er geen Facebookgroep voor Loki bestond, heb ik het heft in eigen handen genomen en Loki’s Belgian Army opgericht.

Toen we nog niet zoveel leden hadden, was het al Loki dat de klok sloeg. Naarmate er meer mensen bijkwamen, is de focus op het hele Marvel Universe komen te liggen. Zo spreken we natuurlijk een groter doelpubliek aan.

Hoe lang bestaat Loki’s Belgian Army en hoe verliep de toestroom van leden?

De groep is opgericht op 23 oktober 2013. Om eerlijk te zijn heb ik nooit durven dromen dat ik op nog geen twee jaar tijd meer dan 400 leden zou hebben! De toestroom van leden hangt dan ook sterk af van de trends in het Marvel Universe of conventies. Hoe meer mensen weten van ons bestaan, hoe sneller we merken dat mensen lid willen worden.

Loki's Belgian Army op Antwerp Convention 2015.

Loki’s Belgian Army op Antwerp Convention 2015.

Hoe zit het met de groepssfeer? Is deze zeer positief of zijn er soms ook negatieve situaties zoals discussies die uitgroeien tot ruzies?

Tot nu toe heb ik nog niemand moeten bannen voor ongewenst of ongepast gedrag. Ook hebben we nog nooit een discussie gehad die tot een ruzie uitliep. Misschien hier en daar eens een misverstand, maar dat is het dan ook. Een volwassen discussiegroep, zeg maar.

Ik heb al van een paar mensen mogen vernemen dat ze de sfeer in Loki’s Belgian Army enorm aangenaam vinden in vergelijking met sommige andere groepen. Zelf als admin probeer ik gewoon alles goed in het oog te houden en te zorgen dat iedereen zich goed voelt, maar het is altijd fijn om zo’n compliment te krijgen. Het maakt me trots!

 Hoe zien jullie de toekomst van de groep?

Zolang Marvel bestaat, zal Loki’s Belgian Army er ook zijn! Marvel’s Phase 3 staat op het punt te beginnen en we zijn op z’n minst nog vijf jaar zoet met Marvel Studios en haar films. Langs onze kant zullen er dan ook meet-ups en events georganiseerd worden, wat natuurlijk ook nieuwe leden aantrekt. Recent deed ik trouwens ook nog een interview bij jullie collega’s van Geekster.

Als je van Marvel houdt, ook al is het maar die ene comic of ene held in spandex, je bent van harte welkom in ons team! Je blijft op de hoogte van het Marvel Universe en mag over alles meepraten en discussiëren. We zijn een zeer toffe bende die geregeld op conventies samenkomen en in vakanties events organiseren zoals recent nog onze lasershoot met thema ‘S.H.I.E.L.D. vs. HYDRA’.

Ontdek Loki’s Belgian Army op Facebook

 

Wil jij jouw Facebookfangroep in een van Brainfreeze’s Geeks United-stukjes hebben? Stuur dan zeker en vast een mailtje naar killian@brainfreeze.be voor meer informatie of neem contact met ons op via Facebook of Twitter! 

Check zeker ook onze vorige afleveringen:

GEEKS UNITED #1 – BELGIAN JUSTICE SOCIETY

GEEKS UNITED #2 – BELGIAN POTTERHEADS

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.