1
Posted 11/06/2015 by Kristoph in Tv/Film
 
 

Sir Christopher Lee overleden op 93-jarige leeftijd


De Britse acteur Sir Christopher Lee is zondagmorgen op 93-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn vrouw aan The Telegraph bekend. Drie weken geleden werd hij reeds in een ziekenhuis in Londen opgenomen omwille van ademhalingsmoeilijkheden en hartfalen.

De acteur begon zijn carrière in 1947 en vertolkte meestal een slechterik. Hij staat het best bekend voor zijn rollen in o.a. The Mummy, The Curse of Frankenstein en natuurlijk Dracula en diens vele sequels, allen van Hammer Films. Ook speelde hij mee in de horrorfilm The Wicker Man, vertolkte hij de titulaire villain in de Fu Manchu-filmreeks, dokter Cathether in Gremlins 2: The New Batch en Francisco Scaramagna in de James Bond-film The Man With The Golden Gun. In de tv-film Captain America II: Death Too Soon uit de jaren 70 vocht hij zelfs tegen Marvel’s Sentinel of Liberty.

dracula-prince-of-darkness-dvd-review-the-film-pilgrim-christopher-lee-1

Christopher Lee als graaf Dracula in de producties van Hammer Films. Hij speelde de vampier voor het eerst in 1958.

Lee bereikte in het begin van de 21ste eeuw een nieuwe generatie sci-fi en fantasyfans met zijn iconische rollen als de witte tovenaar Saruman in de The Lord of the Rings en The Hobbit-trilogieën en als de Sith Count Dooku in de Star Wars-prequelfilms.

Naast zijn werk als acteur was Sir Christopher Lee ook veel bezig met muziek. Hij bracht in de afgelopen jaren een aantal heavy metalplaten uit waaronder Charlemagne: The Omens of Death en ontving in 2010 zelfs de Spirit of Metal Award. In 2009 werd hij geridderd omwille van zijn bijdrage in drama en liefdadigheid. Hij verleende zijn onmiskenbare stem tevens aan videogames en animatieprojecten als Tim Burtons Corpse Bride en Alice in Wonderland.

saruman

Christopher Lee als Saruman in The Lord of the Rings-trilogie.

In een interview uit 2013 sprak Lee over zijn liefde voor acteren:

Ik heb films maken nooit bekeken als werken, het is mijn leven. Ik heb nog andere interesses buiten acteren – ik zing en schrijf boeken – maar acteren is wat me op de been houdt. Het is wat ik doe en het geeft het leven zin.

Comments

comments


Kristoph

 
avatar
Comic-lover, Game & Movie-addict.