4
Posted 08/06/2015 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Augustus 2015


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van mei 2015 voor aankopen in augustus 2015 vind je hier: Previews juni 2015.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

JUSTLO-BR-GLAMOUR-d686a-300x360

DC COMICS BOOK AND DVD BLU-RAY SLIPCASE SET

Dit is een mooie collectie voor de liefhebber van de helden van DC Comics. Deze set verzamelt de DVD’s/Blu-rays van 6 DC-animatiefilms en voegt daar nog eens de 6 bijhorende papieren comics aan toe. De slipcase bevat de volgende titels en alle informatie vind je hier:

• BATMAN: BLACK AND WHITE VOL.1 + BATMAN: GOTHAM KNIGHT

• SUPERMAN: THE DEATH OF SUPERMAN + SUPERMAN: DOOMSDAY

• BATMAN: YEAR ONE + BATMAN: YEAR ONE

• JUSTICE LEAGUE: ORIGIN + JUSTICE LEAGUE: WAR

• JLA: EARTH 2 + JUSTICE LEAGUE: CRISIS ON TWO EARTHS

• WONDER WOMAN: GODS AND MORTALS + WONDER WOMAN

 

Original-Idiots-previews

MAD’s ORIGINAL IDIOTS COMPLETE COLLECTION

60 jaar geleden zette MAD Magazine een nieuwe standaard voor humor in Amerika. Will Elder, Wallace Wood en Jack Davis golden als de tekenaars wiens werk het meeste tot de verbeelding sprak. Deze collectie bundelt al hun strips onder een cover. Dat bespaart niet alleen het nodige zoekwerk, maar het is ook een collectie die je als comicbookliefhebber minstens een keer gelezen dient te hebben. De scripts zijn van de hand van Harvey Kurtzman. Wat goed genoeg was voor mensen als Terry Gilliam, John Cleese, Hugh Hefner en shows voortbracht als The Simpsons, South Park en zelfs Mad Men is ook goed voor jou.

Multiversity FINAL cover 2.2a spine colour alt 3

THE MULTIVERSITY DELUXE EDITION

Voor de echte DC-fanaten is er met deze hardcover reden tot juichen. Grant Morrison verkent samen met een fiks aantal tekenaars de diverse alternatieve universa en realiteiten van DC en weet daar nog een aardig verhaal omheen te breien. Het geldt toch als een van de meest geslaagde ‘events’ van DC na de relaunch van 2011. Let op: vermijden wanneer je geen diploma hebt in de hogere DC Comics-kunde.

 

COIE_8p_cvrCRISIS ON INFINITE EARTHS DELUXE EDITION

In 1985 wilde DC Comics haar titels weer toegankelijk maken voor haar lezers en hield daarom grote schoonmaak. In deze 12-delige maxiserie joegen Marv Wolfman en George Pérez (New Teen Titans) complete alternatieve dimensies over de kling en zagen we superheldenactie op een ongekende schaal voorbij komen. Deze serie dertig jaar na dato nog uitstekend leesbaar zonder dat je afgestudeerd dient te zijn in de geschiedenis van het DC-universum. Al geeft deze kennis natuurlijk wel een diepere laag aan het verhaal.. Hoewel ik liever had gezien dat ze deze reeks nu ook eens uit zouden geven met de volledig voorbereiding en nasleep is dit toch nog steeds een aanrader. Het was de kroon op de carrière van Wolfman die hierna vrij snel wegzonk in relatieve obscuriteit en betekende de absolute doorbraak van George Pérez. Alles over het grootste superheldenevenement aller tijden lees je hier.

 

INVISIBLE-REPUBLIC_VOL1_previews

INVISIBLE REPUBLIC VOLUME 1

Wanneer je deze comic openslaat is een dictator zojuist ten val gekomen. Corinna Bechko en Gabriel Hardman vertellen het verhaal over zijn opkomst en de rol die een bepaalde vrouw hierin heeft gespeeld. Wie de review van de eerste issue heeft gelezen begrijpt waarom ik enthousiast ben over deze titel. Het verdient het om bepaalde niet nader te noemen comics te overvleugelen wiens succes louter en alleen komt doordat de schrijfster in kwestie de salon sociologe uithangt (ja, Kelly Sue DeConnick, dit slaat op jou). Dit paar laat zien dat je je energie beter kunt besteden aan het maken van goede comics dan zagen via je Twitter-account.

 

AKAJJALIASV1TPB_FCVR

A.K.A. JESSICA JONES VOLUME 1

Later dit jaar verschijnt de Jessica Jones tv-reeks op Netflix. Marvel maakt haar lezers vast warm met de herdruk van Jessica’s eerste avontuur in Alias. Ooit was Jessica Jones een superheldin, maar niet echt een goede. Nu is ze een detective. Tijdens een zaak wordt ze ongewild het middelpunt van een heuse samenzwering. Alsof dat haar enige probleem is…Ze torst ook een geheim met zich mee.. Deze comic is van de hand van Brian Michael Bendis en Michael Gaydos en wordt bedoeld voor volwassen lezers.

 

LUKE CAGE COLLECTION 90S

LUKE CAGE : SECOND CHANCES

In de jaren negentig vond Marvel het tijd worden voor een Luke Cage revamp. De man met de huid van staal kreeg een nieuwe outfit en werd in een andere stad neergezet waar hij uiteraard nog steeds zijn diensten als held inzet voor de hoogste bieder. Is het toeval dat ook zijn avonturen herdrukt worden? Ook Luke zal zijn hoofdje laten zien in de A.K.A Jessica Jones-serie dewelke later dit jaar zijn debuut maakt op Netflix. Nu we het toch hebben over gastoptredens. Verwacht gastoptredens van onder andere de Hulk en de Punisher in deze bundel.

 

NEXWAVCCTPB_cvr

NEXTWAVE – AGENTS OF H.A.T.E.

Met deze Nextwave-bundel komt een wens van veel lezers in vervulling. Warren Ellis en Stuart Immonen maakte met Nextwave een heuse cultcomic. Het team bestaat uit Monica Rambeau (Photon), Aaron Stack (Machine Man), Tabitha Smith (X-Force’s Meltdown), Elsa Bloodstone en de suïcidale Nick Fury-kloon The Captain (his name is The Captain!). De verhalen draaien om haat en explosies gemarineerd in de zwartgallige humor van Warren Ellis. Bovendien is het allemaal getekend door Stuart Immonen. What’s not to like?

 

226092_s0

JUDGE DREDD: THE COMPLETE CASE FILES ANNIVERSARY EDITION

Ooit willen beginnen aan Judge Dredd, maar geen idee hebben waar je in godsnaam moet beginnen? Deze bundel is voor jou! Uitgeverij Rebellion probeert met deze Case Files alle Judge Dredd-verhalen uit 2000 AD te herdrukken in de oorspronkelijke volgorde. De reeks is al een stukje verder gevorderd dus als het je bevalt dan kun je meteen het volgende deel aanschaffen. De tekenaars zijn niet mis. Namen als Ian Gibson en Brian Bolland laten zich van hun beste kant zien.

 

he-man minicomic collectie

HE-MAN AND THE MASTERS OF THE UNIVERSE  MINICOMIC COLLECTION

Dark Horse is bezig aan een heuse Masters of the Universe-revival. Na het uistekende artbook komen ze nu ook met deze klepper om de hoek kijken. Hierin bundelen ze alle minicomics die in de jaren tachtig en negentig bij de Masters of the Universe- en Princess of Power action figures waren te vinden. Voor de mensen die hun jeugd willen herbeleven is dit verplichte kost. Wanneer je deze franchise niet kent dan kun je dit rustig laten liggen. Dit boek is niet voor jou bedoeld en daar hoef je ook niet rouwig om te zijn…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.