Random Article


Secret Wars Battleworld Report Deel 3 – Amazing Spider-Man: Renew Your Vows, Future Imperfect, Years of Future Past, Armor Wars en meer!

 


0
Posted 04/06/2015 by

Secret Wars (2015-) 002-046sw3De nieuwe Secret Wars, Marvel‘s mega-event door Jonathan Hickman en Esad Ribic, is vorige maand volledig van start gegaan. Brainfreeze zal trouw elk nieuw deel van de hoofdreeks reviewen, maar een superheldenevenement als dit kent natuurlijk ook talrijke tie-ins en minireeksen. Deze zullen we wekelijks/tweewekelijks van kortere besprekingen voorzien. Hierdoor kan je als lezer je weg vinden op Battleworld, een samenraapsel van tal van Marvel-realiteiten en alles wat nog overblijft van het ooit oneindige Marvel-multiversum, en kom je te weten welke reeksen de moeite zijn… en welke niet.

Alle series hier pikken in op het hoofdverhaal van Secret Wars na het einde van het Marvel-universum en de geboorte van Battleworld onder een goddelijke Doctor Doom. Sommige series leggen zelfs de bouwstenen voor het nieuwe Marvel-universum. De comics worden onderverdeeld in drie banners:

 • LAST DAYS, lopende Marvel-reeksen waarin de laatste momenten van bepaalde personages tijdens Secret Wars #1 uit de doeken worden gedaan.
 • BATTLEWORLD, Secret Wars-reeksen die lopende Marvel-series vervangen en de verschillende domeinen van Battleworld belichten.
 • WARZONES!, de belangrijkste reeksen waarin de bouwstenen van het nieuwe Marvel-universum worden gelegd en oude verhaallijnen van een nieuwe insteek worden voorzien.

Twee weken geleden namen we al heel wat miniseries onder de loep in ons eerste Secret Wars Battleworld Report. In week twee kregen we allemaal nieuwe nummers één. In week drie is het weer een mix ‘n match tussen de start van enkele nieuwe reeksen en de voortzetting van eerdere miniseries.

 

THE AMAZING SPIDER-MAN: RENEW YOUR VOWS #1

 • swspidey1Schrijver: Dan Slott
 • Artiest: Adam Kubert
 • Banner: Warzones!
 • Domein: The Regency

In 2007 werd het jarenlange huwelijk van Peter Parker/Spider-Man en Mary Jane Watson uit de Marvel-geschiedenis geschreven in de controversiële One More Day-verhaallijn. In het Battleworld-domein The Regency schotelen huidige The Amazing Spider-Man-schrijver Dan Slott en Adam Kubert ons een wereld voor waar Peter Parker zijn huwelijk niet aan de duivel opgaf. MJ en Peter zijn hier dus nog gelukkig getrouwd en hebben samen een dochtertje, Annie (al dan niet een toekomstige Spider-Girl).

We hadden het niet verwacht van Dan Slott, maar deze comic leest als een (inmiddels) klassiek Spider-Man-avontuur eind jaren 80-begin jaren 90. Het heeft zelfs een grote rol voor Eddie Brock als Venom! Wanneer een gevaarlijke villain genaamd de Regent opduikt en tal van superhelden vermist geraken, ontdekt Peter Parker inmiddels dat hij in feite een nog grotere verantwoordelijkheid dan Spider-Man heeft. Classic stuff. 4/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funkodoom-funko

 

ARMOR WARS #1

 • swarmorSchrijvers: James Robinson
 • Artiest: Marcio Takara
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Technopolis

We kregen hiervan al een voorsmaakje in een Toys ‘R Us exclusive previewcomic, maar in deze nummer #1 gaan de nieuwe Armor Wars pas echt van start. De serie draagt dezelfde titel als de klassieke Iron Man-verhaallijn uit de jaren 80, maar heeft een geheel andere inhoud. Het Battleworld-domein Technopolis is een hoogtechnologisch paradijs, maar vanwege iets in de lucht dient iedereen een harnas te dragen. Baron Tony Stark en zijn broer Arno geraken hier verwikkeld in een bende-oorlog wanneer het dode lichaam van Spyder-Man (Peter Urich) wordt teruggevonden. En wat heeft Fisk Industries hier allemaal mee te maken?

Technopolis belooft één van de interessantere domeinen van Battleworld te worden. Een klassiek conflict tussen Tony en Arno Stark in een cyberpunk-setting. De combinatie James Rhodes/War Machine + Thor levert wel gewoon DC’s Steel op. De tekeningen zijn ook wat minder, maar het verhaal is interessant genoeg om onze aandacht vast te houden. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

FUTURE IMPERFECT #1

 • swfutureimperfectSchrijver: Peter David
 • Artiest: Greg Land
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Dystopia

In deze terugkeer naar de klassieke The Incredible Hulk: Future Imperfect-minireeks uit de jaren 90, biedt schrijver Peter David ons opnieuw een verhaal rond de Maestro. De toekomstige, geëvolueerde en enorm sadistisch geworden versie van de Hulk regeert over Dystopia met een ijzeren vuist, maar uiteraard zijn er enkele rebellen die zich tegen zijn terreurbewind verzetten. Zo ontmoeten we Ruby Summers, de dochter van Cyclops en Emma Frost.

Peter David heeft deze wereld gecreëerd en weet hoe hij er een nieuw verhaal in moet vertellen. We krijgen een mooie introductie die enkel gehaperd wordt door de tekeningen van Greg Land. Hoe die man nog werk krijgt gaat ons te boven… 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

GIANT-SIZE LITTLE MARVEL AVX #1

 • swavxSchrijver/Artiest: Skottie Young
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Marville

Wanneer Skottie Young een Marvel-project doet, weet je dat het enorm schattig kan worden. Marville wordt bevolkt door schattige miniversies van de Marvel-helden. Net zoals Young in zijn A-Babies vs X-Babies one-shot deed ten tijde van Marvel’s grote Avengers vs X-Men event, krijgen we hier opnieuw een oorlog tussen ‘s werelds machtigste helden en vrolijkste mutanten. Maar dan schattiger!

De comic bestaat voornamelijk uit sketches waarin de kleine Avengers en X-Men ruziemaken met elkaar. Desalniettemin leveren de super cuteness van dit alles en de foute puns van Cyclops de allerbeste en meest op zichzelf staande Secret Wars tie-in tot hiertoe. 4/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funkodoom-funko

 

X-TINCTION AGENDA #1

 • swxtinctionSchrijver: Marc Guggenheim
 • Artiest: Carmine Giandomenico
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Mutopia/X-Topia

Gelijkaardig aan Inferno vorige week, biedt deze X-Tinction Agenda een terugkeer naar een klassieke X-Men cross-over, maar breidt er een ander einde aan. Nadat de X-Men en X-Factor het mutanteneiland Genosha bevrijdden van slavenarbeid, maakten ze er een paradijs voor mutanten van. Tien jaar later is er echter een plaag uitgebroken en lijkt Genosha meer op een melaatseneiland…

Havok en Wolfsbane moeten niet rekenen op de hulp van Jean Grey (barones van Mutopia) en de rest van de X-Men. Ook God Doom lijkt mutanten als een last te beschouwen (een beetje zoals Ike Perlmutter, de baas van Marvel). Havok en de zijnen reizen naar X-City, thuis van de X-Men, om hardhandig hulp te vragen. De comic gaat hard en snel, net zoals de X-verhaallijnen uit de jaren 90. Zeer nostalgisch allemaal, met zelfs een X-Men baseballwedstrijd die wordt opgebroken door een gevecht. Just like ol’ times3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

YEARS OF FUTURE PAST #1

 • swyofpSchrijver: Marguerite Bennett
 • Artiest: Mike Norton
 • Banner: Warzones!
 • Domein: Sentinel Territories

In de Sentinel Territories leven de X-Men in een dystopische toekomst waar mutanten worden opgejaagd door Sentinels en gedood, of als slaven in concentratiekampen worden gestoken. Uiteraard keren we hier wederom terug naar de wereld uit de klassieke Days of Future Past-verhaallijn. Grote rollen worden weggelegd voor Chrissie Pryde, de dochter van Kitty Pryde en Colossus, en Cameron, de zoon van Wolverine.

Er duiken echter ook heel wat klassieke X-Men op in hun oudere, meer afgeleefde versies. De ganse comic is een blij weerzien met de wereld van Days of Future Past en alles voelt heel vertrouwd en klassiek aan. Topper! 3.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

SECRET WARS BATTLEWORLD #2 (van 4)

 • swbattleworld2Schrijvers: David Walker, Donny Cates
 • Artiesten: Juvaun J. Kirby, Marco Turini
 • Banner: Battleworld
 • Domein: varieert

Een vierdelige miniserie met alleen maar gevechten tussen de bewoners van Battleworld, gelijkaardig aan de AvX: Vs-reeks tijdens Avengers Vs X-Men. In dit deel komt een foute 70s versie van vampierenjager Blade in zijn zoektocht naar Dracula terecht in New Quack City, het thuisdomein van Howard the Duck. Ook zien we generaal Thunderbolt Ross als War Machine als een oude rot in de gladiatorenarena van Arcade.

De vampierachtige eenden zijn wel even amusant, maar toch stelt het Blade/Howard The Duck-verhaal weinig voor. Ook het verhaal rond Ross als War Machine is maar zeer gewoontjes. Wel extra punten voor de Planet Hulk Captain America cameo… 2.5/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko-alfke

 

MASTER OF KUNG-FU #2 (van 4)

 • swmasterkungfu2Schrijver: Haden Blackman
 • Artiesten: Dalibor Talajic
 • Banner: Battleworld
 • Domein: K’un-Lun

K’un Lun was oorspronkelijk één van de Seven Capitals of Heaven en een mystieke Chinese stad waar Danny Rand werd getraind tot Iron Fist. Op Battleworld is het een domein waar keizer Zheng Zu met de plak zwaait en iedereen een expert is in kung-fu. De titel van keizer, die win je door de beste vechtersbaas te zijn.

In dit tweede deel wordt de tocht van de (vrij dronken) kungfu-meester Shang-Chi verder gezet met de introductie van de K’un-Lun Morlocks. Nog steeds enkel voor de fans van oude kungfu-films met een bovennatuurlijk kantje. 3/5 Dooms.

doom-funkodoom-funkodoom-funko

 

Secret Wars bij Archonia.com

Lees hier onze reviews van de hoofdreeks:

SECRET WARS #1

SECRET WARS #2

SECRET WARS #3

Volgende week zijn we er weer met o.a.  Squadron Sinister, Thors, Weirdworld, Angela en Captain Marvel!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.