Random Article


Review: Secret Wars #3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Terug wat bekend volk! Battleworld blijft intrigeren. Verhaal komt in een stroomversnelling.

Op zijn slechtst


Bij momenten voorspelbaar.


Secret Wars #3 brengt het grote Marvel-event in een stroomversnelling. De heerschappij van God Doom blijkt dan toch niet zo absoluut als gedacht…

0
Posted 03/06/2015 by

 
Full Article
 
 

Are you telling me… you remember?

Zowel het Marvel-universum als het Ultimate Marvel-universum zijn tot hun einde gekomen in de nieuwe Secret Wars, de achtdelige eventreeks door Jonathan Hickman (Avengers, Fantastic Four) en Esad Ribic (Thor: God of Thunder) die het grootste Marvel-evenement ooit belooft te worden. In Secret Wars #2 werden we voorgesteld tot de nieuwe Battleworld, een planeet onder een goddelijke Doctor Doom waar tal van verschillende versies van Marvel-personages in aparte domeinen leven. In deze Secret Wars #3 gaat het verhaal verder en geeft Battleworld meer van haar geheimen prijs…

SECRET-WARS-3-pg.-13

In dit deel spenderen we wat meer tijd met God Doom, dewelke samen met zijn sheriff Dr. Strange Battleworld gecreëerd heeft. Zowel Doom als Strange behoren tot ongeveer de enige bewoners van Battleworld die nog weten hoe het Marvel-universum er hiervoor uitzag. Ze krijgen hierin echter gezelschap van het Cabal – bestaande uit o.a. Thanos en de kwaadaardige Ultimate-versie van Reed Richards – wiens ruimte-ark neerstortte op de planeet. Terwijl de villains vrij rondlopen op Battleworld, wordt Ultimate Spider-Man Miles Morales ontdekt. Ook een andere ruimte-ark, deze met de échte Reed Richards, Captain Marvel, Star-Lord, Spider-Man, Black Panther en andere Marvel-helden, wordt “ontdooid”. Voor de inzittenden van de ark zijn er slechts uren gepasseerd sinds de vernietiging van het Marvel-universum, op Battleworld zijn er echter al acht jaar voorbij…

Secret Wars begint vanaf dit deel meer een traditioneel parallell universe superhero event te worden. Nu de nieuwe, aanvankelijk vreemde wereld werd opgezet, zijn er toch enkele personages die nog weten hoe het vroeger was en alles ongetwijfeld zullen proberen rechtzetten (denk Wolverine in House of M, Bishop in Age of Apocalypse of The Flash in Flashpoint). De comic sluit hiermee dus terug opnieuw wat meer aan bij de Avengers/New Avengers-reeksen van Jonathan Hickman.

Maar Battleworld wordt niet vergeten. De geschiedenis en gebruiken van de nieuwe planeet blijven enorm interessant (die “straf” van de Human Torch!). . Vooral van Doom en zijn relatie tot de Invisible Woman (in een vorig leven ten slotte de vrouw van zijn gezworen aartsvijand), willen we wat meer zien. Ook zal het ons benieuwen welke kant Stephen Strange opgaat. Met een solofilm in aantocht is het duidelijk dat hij een grote speler zal worden…

SECRET-WARS-3-pg.-17

 

Secret Wars #3 brengt het mega-event in een stroomversnelling. Gelukkig wordt ook het in het vorige deel iets te hardnekkig aanwezige Game of Thrones-gevoel weer wat teruggeschroefd. Ondanks de vrij klassieke opzet van het verhaal, biedt dit deel toch voldoende verrassingen en laat het je hunkeren naar meer. Spijtig genoeg zullen we wat langer moeten wachten op Secret Wars #4. De comic wordt immers met een maand vertraagd en sleurt hierdoor heel wat tie-in reeksen met zich mee…

Secret Wars #3 bij Archonia.com

Secret Wars (2015-) 002-046

Krijg je niet genoeg van Marvel’s Secret Wars?

Check dan ook ons Secret Wars Battleworld Report, waar we alle miniseries en nieuwe reeksen rond het Marvel-event bespreken.

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 1

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 2

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.